5 Nisan 2013 Cuma

Real Madrid:3-0:Galatasaray


18 Nisan 2001. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi çeyrek finali rövanş maçında Real Madrid karşısında Santiago Bernabeu stadından 3-0'lık mağlubiyetle ayrılıyordu. O zamanlar takımın hocası olan Lucescu şöyle konuşuyordu:
" Bu maça hazırlanırken eksiklerimiz vardı. Popescu, Capone yoktu. Yepyeni bir defans yarattık. Ancak golleri defans hatasından değil, hakemin etkilenmesi ve yanlış kararlar vermesi sonucu yedik. 
 Maç aslında dengeli geçiyordu. Birinci golde Hasan‘a faul yapıldı, ardından da kalemizde golü gördük. İkinci gol öncesinde de Salgado topa elle müdahelede bulundu. Bu iki golden sonra gol atmamız kolay değildi. İkinci yarıda oyuna biz hakimdik. Real Madrid kendi sahasında vakit geçirmek zorunda kaldı."
3-2lik ilk maçın rövanşında o gün ev sahibi Galatasaray'ı yine de yenebilecekti ama hakemlere ne gerek vardı ki...

Aradan 12 sene sonra, Galatasaray çeyrek finalde yine kurada Real Madrid'i çekiyor ve rastlantının böylesi,  Santiago Bernabeu'da oynanan maç yine 3-0 bitiyordu. Bu sefer takımın başında Fatih Terim bulunmakta ve hoca maçtan sonra oyunu şöyle değerlendirmektedir:
"Real Madrid'in galibiyetini gölgelememek lazım ama hakem Real Madrid'in isminden korktu herhalde. Bu seviyenin hakemi değil. Bu maçlarda eli, penaltıyı görmezsen olmaz. Bu bahane değil ama oyunu iyi oynarken gol yedik. Bu, bizim için kötü bir şey. Birçok pozisyon girişimi var özellikle ilk yarıda... Birçok pozisyonda 'penaltı' deniliyor ama bir tek hakem bir şey demiyor. Yapacak bir şey yok. İstanbul'da taraftarlarımızın önünde güzel bir futbol oynamaya gayret göstereceğiz. Bu sonucu beklemiyorduk ama karşımızda bu kupada şampiyonluğu kafasına koymuş bir takım var. Her an her şeyi yapacak futbolculara sahipler."

Evet, dün gece Galatasaray, Real Madrid karşısında, hem de deplasmanda taraftarını gururlandıracak bir oyun sergiledi, maçın 80 küsür dakikalarında topa sahip olma oranı %51 sarı kırmızılıların lehineydi, 3-0 mağlup olmalarına rağmen başları dik ayrıldılar sahadan "Fatihin Aslanları", pozisyonlar da buldular, atamadılar, ev sahibi kalite farkını gösterdi, az geldi "uz" geldi, güzel de maç oldu ama o Norveçli hakeme ne gerek vardı ki?

Geçen sene neredeyse 15 günde bir oynanan El Clasico'lar sonrası Mourinho, sürekli hakemlerin Barcelona'dan yana olduğunu belirten açıklamalar yapıyordu basın mensuplarına, "Böyle olduğu sürece biz bunları nasıl yeneceğiz?" diye dertleniyordu ya, 12 yıldır hakemlerin Real'i "iteklediği" bir düzende esas biz ne yapacağız be Jose?

Böyle bir giriş sonrası bütün mağlubiyeti Norveçliye bağlayıp, işin içinden çıkmayacağız tabii, sezon boyunca yaşanılan defans sıkıntısı yine yaktı canımızı, "anamızın liginde" de veriyorduk böyle pozisyonlar ama rakip forvette Ronaldo, Benzema, Mesut yoktu, daha az hasarla atlatmıştık bu "kazaları". Günümüzde gizli yoktur, saklı kalmaz bilgi, "zafımız" da belliydi, oradan vurdu Madrid Galatasaray'ı. Oyunu kendi yarı sahasında kabul etti, çekti Galatasaray'ı üzerine Mourinho ve takımının en güçlü yanı "iki pasla rakip kaleye gidebilme" özelliği ile skoru elde ediverdi... Tuzağı Portekizli kurdu, sonucunu aldı lakin Eboue gününde olsa, Norveçli "gördüğünü çalabilme cesareti gösterse" ava giderken avlanacaktı Jose Mourinho ve İstanbul'a ciddi endişelerle gelecekti...

Yine de bahsettiğimiz takım Galatasaray, hocası da Fatih Terim. Bu ikili yan yana gelince, "biz son sözü söylemeden hiç bir şey bitmez" diyoruz gönül rahatlığı ile ve Arena'daki maçı bekliyoruz...


Stat: Santiago Bernabeu
Hakemler: Svein Oddvar Moen, Kim Thomas Haglund, Frank Andas (Norveç)
Real Madrid: Diego Lopez, Essien, Sergio Ramos, Varane, Coentrao, Khedira, Xabi Alonso, Di Maria (Dk. 85 Pepe), Mesut Özil (Dk. 79 Modric), Cristiano Ronaldo, Benzema (Dk. 65 Higuain)
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Dany, Riera (Dk. 83 Amrabat), Melo, Hamit Altıntop (Dk. 78 Umut), Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 46 Gökhan Zan), Drogba, Burak Yılmaz
Goller: Dk. 9 Cristiano Ronaldo, Dk. 29 Benzema, Dk. 73 Higuain (Real Madrid)
Sarı kartlar: Dk. 41 Dany, Dk. 70 Melo, Dk. 74 Drogba, Dk. 78 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 84 Essien, Dk. 84 Xabi Alonso, Dk. 90 Sergio Ramos, Dk. 90+1 Modric (Real Madrid)

1 yorum:

yalçın dedi ki...

malesef artık galatasarayın işi çok zor...

Blog Widget by LinkWithin