1 Nisan 2013 Pazartesi

Galatasaray:2-0:İstanbul BB


"Bugün maç hazırlıkları bittikten sonra Florya'da şöyle bir soluklanmak için bir kenara çekildim. Orada çocuklarını antrenmana getirmiş veliler vardı. "Hocam, başarılar "dediler, teşekkür ettim, "Umarım Real'i eleriz" diye eklediler. Bizim bugün Belediyespor'la maçımız vardı ama onların bile akılları hafta içi oynayacağımız çeyrek final karşılaşmasındaydı" diyordu Fatih Terim, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 yendikleri maçın ardından yaptığı basın toplantısında. Böylesi maçlar öncesi zordur oyuncuların kafasını araya "parazit" gibi girmiş lig maçını konsantre etmeye lakin hedeflerden biri de Lig şampiyonluğu olunca oynanıp, kazanılması gereken bir maçtı dün geceki karşılaşma. Öyle de oldu, Kayserispor maçının bir benzerini oynadı Galatasaray, bu sefer taraftarının da desteği ile ilk 45 dakika tamamen boğdu İstranbul Belediyespor'u ve ister milli, ister kulüp olsun her maç "başarı" grafiğini bir adım öteye taşıyan Burak'ın golleriyle de "işi" bitirdi, kafaları "gereken yere" çevirdi...

 Oyun hakkında yazılacak pek fazla şey yok aslında, ilk yarı bastıran ve skoru alan Galatasaray, ikinci devre işi "rolantiye" aldı, top çevirdi, "aktif dinlenme" yaptı. Bülent Korkmaz'ın takımı ise böyle gününde bir Galatasaray karşısında sadece savunma yapmakla yetindi, ikinci 45 dakikada sarı-kırmızılıar "duraksayınca"  onlar da biraz kıpırdanır gibi oldu ama taraftarın yüreğini hoplatacak bir hareket gelmedi Belediysepor'lu topçulardan.

Galatasaray'ın "gün be gün" yükselen grafiğini dikkate aldığımızda, aynı doğrultuda Melo'nun da "başarı çizgisinin" yukarıya doğru gittiğini görürüz. Orta sahanın yükünü üzerine alınca "pitbull" Selçuk ve Sneijder de rahatlıyorlar, kendilerinden beklenileni fazlasıyla da gösterme şansları oluyor. Tabii, Drogba'yı "es geçmek" olmaz, saha içi liderlik tamamen "Mavi Fil"in elinde ve o da tecrübesiyle, bilgisiyle, becerisiyle arkadaşlarını oynatmaktan hiç gocunmuyor, büyük yıldızlardan beklediğimiz "şişik ego"nun zerresini dahi göstermeyerek insani yönden de "superstar" olduğunu transferi zamanında kendisine "dudak bükenlere" göstermiş oldu.



Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakemler: İlker Meral, Mehmet Can Hanoğlu, Hakan Yemişken
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Dany, Hakan Balta (Dk. 84 Amrabat), Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Melo (Dk. 78 Sabri Sarıoğlu), Sneijder (Dk. 59 Riera), Burak Yılmaz, Drogba
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Eduardo, Geraldes, Can Arat (Dk. 46 Zayatte), Metin Depe, Ekrem Ekşioğlu, Tom Silva, Serhat Gülpınar (Dk. 39 Tevfik Köse), Mahmut Tekdemir, Efe İnanç, Doka, Zenke (Dk. 86 Tayfun Pektürk)
Goller: Dk. 23 ve 35 Burak Yılmaz (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 11 Selçuk İnan, Dk. 70 Drogba, Dk. 88 Riera (Galatasaray), Dk. 43 Can Arat, Dk. 90+1 Tevfik Köse (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

1 yorum:

gürkonas dedi ki...

nazar değmesin abi. Takım süper gidiyor

Blog Widget by LinkWithin