14 Ağustos 2013 Çarşamba

Bulgaristan A Grupa / 4.Hafta


Komşuda dördüncü haftanın en fazla beklenen maçı Ludogorets'in CSKA Sofya'yı Razgrad'da konuk ettiği karşılaşma oldu. Hafta içi Partizan'ı eleyip, moral bulan Stoev'in öğrencileri, patronları Domuschiev'in ilk göz ağrısı CSKA'yı ilk yarıda zorlanıp, ikinci devre rahat bir oyunla 3-0 yenerken, Şampiyonlar Ligi play-off'unda karşılacakları Basel'e de "bizi hafife almayın" mesajı yollamış oldular. CSKA, yeni kadrosuyla geçen yılın şampiyonuna direnmek istese de, "nefesi yetmedi" maçı puanla tamamlamaya. Deplasman takımı için maçın en iyisi üç kere topu filelerden çıkarmasına rağmen kaleci Cherny olurken, ne hikmetse Stoycho Mladenov eski kalecileri Rais M'Bolhi'yi tekrar takıma kattı. Para sıkıntısı içindeki Sofya ekibi, alternatifini bulmuşken, talep gelirse şu an çok formda olan Cherny'yi satabilir, ilgilenenlere duyuralım buradan. Öte yandan CSKA'ya çok şeyler katan Platini, eski takımına karşı son 10 dakikada yeşil-beyazlı forma ile sahadaydı, gol atması sonrası ise reaksiyonu merak edilen konulardandı ama farkı arttıramadı kulübü adına.


CSKA, eski şampiyon önünde sürpriz yapamadı ama ligin "çaylaklarından" Lyubimets, ilk hafta Ludogorets'e tattırdığı mağlubiyet acısını bu hafta da Bulgaristan A Grupanın "Barcelonası" Botev Plovdiv'e de yaşatmış oldu: 1-2. Ev sahibi Stuttgart'a elenmenin üzüntüsünü hala üzerinden atamış gözükürken, sarı-siyahlılar adına sevindirici gelişme genç Nedelev'in gollerine devam etmesi oldu. Botev'in 8 numarası dört haftada dört golle gol krallığında en önde gidiyor. Deplasman takımında galibiyeti Ognianov getirdi ama diziyle rakibi üzerinden yaptığı asist Shokolarov'a büyük alkış getirdi.


Zirvenin bu yılki güçlü adayı Litex, ligin "çelimsizlerinden" Pirin'i 5-1'le deplasmanda kolay geçerken, SlavchevJordan ve Vayushi gol sayılarını ikiye çıkarmış oldular. Taraftarın ayarından sonra "toparlanıyor galiba" dediğimiz Levski Sofya ise evinde Beroe ile golsüz berabere kalınca, bugün dört yabancısı João Pedro Pereira Silva, Dustley Mulder, Cristóvão da Silva Ramos ve Ramon Lopes de Freitas'a kapıyı gösterdi. Kulüp başkanı Batkov, "Levski'yi değil de parayı sevenlerle işimiz olmaz" derken, yerlilere de göz dağı vermiş oldu.

Ligin diğer sonuçları şöyle:
Neftohimic:1-1:Slavia Sofya
Cherno More:1-0:Lokomotiv Plovdiv
Lokomotiv Sofya:2-1:Chernomorets

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin