2 Ağustos 2013 Cuma

CAS, Rapid Bükreş'i Küme Düşürdü

Romanya Liga I başladı, iki hafta geride kaldı ama CAS'ın bugün aldığı karar bütün ligi birden alt üst ediverdi, zira şimdiye kadar 2 maç yapmış olan Rapid Bükreş'in küme düşürülmesini ve Concordia Chiajna'nın ligde yer alması gerektiğini buyurdu futbolun en üst mahkemesi. Peki, olaylar nasıl gelişti, bir bakalım:

Romanya Liga I başlamadan evvel, Romanya Futbol Federasyonu Universitatea Cluj ve Rapid Bükreş'e ligde yer almak için finansal kriterleri karşılayamadığı için lisans vermedi, hatta UEFA da Başkent ekibine 1 yıl Avrupa Kupalarına katılmama ve 130 bin dolar para cezası verdi. Lakin, Cluj'un CAS'a yaptığı itiraz sonrası, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi Cluj'u haklı buldu ve Liga I de oynamasına müsaade etti. Bunun üzerine Romanya Futbol Federasyonunun "gönlü" Rapid'i alt lige düşürmeye "el vermedi" ve apar topar küme düşmen takımların en fazla puanlısı Concordia Chiajna ile bir "play-out" maçı düzenledi. "Şapkadan çıkan" bu karşılaşmayı uzatmalarda başkent ekibi kazandı ve ligde kaldı, ama Concordia takımı hakkını aramak için CAS'a başvurdu ve bugün CAS yargıçları şu açıklamayı yaptı: "Rapid'in böyle bir play-out maçına katılmaya lisansı yok ve ayrıca yapılan müsabakanın yasal dayanağı da yok, Romanya Futbol Federasyonu hemen Concordia'yı Rapid'in yerine üst lige almalı" Bu karar sonrası yarın oynanacak olan Steaua-Rapid derbisi de iptal olurken, geride kalan iki haftanın akibeti ise merakla bekleniyor...

CAS'ın Roomanya'da aldığı bu karar sonrası bizim memlekette "Ülke federasyonlarının iç işlerine ne CAS ne UEFA müdahale edemez" diyenler belki bir kez daha düşünürler.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

türkiyede olsa bu olay savaş nedeni olur özellikle üç büyüklerden biri olsa

Blog Widget by LinkWithin