17 Eylül 2014 Çarşamba

Galatasaray:1-1:Anderlecht


Biz bloga en son Eskişehirspor maçını yazmışız da arkasından bu geceki maç yazısına nasıl oturmuşsak, Galatasaray futbol takımı da cumartesi Es-Es'e karşı golsüz bitirdikleri maçın devamını oynar gibiydiler Şampiyonlar Ligi arenasında Belçika'nın Anderlecht'ine karşı. Her ne kadar passoligin etkisi Avrupa maçına taşınsa da, yine de azımsanmayacak sayıda seyirci vardı da, onlar takımı coşturacaklarına, sarı-kırmızı formalıların tutuk ve durağan oyunu tribünlere de "afyon" verdi, uyudu tüm TT Arena, taraftar da, futbolcu da, teknik adamlar da, Belçikalılar hariç tabii. Öyle derin uyku ki bu, koskoca 45 dakikada Anderlecht'in üçüncü kalecisi gencecik Roef'in nabzını arttıracak tek şut bile atılamıyor kaleye ama deplasman takımı bizim yüreğimizi ağzımıza getiriyor, kaçırıyordu golleri. Devre dönüşü yine aynı manzara yaşanırken, daha Eylül ayında Galatasaray'ın mabedinde başlıyordu protestolar, ıslıklar, homurdanmalar, sırtını dönmeler... Hele bir de gol gelmez mi Anderlecht'ten... Tam fiyasko! Sonrasında Prandelli takımın hocası olduğunu ve kulübede oturanların da sahaya girebileceklerini hatırlıyor, Bruma'yı Pandev'le değiştirerek oyuna hareket getiriyordu. Bruma tamam da çıkacak olan Pandev mi olmalıydı, Burak mı denirse, Burak'tan yana kullanırdım hakkımı, zira o da kaptanı Selçuk gibi "ruhsal bunalımlar" yolculuğuna çıktı çıkacak havasında. Portekizli oyunu hareketlendiriyor da, ona da son toplara nasıl vuruluru öğretmesi gerek biri, üç adamı ipe dizip pas veremedikten yahut kaleciyi geçemedikten sonra Usain Bolt'un futbol oynayan halinden öteye gidemezsin. Galatasaray beraberliği ararken, Prandelli takımın "el freni" olan Selçuk'u kenara alıp Umut'u oyuna sürüyor ve o dakikadan sonra mücadele de başka bir hal alıyordu. Kaptanlık bandını koluna geçiren Sneijder, daha çok topla buluşuyor, insiyatif alıyor, Melo'yla birlikte tempoyu arttırınca  taraftarın özlediği saldıran, oyunu rakip kaleye yıkan, gol için sağlı sollu bastıran takım ortaya çıkıyor, futbolcular seyirciyi de oyuna çekiyor ve Anderlecht'in İstanbul'a gelirken korktuğu cehennemden bir "fragman" sunuyordu. Umut'la, Burak'la galibiyeti getirecek pozisyonlar çömertce harcanırken, sezon başında Güney Amerika'dan stoper getirme macerasına "kurtulmaya" çalışılan Chedjou'nun Bruma'ya ders niteliğinde ceza sahası köşesinden aldığı topla adam geçip, "al da at" pasında Burak hem puanı kurtarıyor hem de kendisini hedef tahtasından alıyordu. Ama gol sevincinde takımın çoğu Chedjou'ya giderken Burak'ın arkadaşına koşmaması da gözlerden kaçmıyordu.

Ve Selçuk İnan... Galatasaray'a geldiği ilk sezon oynadığı futbolla taraftarın sevgilisi olmuş, Prekazi'nin efsane 8 numaralı formasıyla yere göğe sığdırılamayan Selçuk'un düştüğü bu durumun izahını kim yapabilir? Geçen seneden başlayan form düşüklüğü ve yokuş aşağı yuvarlanma Fenerbahçe derbisindeki forma çıkarmaya daha da hızlanırken, Prandelli'nin gelişi ve oyuncusunu sahiplenişi, kaptanlık verilişi de çöküşü durdurmuşa benzemiyor, maalesef Selçuk battıkça batıyor. Serbest atış olduğunda kale arkasında golü fotoğraflamak için yarışan taraftarlar artık golü geçti, Selçuk İnan'dan sadece isabetli pas atmasını bekliyor ama maalesef ruhsal tedirginlik içindeki "kaptan" o pasları bile atamıyor, hata yapmaktan korktuğu her halinden belli oluyor. En son Hakan Şükür'de görmüştük böyle bunalımlar ama golcü o sıkıntıları çok koşarak, pres yaparak, defansif yönünü sergileyerek bir nebze telafi ediyordu da Selçuk onu da yapamıyor. Maç içinde rakipten top kapmayı geçtim, savunmada rakibe "escortluk" yapıyor, "şakacıktan" baskı kuruyor, Anderlect'in attığı golde kolayca çalım yiyor, ayağını uzatmıyor ve takımın yediği gole seyirci kalıyor. Prandelli, çok haklı olarak oyuncusunu  kaybetmek istemiyor, onun yeteneğinden yararlanmayı umuyor ama önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi hem Galatasaray hem de Selçuk için en iyisi onun 3-5 maç kulübeden seyretmesi takım arkadaşlarını. Selçuk'a da bir öneri, bayanlar depresyona girdiğinde, işleri istediği gibi gitmediğinde kuaföre gidip saç kestirir, saç boyatır ya, "Ulan cümle aleme Selçuk'un kim olduğunu göstereceğim" de içinden, al makası jileti kes su saçlarını ve yepyeni Selçuk olarak tekrar dön sahalara, fethet kalpleri, havalandır fileleri...

Son söz de Prandelli hocama: "Hala Sabri bu takımda oynayamaz diyor musun hocam?"


Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Istvan Vad, Istvan Albert, Peter Berettyan (Macaristan)
Galatasaray: Muslera, Veysel Sarı, Chedjou, Semih Kaya, Telles (Dk. 79 Tarık Çamdal), Dzemaili, Melo, Selçuk İnan (Dk. 72 Umut Bulut), Sneijder, Pandev (Dk. 57 Bruma), Burak Yılmaz
Anderlecht: Roef, Deschacht, Nuytinck (Dk. 23 Suarez), Mbemba, Praet (Dk. 78 Dendoncker), Defour, Tielemans, Najar, Acheampong, Conte, Mitrovic (Dk. 66 Kljestan)
Goller: Dk. 52 Praet (Anderlecht), Dk. 90+1 Burak Yılmaz (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 2 Nuytinck, Dk. 33 Conte, Dk. 39 Defour, Dk. 64 Acheampong  (Anderlecht), Dk. 62 Melo, Dk. 90+2 Dzemaili (Galatasaray)

***Line ultrasMovement Canlı Maç Anlatımı***
20:46 ultrasMovement Galatasaray ilk 11i: Muslera - Veysel - Semih - Chedjou - Telles - Melo - Dzemaili - Selçuk - Sneijder - Burak - Pandev
21:19 ultrasMovement Anderlect ilk 11i: Roef - Najar - Mangulu - Nuytinck - Deschacht - Defour - Tielemans - Conte - Praet - Acheampong - Mitrovic
21:45 ultrasMovement Maça Galatasaray başladı.
21:47 ultrasMovement Dakika 2 > Burak'a faul yapan Nuytinck sarı kart gördü.
21:53 ultrasMovement Dakika 8 > Dzemaili sağ kanattan yerden içeri ortaladı Burak ıskaladı.
21:59 ultrasMovement Galatasaray ilk 10 dakikada biraz dağınık görüntü çizerken Anderlect kontra ataklarla pozisyon arıyor.
22:07 ultrasMovement Dakika 22 > Sneijder sağdan serbest vuruşu kullandı, Burak'ın kafa vuruşu dışarı çıktı.
22:08 ultrasMovement Dakika 23 > Anderlect'te sakatlığı nedeniyle Nuytinck çıkıyor Suarez giriyor.
22:11 ultrasMovement Dakika 26 > Anderlect çok tehlikeli geldi. Sağdan gelen ortada altıpas kenarından Conte vurdu, top az farkla dışarı çıktı.
22:13 ultrasMovement Dakika 27 > Mitroviç Semih'i çalımlayıp ceza sahası yayından plase vuruş yaptı, top Muslera'da kaldı.
22:17 ultrasMovement Dakika 30 > Galatasaray.0 Anderlect.0
22:18 ultrasMovement Dakika 33 > Telles'e faul yapan Conte sarı kart gördü.
22:20 ultrasMovement Dakika 35 > Melo ceza sahası dışından vurdu, savunmaya çarpan top az farkla kornere çıktı.
22:24 ultrasMovement Dakika 39 > Pandev'in pasında elle oynayan Defour sarı kart gördü.
22:25 ultrasMovement Dakika 40 > Serbest vuruşu Selçuk kullandı, top kalecinin sağından dışarı çıktı.
22:32 ultrasMovement Galatasaray.0 Anderlect.0 İlk yarı sona erdi. Takım tempoyu yakalayamayınca taraftar da havaya giremedi. İkinci yarı ola hayrola.
22:46 ultrasMovement İkinci yarı başladı.
22:52 ultrasMovement Dakika 51 > Melo'nun kaldırdığı topa Sneijder voleyi vurdu top kalecide kaldı.
22:54 ultrasMovement Dakika 52 > Galatasaray.0 Anderlect.1 Praet sol kanatta çalımını atıp şutunu vurdu, direğe çarpan top ağlarla buluştu.
22:56 ultrasMovement Dakika 55 > Anderlect 2.gole yaklaştı. Mitroviç Muslera ile karşı karşıya kaldı vuruşu yandan dışarı çıktı.
22:58 ultrasMovement Dakika 57 > Pandev sağ çaprazda topla buluştu, vuruşunu kaleci ayağıyla çıkardı.
22:59 ultrasMovement Dkaika 57 > Pandev oyundan çıkarken Bruma giriyor.
23:01 ultrasMovement Dakika 59 > Telles soldan ortaladı top Bruma'nın önünde kalacakken son anda defans araya girip topu kornere çeldi.
23:04 ultrasMovement Daika 62 > Melo sarı kart gördü.
23:05 ultrasMovement Dakika 64 > Veysel'e faul yapan Acheampong sarı kart gördü.
23:07 ultrasMovement Dakika 66 > Anderlect'te oyuncu değişikliği. Mitroviç çıkıyor Kljestan oyuna giriyor.
23:11 ultrasMovement Dakika 69 > Selçuk'un pasıyla topla buluşan Burak ceza sahasında yerde kaldı, karar devam.
23:13 ultrasMovement Dakika 72 > Selçuk oyundan çıkıyor, yerine Umut giriyor.
23:19 ultrasMovement Dakika 78 > Praet çıkıyor yerine Dendoncker oyuna giriyor.
23:24 ultrasMovement Dakika 80 > Telles'in yerine Tarık giriyor.
23:27 ultrasMovement Dakika 86 > Melo vurdu savumadan döndü, top Umut'un önünde kaldı onun şutu defansa çarpıp kornere çıktı.
23:29 ultrasMovement Dakika 88 > Sneijder'in uzun pasında ceza sahasına giren Burak şut yerine pas vermeyi tercih edince pozisyon kayboldu.
23:33 ultrasMovement Dakika 90 > Gooooollll... Chedjou soldan müthiş bir şekilde sıfıra indi, çıkardığı topta Burak golu attı. Galatasaray.1 Anderlect.1
23:34 ultrasMovement Dakika 90+1 > Dzemaili itirazdan dolayı sarı kart gördü.
23:34 ultrasMovement Karşılaşma sona erdi. Galatasaray.1 Anderlect.1

1 yorum:

heroruno dedi ki...

Sabri hariç harika bir yazı olmuş Prandelli ye Sabri nin gidişini yüklemeyelim çünkü o kararı başkası aldı. Ayrıca hala anlayamadığım nokta o tribünlerde az maç seyretmedim ve sabrinin ana avrat az küfür yediğinide duymadım bırakalım şu sabri palyaçosunu Galatasaray ın sorunu zabri değil olamazda.

Blog Widget by LinkWithin