6 Ekim 2014 Pazartesi

K.Erciyesspor:1-2:Galatasaray


Arsenal hezimeti sonrası Cesare Prandelli'ye sorsalar ligde kiminle oynamak istersin diye, şüphesiz Kayseri Erciyesspor diye cevap verirdi. Çarşamba gecesi Londra'da oynanılan maçtan sonra "günler çuvala girmişçesine" iki gün sonra fikstüre konulan bir maçta ligin galibiyetsiz ekibi tercih edilebilirdi ama geriye bakıldığında da Balıkesir mağlubiyeti "bayrak" gibi dalgalanmakta Prandelli'nin hanesinde. Geçmiş senelerin maçlarına bakıldığında Galatasaray şanslı gözüküyordu Kayseri Kadir Has Stadyumunda, kolay ve bol gollü galibiyetler alırken bir de Sneijder boş dönmüyordu bu sahadan. Milli maç arasına girmeden, Fenerbahçe derbisi öncesi temenniler üç puanı cebe indirip, sakalık ya da cezalı vermeden TT Arena'ya hazır çıkmak yönündeydi. Passolig'in seyircileri kaçırması da deplasmanda oynayan sarı-kırmızılı takım için gecenin avantajları arasında sayılabilirdi.

Maç kadrolarına bakıldığında Prandelli çok eleştirilen 3-5-2 formasyonunu bir kenara bırakmış gözüküyordu ama ne fayda, Arsenal karşısında "bilerek" yenildi ya takım, bu mağlubiyet kolay kolay unutulur mu ki? Kayseri Erciyesspor'u çalıştıran "cesur yürek, büyük kaptan" Bülent Korkmaz, Galatasaray'ın Balıkesirspor maçını izlettirmiş olacak oyuncularına ki, rakibi kendi yarı alanında kabul edip, kontra ataklarla gol arama derdindeydi. Galatasaray da rakibinin geri çekilmesinden fırsat bulup, özellikle sağ kanattan Tarık ve Olcan'ın başlattığı ataklarla Gökhan'ın kalesine gitti ama topu filelere yollamakta pek de başarılı değildi. Ev sahibi ise ilk devrenin özellikle son 5 dakikasında bulduğu pozisyonlarla Muslera gibi sakin bir kaleciyi bile defans ve orta saha elemanları çileden çıkardı.

Devre dönüşü çok da değişik bir oyun izlemezken maça vakit ayıranlar, K.Erciyesspor "duran top hastalığından" önce kornerden seken topta Burak'tan, sonra da Sneijder'in uzun mesafeli serbest atışından Galatasaray adına harika bir gol yiyerek rakibini oyunda rahatlattı. Bizim topçulara da o rahatlık "battı" ki, bitime 9 dakika kala laubalikten bir gol yiyerek, son dakikaları yine taraftarına "tırnak kemirterek" geçirtti.

Futbol adına bir şeyler üretmeden kazanılan üç puan, hele de deplasmandan alınan puanlar "şampiyonluk hedefiyle" çıkılan yolda başarı olarak gözükebilir, zira geçen sene böyle deplasmanlarda bırakılan ikişer üçer puanlar ve Fenerbahçe'nin şansla, penaltıyla, hakem itmesiyle son dakikalarda kazandığı maçlar şampiyonu belirlemişti. Madalyonun bu tarafından bakılınca Kayseri'den 3 puanla dönmek takdir edilesi olarak gözükürken, öbür tarafa ise kapkaranlık bir tablo. Halâ Galatasaray gibi rakibi boğarak, kendimize güvenerek oynayamıyoruz. Prandelli, takımı beğendiğini söylüyor, umarım bunu da topçuları gazlamak için söylüyordur, bu oyuna inanıp Fenerbahçe karşısına çıkarsa zor anlar yaşayabilir taraftarı önünde, gerçi Fenerbahçe'nin de Galatasaray'dan pek farkı yok ya bu sene, orası da ayrı bir yazı konusu...






Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Mehmet Cem Satman, Hakan Yemişken
Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor: Gökhan Değirmenci, Caner Osmanpaşa, Mangane (Dk. 59 Barış Memiş), Boye, Anıl Karaer, Cenk Ahmet Alkılıç, Sylla (Dk. 71 Vlaminckx), Mandjeck, Murat Yıldırım, Necati Ateş, Edinho (Dk. 59 Cem Can)
Galatasaray: Muslera, Tarık Çamdal, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Melo, Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 87 Dzmaili), Olcan Adın, Yasin Öztekin (Dk. 59 Hamit Altıntop), Burak Yılmaz (Dk. 69 Umut Bulut)
Goller: Dk. 52 Burak Yılmaz, Dk. 67 Sneijder (Galatasaray), Dk. 81 Caner Osmanpaşa (Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor),
Sarı kartlar: Dk. 50 Mangane (Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor), Dk. 62 Olcan Adın, Dk. 64 Melo, Dk. 76 Tarık Çamdal, Dk. 87 Sneijder  (Galatasaray)

***Line ultrasMovement Canlı Maç Anlatımı***
17:46 ultrasMovement Takımımızın ilk on biri belli oldu: Muslera-Tarık, Chedjou, Semih, Telles-Melo, Sneijder-Olcan, Selçuk, Yasin-Burak
17:46 ultrasMovement Yedekler ise şu şekilde belli oldu: Sinan Bolat, Koray, Veysel, Hamit, Dzemaili, Pandev, Umut Bulut
17:48 ultrasMovement Taraftarımızın mübarek kurban bayramı kutlu olsun, nice sağlıklı ve mutlu bayramlar dileriz...
17:52 ultrasMovement Maçın başlamasına 40 dakika var. Skor tahmini ve gol atacak olanları alalım...
17:58 ultrasMovement Takımımızda Yasin bu akşam eski takımına karşı forma giyecek. Bildiği, tanıdığı sahada Yasin'den artık bir patlama bekliyoruz...
18:03 ultrasMovement Maç öncesi Cesare Prandelli: "Bugün nasıl bir takım olduğumuzu göstereceğiz ama yurt dışında Şampiyonlar Ligi maçı yaptıktan sonra iki gün sonra maç oynatmak bir skandaldır."
18:08 ultrasMovement Prandelli, Galatasaray'ın başında çıktığı maçlarda hep farklı ilk onbirlerle mücadele ederken, vazgeçemedikleri ise Muslera, Chedjou, Semih, Sneijder ve Burak oldu.
18:11 ultrasMovement Galatasaray bu sezon oynadığı resmi maçlarda 6 gol atarken, bu gollerin 4'ü Burak Yılmaz'dan geldi.
18:15 ultrasMovement Bu sezon Galatasaray, rakip kaleye toplam 49 şut atarken, takımımızda en fazla şut atan oyuncu Sneijder(12) oldu. K.Erciyesspor ise toplamda 40 şut atarken, kaleyi en fazla yoklayan isim Necati (9) oldu.
18:17 ultrasMovement Kayseri'de maçın başlamasına 15 dakika var ama ev sahibi tribünler oldukça boş.  Bakalım maça nasıl etki edecek bu durum...
18:31 ultrasMovement Maçın başında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Trabzonspor'un kurucularından olan Ali Osman Ulusoy için saygı duruşu yapıldı. Trabzonspor camiasının başı sağ olsun...
18:33 ultrasMovement Karşılaşmaya Galatasaray başladı. Başarılar Aslanlar...
18:40 ultrasMovement Dakika 6> Takımımız rakip kaleye ilk şutu attı, Olcan'ın vuruşu auta gitti. Burak ise rakibinin ayağına ters basarak sakatlandı ve sedyeyle saha dışına çıkarıldı.
18:43 ultrasMovement Dakika 9> Burak oyuna döndü ve girer girmez tehlike yarattı rakip kalede.
18:47 ultrasMovement Dakika 10> 10 dakika geride kalırken, ev sahibi Erciyesspor oyunu kendi alanında kabul ederken, Galatasaray daha çok sağ kanadından Olcan ve Tarık'la gelmeye çalışıyor.
18:47 ultrasMovement Dakika 14> Kayseri Erciyesspor Necati ile tehlikeli bir pozisyondan yararlanamadı.
18:50 ultrasMovement Dakika 16> K.Erciyesspor'un organize atağında son anda topla buluşan Necati kaleye isabetli bir vuruş yapamadı.
18:56 ultrasMovement Dakika 23> Melo'nun ara pasında Yasin kaleciyle karşı karşıya kaldı ama vuruşunda Gökhan başarılıydı.
19:03 ultrasMovement Dakika 29> Burak, rakip defansın arkasına attı topu ama Olcan iyi kontrol edemeyince Galatasaray'ın atağı son buldu.
19:05 ultrasMovement dakika 31> Yasin Öztekin ceza sahası dışından kaleyi yokladı ama top auta gitti.
19:09 ultrasMovement Dakika 36> K.Erciyesspor atağında Necati'nin rövoşeta vuruşunda top auta çıktı.
19:16 ultrasMovement Son 15 dakikada takımımızın temposu iyice düştü, şu anda klasik bir orta saha mücadelesi oynanıyor, ev sahibinin ara ara atakları göze çarpıyor.
19:19 ultrasMovement Karşılaşmada ilk devre sona erdi: K.Erciyesspor:0-0:Galatasaray
19:34 ultrasMovement İkinci yarı ev sahibi K.Erciyesspor'lu futbolcuların vuruşuyla başladı.
19:37 ultrasMovement Dakika 47> Olcan'ın rakip defans üzerinden Burak'a attığı mükemmel topu Burak iyi kontrol etti ama vuruşu o kadar iyi değildi ve top auta çıktı.
19:40 ultrasMovement Dakika 49> K.Erciyesspor'da Mangane sarı kart gördü.
19:42 ultrasMovement Goooooooolllllllll Buraaaaaaaaakkkkkk! Dakika 51> Kullanılan korner atışında Semih'in aşırtma kafa vuruşuyla Burak topla buluştu, kontrol edip mükemmel vuruşu ağlarla buluştu ve takımımız 1-0 öne geçti.
19:50 ultrasMovement Dakika 58> Takımımızda Yasin çıkıyor, Hamit oyunda. K. Edinho ve Mangane çıkıyor Cem Can ve Barış oyunda.
19:50 ultrasMovement Dakika 59> Önce Olcan2ın sonra da Sneijder'in ceza sahası dışından vuruşlarında kaleci Gökhan başarılıydı...
19:51 ultrasMovement Dakika 61> Olcan sarı kart gördü takımımızda.
19:53 ultrasMovement Dakika 62> Melo sarı kart gördü Galatasaray'da
19:57 ultrasMovement Goooooooooollllllll Sneijdeeeeeeeeeerrrrrrrr! Dakika 67> Kazanılan serbest atışta Sneijder uzaktan kaleci Gökhan'ın ulaşamayacağı yere attı ve takımını 2-0 öne geçirdi. Sneijder yine Kayseri'de golünü atmış oldu böylece.
19:58 ultrasMovement Dakika 68> Burak çıkıyor Umut oyunda.
20:01 ultrasMovement Dakika 70> Syla çıkıyor Vlemincx oyunda K.Erciyespor'da.
20:05 ultrasMovement Dakika 75> Tarık Çamdal sarı kart gördü
20:11 ultrasMovement Dakika 80> Korner atışında kalemizde oluşan karambolde Caner yakın mesafeden iyi vurdu ve farkı 1'e indirdi. K.Erciyesspor:1-2:Galatasaray
20:13 ultrasMovement Dakika 82> Hamit ceza sahasına kadar topu iyi taşıdı, önünü açık gördüğü anda sert vurdu ama kaleci Gökhan yatarak topa sahip oldu.
20:16 ultrasMovement Dakika 86> Sneijder sarı kart, arkasından da oyundan çıkıyor Dzemali oyunda.
20:23 ultrasMovement Karşılaşma sona erdi: K.Erciyesspor:1-2: Galatasaray. Takımımız bu skorla puanını 10'a yükseltiyor.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin