25 Ekim 2014 Cumartesi

Levski Sofya:0-3:CSKA Sofya


Bulgaristan A Grupa'nın 13. haftası Sofya derbisine ev sahipliği yaptı ve dondurucu bir havada, karlar altında oynanan maçı kırmızı beyazlı CSKA net bir skorla kazandı: 3-0. Ezeli rakibi karşısında ark arkaya 6. galibiyeti alan CSKA Soyfa'nın golleri 23. dakikada Toni Silva, 45. dakikada Bush ve 85. dakikada Galchev'den geldi.
Maç günü Sofya'da yağan yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, saha zemini de top oynanmaz hale gelmişti ve maçtan saatler evvel zemini incelemeye çıkan CSKA Sofya hocası Stoycho Mladenov maçın pazar gunune ertelenmesini isterken, Levski'nin teknik patronu Georgi İvanov maçın kararlaştırılan saatte oynanmasını istedi, zemini kontrol eden müsabaka hakemi Ivaylo Stoyanov derbinin saat 16'da oynanacağını belirtti ve müsabaka başladı. Tabii, Levski taraftarının saha temizleme çalışmalarındaki emeği de yadsınamaz.



Tabii, derbinin klasiği iki taraftar grubunun yapmış olduğu koreografileri belirtmeden geçmeyelim. Ev sahibi pozisyonda olan mavi-beyazlı "Levskarlar", bu sene kuruluşlarının 100. senesinin şerefine "100 yıldır Sofya'nın gardiyanıyız" temasını işlerken, CSKA ultrasları da "CSKA olmadan bir an bile yaşayamam" pankartının arkasında koskocaman bir kalp görseli hazırladılar. Konukları da vardı Balkanların bu ateşli derbisinin, Levski Sofya tribününde Macaristan ve İtalya'nın Lazio taraftar grubundan misafirler boy gösterirken, CSKA'yı da Steaua Bükreş'li ultraslar ve Urchins Liverpool grubuna ait taraftarlar desteklemekteydi.



Karşılaşmaya maçın "sembolik" ev sahibi Levski daha atak başladı, CSKA kalecisi Divis'i zorladılar da mavi beyazlı tribünden atılan bir kartopu Mladenov'u "yere serince" maç durdu, ortalık alevlendi, sinirler gerildi. Bu andan itibaren CSKA gelmeye başladı rakip kaleye, Bush düşürüldü, penaltı istediler, hakem oralı olmadı ama 23. dakikada Levski ceza sahası içinde yer alan karambolde topu önünde bulan Toni Silva, kariyerinin en rahat gollerinden birini atarak takımını 1-0 öne geçiriyordu. Yaklaşık 10 dakika sonra kırmızı beyazlılar ikinci gole de yaklaştı ama Kukoc'un pasında Bush'un vuruşu az farkla auta gitti. Devrenin sonlarına doğru Levski beraberlik için yüklendi ama tabelayı değiştiren Bush'la CSKA oldu. Vasilev'in rakip savunma arkasına attığı ara pasıyla buluşan Bush, kaleciyi de çalımlayıp boş kaleye topu yuvarlarken, takımı da soyunma odasına 2-0 önde gidiyordu. Devre dönüşü de oyunun hakimi olan CSKA, Toni Silva ve Markinyos ile farkı açacak pozisyonlar buldu da beceriksiz davranınca ortalığı yıkacak gol sonradan oyuna giren Galchev'le geldi. Kırmızı beyazlı tribün sevinçten yıkılırken, Levski taraftarı da öfkeden tel örgüleri yıktı, sahaya indi.


Derbi öncesi ve sonrası çıkan olaylarda 55 taraftar göz altına alınırken, Bulgar emniyet birimlerinin yaptığı açıklamalara göre de iki polis memuru yaralanarak hastaneye kaldırılmış bu geceki maçtan sonra.

Levski Sofya- CSKA Sofya derbisi ve tribünden görüntüler:
Levski Sofya








CSKA Sofya










Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin