26 Ocak 2008 Cumartesi

Sabri'den Disiplinsiz Hareketler

Bugün, ajanslara düşen habere göre Sabri kadro dışı bırakılmış ve transfer sezonu bitmeden bir takıma kiralık verilecekmiş... Sebep: Disiplinsiz hareketleri... Evet oldukça disiplinsiz davrandı 55 numara alt yapıdan yetişen Sabri Sarıoğlu...İşte örnekler:
1-Yer: Kadıköy


2-Yer: Sami Yen


3-Yer:İnönü


Peki, disiplin örnekleri nelerdir:
1-Takımın deplasmanda lig maçı oynarken, "nezle" oldum diye Almanya'ya kaçmak;
2-Taraftarın, Kadıköy'den çıkartılırken, rakibin golünü alkışlamak;
3-Efsanevi şampiyonluğu kazandırmış Gerets'in arkasından, başka teknik direktörlerle görüşmeler yapmak;
4-Yıllarını Galatasaray alt yapısına adamış,Altyapı hocası Zafer Hocayı, bir gecede görevinden almak;
5-Oğuz, Ferhat, Aydın, Cafercan gibi gençleri oraya buraya dağıtmak;
6-Trilyonları alıp, sakatım diye sahaya çıkmamak...

Evet, Sabri bu takımdan gönderilecek, tıpkı Fatih Terim, Hagi, Bülent Korkmaz gibi... Kalli "transfer yapılmazsa, ben gidiyorum "diyecek ve belki de gidecek, Galatasaray aklına bile gelmeyecek ömrünün son baharını yaşarken deniz sahillerinde, ama Sabri, Galatasaray'ı hep özleyecek, takip edecek, yaşayacak... Orta yapamıyormuş, varsın yapmasın, tekmeye kafa uzatıyor mu, formasını ıslatıyor mu, kalbiyle oynuyor mu... Bize yeter...

5 yorum:

batu dedi ki...

konu sabri'yken yönetimle ve diğer futbolcularla ilgili eleştiri yapmak gülünç olmuş biraz. sabri üzerinden yorum yapmak daha sağlıklı olur. sabri kimdir?

- sabri 5 ya da 6 senedir A takımda yer alan, ilk iki yılında geleceğin oyuncusu denilen arkadaştı. oyun zekası düşüktü ama kondisyonu ve yüreği vardı. genç oyuncular kendilerini geliştirene kadar yürek ve kondisyon ile taraftar tatmin olabilirdi. sene 2008 oldu, sabri 4. hocasında ama yine aynı sabri. dar alanda top hakimiyeti yoktur. kafasını kaldırıp oyunu geniş alana açamaz. hava hakimiyeti yoktur, uzun pas yapamaz, kısa pas yapar ama seri değildir, uzaktan şutu var denir ama en son ne zaman uzaktan golü vardır hatırlanmaz. takım başarısından ziyade kişisel tatmin ve egosal doyum peşindedir. yapacağı iyi bir orta gol olmasa da yüzünü güldürür, gol olan şutu takımı 3-0 geride olsa bile sevindirir onu.

Sabri Sarıoğlu'nun Galatasaray'da kadro dışı kalma sebebi olarak ise sezon başından bu yana antremanlarda ve deplasmanlardaki disiplinsiz harekteleri, saygısız tutum ve davranışlarının başta Feldkamp olmak üzere tüm teknik heyeti rahatsız etmesi olduğu ifade edildi.

Deplasmanda oynanan Çaykur Rizespor maçının ikinci yarısında oyuna girmesi için çağrılan Sabri, bu kararı protesto ederek saha kenarına 5 dakika geç gelmiş, her idmanda en sonda kendi başına gerilerde koşması, Hakan Şükür ve Hasan Şaş'ın olmadığı maçta mücadeleye kaptan olarak çıkması gerektiğini ifade etmesi üzerine Feldkamp ve teknik heyetin sabrı taştığı ileri sürüldü.


http://www.webaslan.com/haberler/25847.php

ha ama bir "köpek" gibi koşar. iyi anlamda köpek diyorum. bulldog'lar gibidir sahada. basmadığı yer bırakmaz topsuz alanda. açık alanda topu bulursa da rakiplerine tozunu yutturur. ama bu kadar işte. ha bi de üçlü çektirir tribünlere.

Borges dedi ki...

Her seyden önce neyine güveniyorsa sürekli sorun cikarmasi, oyundan cikar iken oyuna girer iken.. Sizi bilmem, bana gina geldi Hasan Sas'in kart görecegini bile bile hakeme saldirmasindan, oyundan cikar iken abuk subuk hareket cekip basinin takimin üzerine gelmesine etki etmesinden, ondan bundan.. Buna dur diyecek birisi yok mudur diye yillarca sorup duruyoruz. ac parantez terim döneminde de ayni hastalik vardi kucuk hakanlardan, bulent korkmazlardan, hagilerden amma bu oyuncular oynadiklari futbol ile bunlara göz yummamizi sagliyorlardi zaten, sabri oyle aman aman da oynamamistir, bes yildan beri ..)

Yönetim hatalari ile bunun ilgisi nedir ki ? Basit bir sekilde kendini gelistirmemesi bir yana, takimda reislige soyunmus durumda. Sakatlanmadan önce "Kosarak" belirli bir konuma gelmisti. EN buyuk sansi Galatasaray alt yapisinda oynamasiydi. Bugune kadar oynadigi tüm maclarda ortanin biraz üzerine cikabilmistir, sadece Helsinborg macinda iki top kaptirmasiyla iki gol yedik, devrenin bitimine iki dakika kala cikarildi, devre arasi beklenmeden, zira korkuyorduk; ucuncu golü de yiyebilirdik..

Ne yapmis sabri, aldiklarinin karsiligi olarak ?

Gec bile kalinmis.. Ben yine de oynasin derdim ama bu sene ne olduysa sorun cikarmaya baslamis, koca klubu karistirmak isteyenlere sürekli malzeme vermis..

Ayni zamanda trilyon alip da kim yatiyor sakatim diyor ? Lincoln kastediliyorsa sakatlandigi mac olan belediye maci önce azmine, oynama istegine, takimi motive edisine bir göz atilsin derím ben.. mac öncesi toplanan kalabaligi nasil motive ettigine.. sakat adam, az biraz durun artik, sakat..

Formasini islatacak anadolu klubunde oynayan milyon tane futbolcu var.. Sabri herkesden farkli bilinen, o yeteneksizligine, ortayapamamazligina ragmen milli takima kadar yukselen, Galatasaray gibi bir klubun getirilerini sonuna kadar kullanabilen bir adamdir, bana göre karsiligini vermeden.. Simdi otursun dusunsun, ne yaptim ben diye.. Zira hicbir korkusu olmadan onca disiplinsiz davranis sergiliyor, bakalim simdi ne yapacak.. üzülmüyorum, kayip olarak da görmüyorum.. Bundan sonra klubeye dogru adim atarken artislik yapacak olanlar iki kere düsünsün..

Adsız dedi ki...

Sürekli disiplinsizliği anlatılan Sabri'nin açık ve seçik bir displinsizliği var mıdır? Taraftarın yuhlamasına 1-2 el hareketi yapmıştır belki ama bunu Hagi'den tutun Mondragon'a kadar yapmayan yok gibi, Ergün Pembe'nin dahi sinirlendiği anlar olmuştur.
Tribün tarafından sevilen topçuların 1-2şer yollanması aslında esas sorun. ultrasMovement'a katılıyorum, başkandan tutun en dibe kadar herkes bir şekilde hatalıyken, piyango Sabri'ye vurmuş.

Coskun Celik dedi ki...

beğendim yazını. eline sağlık ua...

Mustafa dedi ki...

kendini klubun üstünde görmeye başlamıştı çok iyi oldu bence... kalbiyle oynaması yetmez bir kanat oyuncusunun, orta açmayı bilmiyorsa oynamayacak.

bence ilişiği tamamen kesilmeli, seneye zaten aydın gelecek, özer gelecek...

altyapının önemine ve güzelliğine vurgu yaparım hep, futbolu güzel yapan, galatasaray'ı güzel yapan en önemli etmenlerden biridir.

ama sabri kredisini tüketti işte, "kendi düşen ağlamaz".

Blog Widget by LinkWithin