24 Şubat 2008 Pazar

Cumartesi'nin Ardından


Dünün olaylarına baktığımda, en kötüsü Eduardo da Silva'nın ayağının kırılması idi. "3 puan 1 can eder mi?" diye pankartlar vardı, tribün terörünün aramızdan aldığı Sakaryalı Aykut'un ardından, Martin'e yöneltiyorum soruyu: "1 puan için değer mi?" Arsenal-Birmingham ile 2-2 beraber kaldı, topçular 2 puan + oyuncu kaybetti, Birmingham 1 puan+ "kasap" kazandı. Şampiyonluk yarışının diğer iddialı takımı Manchester, Ronaldo, Rooney ve Saha ile Newcastle'ı farklı geçti. Ronaldo iki tane attı ve gol sayısını 21'e çıkardı, Ferguson'un "maaşa zam" fikri iyi gazlamış Portekizliyi anlaşılan.

Hafta içi de Fransa'dan gollü beraberlik kurtardılar, keyifleri yerinde şimdi "kırmızı şeytanların". Şampiyonlar liginin diğer mutlu takımı Liverpool, Tuncay'dan yediği 9. dakika golüne rağmen "İspanyol Boğası" Torres'in hattricki ile maçtan 3-2 galip ayrıldı. Ronaldo 21 gol yapmışsa, Torres'te 20 golde. Kop, Barnsley yenilgisinin acısını unutuyor gibi...

İspanya'ya baktığımızda ise Sevilla, Fener yenilgisinin acısını Real Zaragoza'dan fena çıkardı:5-0. İlginçtir Edu'dan sonra bu maçta da iki rakip oyuncu Sevilla'nın gollerine katkı sağladı. Koeman'ın takımı ise gittikçe dibe vuruyor, Vallencia, zayıf Recreativo Huelva karşısında 1-1 lik skorla 1 puanla yetindi.

Çizme'de ise son dakika penaltısı Juve'yı yıktı. 1-1 giden maçın uzatmalarında kazanılan penaltıyı Amoruso gole çevirdi ve Reggina'ya 2-1 ile 3 puanı getirdi. Tabii, siyah-beyazlılar buna ateş püskürüyor. Raineri : "Bizim üç penaltımız verilmedi ki bunlar icbergin görünen tarafı" diyerek, hakeme sallıyor. Günün en zevkli maçlarından biri de 4-4lük Torino-Parma maçıydı. Bundesliga'da ise Bayer Leverkusen, Perşembeden sonra dinlenmeden neredeyse çıktığı maçta Schalke'yi 1-0 ile geçti. 1-0 la biten dier maçta ise E.Frankfurt-Werder Bremen'i mağlup etti.

Bizde ise Bursa yine Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yendi. Bu sefer 2-0, geçen sene 1-0 bitmişti... Maç sonu ise timsah şov görülmeye değerdi. Zico'nun kumarı şimdi eleştiriliyor ama ligin ikinci haftasında Kadıköy'deki Antep maçından sonra övülüyordu. İlginçtir, Avrupalılar çarşambadan sonra kazanırken, bizimkiler nedense hep ligde puan kaybı yaşıyor, profesyonel olamayacağız...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin