14 Ağustos 2008 Perşembe

Gruplara 1 Kala



Dün ve bu gece oynanan maçlarlarla şampiyonlar ligine kalacak takımların belirlenmesine son 90dakikalar kaldı. İşte toplu sonuçlar:
Fiorentina (İtalya) - Slavia Prag'ı (Çek Cumhuriyeti) 2-0
Spartak Moskova (Rusya) - Dinamo Kiev (Ukrayna): 1-4
Levski Sofia (Bulgaristan) - BATE Borisov (Belarus): 0-1
Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Dinamo Zagreb (Hırvatistan): 2-0
Anorthosis (Güney Kıbrıs) - Olympiakos (Yunanistan): 3-0
AaB Aalborg (Danimarka) - Kaunas (Litvanya): 2-0
Galatasaray (Türkiye) - Steaua Bükreş (Romanya): 2-2
Brann Bergen (Norveç) - Marsilya (Fransa): 1-1
FC Twente Enschede (Hollanda) - Arsenal (İngiltere): 0-2
Juventus (İtalya) - Petrzalka (Slovakya): 4-0
Schalke (Almanya) - Atletico Madrid (İspanya): 1-0
Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti) - Panathinaikos (Yunanistan): 1-2
Partizan Belgrad (Sırbistan) - Fenerbahçe (Türkiye): 2-2
Standard Liege (Belçika) - Liverpool (İngiltere): 0-0
Vitoria Guimaraes (Portekiz) - Basel (İsviçre): 0-0
Barcelona (İspanya) - Wisla Krakow (Polonya): 4-0

  • Bizimkiler 2-2 lik skorlarla ilk maçları bitirdiler. Galatasaray ne kadar avantajlıysa, Fenerbahçe de o kada dezavantajlı, ya da Fener ne kadar tura yakınsa Cim Bom o kadar uzak. Galatasaray'ın maçını izleyemedim ama yorumlardan çok dağınık oynadıkları belirtiliyor. Özellikle Mehmet Topal eski performansında değilmiş, yine Arda çabalamış, Lincoln zayıf kalmış. İlk golde hata yapan Aylut'a yüklenilecektir yarın gazetelerde hiç şüphesiz ve De Sanctis neden oynamadı denilecektir, kolaydı ve sevilir bizim memlekette birini harcamak, ama Aykut'un dediği gibi "Topçu çok iyi oynadığımda yüceltmeyin, hata yapınca da yerin dibine sokmayın" , yapıcı olmak lazım...
  • Fenerbahçe'nin maçını Sırp TVsinden izleme imkanı buldum, orada da Volkan Demirel oldukça fazla hata yaptı ama avantajlı bir skorla dönüldüğü için pek göze batmayacaktır "günahları". Özellikle ilk golde altı pasın içinde çıkmaması, ikinci de geç açılması takımının gol yemesine sebep oldu. Daha sonra da Partizan'ın değerledirmediği bir pozisyonda da yine geç kalesini terk ederek 3-0 yenik duruma düşürüyordu takımı. Tutuk oynayan ve defansında oldukça fazla pozisyon veren Fenerbahçe'nin yardımına devre biterken kazandığı penaltı yetişti. İkinci devre de yakaladıkları tek pozisyonu gol yapınca zorlu Sırbistan deplasmanından avantajlı döndüler. Bizde pankartların yerini yavaş yavaş "sponsor" reklamları alırken, Grobari'nin stadı pankartlarla donatması göz zevkimiz içn "bayram" niteliğindeydi.
  • CSKA'nın yerine Bulgaristan adına ön elemelere katılan Levski, içerde Bate Borisov'a kaybetti. Lig maçında da yenilmişlerdi bu hafta, toparlanamamışlar demek ki çarşambaya kadar. Bu arada Belarus takımı aslında boş takım değil, Anderlecht'i eleyerek buraya gelmişlerdi, iç sahada maçı bırakmazlar.
  • Fiorentina, Dinamo Kiev, Arsenal, Juventus, Liverpool, Barcelona turu garantilediler gibi. Liverpool'umuz her ne kadar golsüz berabere kalsa da Kop'un desteğiyle iki ya da üç farklı alacaktır maçı. Hele hele Reina'nın penaltı kurtarması, ikinci maç için oldukça morallendirecektir kırmızılıları...
  • Anorthosis'in Olympiakos'u 3-0 yenmesi aslında geceye damgasını vuran olaydır. Trabzonspor da 3-1 kaybetmişti deplasmanda ve "nasıl bu takıma kaybedilir" diye üstlerine gidilmişti topçuların. Demek Anorthosis o kadar da yabana atılacak bir takım değil. Olympiakos maça iyi başlarsa kendi evinde, seyircisinin de desteği ile turu çevirebilir, zor ve tarafsız seyredenler için eğlenceli bir maç olacak. Maçı yayınlayan bir kanal bulsak da izlesek.

1 yorum:

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

Anorthosis - Olympiakos rövanş maçını bende dört gözle bekliyorum.Biz ilk maçı Olympiakos 2 farklı falan alır evinde maçı satar hem turu geçer hem bahisden paraları götürür derken Anorthosis resmen dağıtmış kardeşlerini.Rövanş maçını artık internetten Tvu yada Sopcast üzerinden bir şekilde izlicez.

Blog Widget by LinkWithin