30 Ağustos 2008 Cumartesi

Manchester Utd:1-2:Zenit St Petersburg







İkinci yarısından itibaren izlemeye başladığım Süper Kupa maçının, neden bu kadar gölgede kaldığını anlamış değilim. Aslında işin özüne bakılırsa "Süper Kupa" adı taşıyan bütün müsabaklar biraz heyecansız ve sönük oluyor. Bunun nedeni takımların yeni kadrolar oluşturması, hazırlık maçlarının havasından kurtulamaması olabilir. Aslında UEFA ve şampiyonlar Ligi finalleri biter bitmez hemen ertesi çarşamba koyacaksın Süper Kupa finalini, bakın Avrupa'nın en büyüğünün belirlendiği maç nasıl raiting rekorları kırıyor. Uzatmayalım, bunlar UEFA'nın işi, biz gördüklerimizi yazalım. Monaco gibi "capital"in egemen olduğu yerde çok sayıda Rus taraftar vardı ve tribün gösterisi yapıyorlardı gördüğümüz kadarıyla, İngilizler ise azınlıktaydı. Slavlar birbirine yakındır ama Manchester tribünlerindeki Bulgar bayrağı "istisna" olarak geçecektir kayıtlara. UEFA finalinde yer alamayan Pogrebnyak, kaldığı yerden devam ederken takımını izleyemediğimiz dakikalarda öne geçirmiş. İkinic devre de "Hakan Şükür tipi santrafor" olarak yıprattı Manchester defansını. Arshavin ise istediği oyuncağı alınmamış küskün çocuk misali, oyunu idare etti ama yerini Danny doldurunca Ruslar kupayı kazanmasını bildi. Danny'nin attığı gol için "hallaç pamuğu gibi" defansı dağıttı desek kimsenin itirazı olmaz. Kırmızı şeytanlar ise hala "tatil havasında" gibiydiler, bir tek Tevez bir şeyler yapmaya çırpındı ki o da sahanın her tarafına koşmaktan bulunması gereken yerlerde bulunamadı. Herkes Ronaldo2yu aradı ayaklarına top geldiğinde ama Portekizli de tribündeydi, aklı kim bilir nerelerde. Aklı Maradona'da olan Scholes ise maça noktayı koydu... 2000 senesinde Galatasaray'ın başardığını bu sefer Zenit başarmış oldu, tebrik ederiz...

Manchester Utd Van der Sar, Neville (Brown 76), Ferdinand, Vidic,Evra, Fletcher (O'Shea 60), Anderson (Park 60), Scholes, Nani,Rooney, Tevez.

Yedekler: Kuszczak, Gibson, Campbell, Possebon.

Kırmızı Kart: Scholes (90).

Sarı Kart: Scholes, Anderson, Tevez.

Gol: Vidic 73.

Zenit St Petersburg Malafeev, Krizanac (Radimov 70), Aniukov,Puygrenier (Shirokov 62), Sirl, Zyryanov, Danny, Denisov,Tymoschuk, Pogrebniak, Dominguez (Arshavin 46).

Yedekler: Contofalsky, Kim, Tekke, Faitzulin.

Gol: Pogrebniak 44, Danny 59.

Seyirci: 18,500

Hakem: Claus Bo Larsen (Danimarka)

1 yorum:

Blogspor dedi ki...

Açıkçası bu maçta Zenit'i destekledim.Helal sana Zenit.Not:Arshavin'in ayağına top geldiğinde seyircilere bayıldım )

Blog Widget by LinkWithin