15 Ağustos 2008 Cuma

Red Bull Street Style



Futbol topuyla ilk tanışmamız belki babamızın salonda ayağımızı tutup itiklettiği ve topa vuruş hamlesini gerçekleştridiğimiz şekilde oldu ama kendimizi bilerek ilk topa vuruşumuz evimizin karşısındaki sokakta olmuştur. Daha sonrasını anlatmaya gerek yok, hava kararıp yatsı namazı okunana kadar ter su içinde yapılan mahalle maçları, ikiye iki tek kaleler ya da "dokuz aylıklar"... Çocukluğumuzun bu saf halini Red Bull almış ve hem reklam yapmak hem de yetenekli gençlere şans vermek için "sokak futbolu" turnuvası düzenlemiş. Kurallar aşağıda:

3 dakika, 2 oyuncu ve 1 top. Oyuncular, ikili gruplar halinde karşı karşıya gelir ve müzik eşliğinde 3 dakika boyunca, futbol topuyla hünerlerini gösterirler. Toplam 3 dakikalık performans süresi içinde, 20 şer saniyede bir sıra diğer oyuncuya geçer. Amaç, en artistik haraketleri, çalan müzikle un uyumlu şekilde gerçekleştirmektir. Finallerde, jürinin 3 dakikalık performansta değerlendireceği kriterler, kontrol, yaratıcılık ve stil olacaktır. Her karşılaşmanın kazananı, bir sonraki tura geçer. Ellerin hiçbir şekilde kullanılmamazı ve 7 metre çapındaki sahne içinde haraket edilmesi gibi stardart kuralların dışında herhangi bir sınırlama yoktur.

Çok objektif olmadığı için kurallar, kaybeden her daim "hakkım" yendi fikriyle ayrılacak müsabakadan, keşke minyatür kale teke tek maç yapılsaydı, sokakta her zaman oynadığımız gibi. Kuralları değiştirme şansımız yok ama eğlenceli vakit geçirmek isteyenler Türkiye finallerini seyretmek için 20 Ağustos günü Beşiktaş meydanına gidebilirler. Hoş vakit geçireceğiniz kesin...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin