11 Ağustos 2008 Pazartesi

Loca da Almış


Akşam gazetesinin Fenerbahçe sözcüsü yazarı Alaattin Metin'in yazısı:

...................

Emre, Samandıra tesislerini kendisine mesken tutmuş. Eksiğini, açığını kapatmak için tek başına idmanlar yapıyormuş. Çoğu zaman akşam yemeğini bile tesislerde yiyormuş. Şu anda da yüzde 35 kapasite ile oynuyormuş.

Maç bitti, taraftarlarla sohbet ediyoruz. Herkes Emre’yi öve öve bitiremiyor. Alkışlıyorlar, elini sıkmaya çalışıyorlar. Sanki 40 yıllık doğuştan Fenerbahçeliymiş gibi sevgi gösteriyorlar. Üzerlerine giydikleri formaların arkasına bakıyorum. Büyük çoğunluğunda Emre ile Güiza’nın ismi yazıyor.

Yöneticilere anlatıyorum. O an şunu öğreniyorum: Emre ile Güiza’nın forması yok satıyormuş. Her gün binlerce sipariş verilmesine rağmen isim yazdırmak isteyenlere “E” ile “İ” harflerinin kalmadığı söyleniyormuş.

Havaalanında Emre’ye dikkat ediyorum. Takım arkadaşları ile şakalaşıyor. Alex ile sohbet ediyor. Maça özel uçakla gelen, taraftar kongre üyeleri Emre’ye övgü dolu sözler söyledikçe yüzü kızarıyor. Ama gösterilen ilgiden de anormal derecede mutlu. Çok sevdiği bir arkadaşı ile birlikte Fenerbahçe stadında özel loca bile almış.

Aşı tutmuş, hava yakalanmış.

Beklenti çok yüksek. Kaleye dikine oynamasından, takıma tempo getirmesine kadar Fenerbahçeliler Emre’den çok şey bekliyorlar.

................................
Bu yazıyı buraya koymamın sebebi, koyu ile yazdığım cümle. Emre'nin parasını nereye harcayacağı beni hiç ilgilendirmez ama merak ettiğim şey, ki bu yazıyı okuyanların belki yardımıyla öğreneceğim, Emre'nin top oynadığı diğer kulüplerde loca alıp almadığıdır? Ayrıca bir topçu neden loca alma ihtiyacı hisseder, Emre, koyu Fenerbahçeli olduğu söylenilen babası için mi aldı locayı, yoksa "çok sevdiği arkadaşı" için mi, nasılsa sezon boyunca 2-3 ay sakatlıktan yatarım, rahat seyredeyim maçı diye mi düşündü? Esas gerekçe Alaattin Metin'in yazdığının aksine kendisini sahiplenemeyecek bir kısım tutkulu Fenerbahçe taraftarına "sevimli" gözükme çabaları mı yoksa? Var mı yorumu olan?

10 yorum:

Adsız dedi ki...

sevimliliğini bilmem ama fener bahceli arkadasların genelinde söle bir kanı var bjk nin fener den aldıı futbolcular için artıntı deyip kendi aldıkları futbolcular içinse profosyonellik demeleri garibime gitmektedir.Şayet bi arada dolanan aurelio hüllesi doru ise de fener atılmış en büyük kazıktır.yamuk agızlı selcuk yuladan sonra:DD

selaminko dedi ki...

Bulent Korkmaz'ın, Hakan Sukur'un, Umit Karan'ın, Metin Oktay'ın,Lefter'in,Baba Hakkı'nın,Metin Tekin'in efsane olarak anıldıgı bir klup vardır. Ama Tanju Colak'ın, Feyyaz'ın,Alpay'ın,Okan Buruk'un, Emre Belezoglu'nun efsane olarak anılacakları bir klupleri yoktur.Belki Tanju ve Feyyaz'a itirazı olanlar olabilir ama benim yasımdaki taraftarlar ne Tanju'yu affeder ne de Feyyaz'ı.

Lebowski dedi ki...

Alaettin Metin belli ki yazıya sonuna sadece imza atarak katkıda bulunmuş, başka da birşey değil..

Adsız dedi ki...

sindirin artık

Adsız dedi ki...

sindirilip öğütüldüğü için burda sıçılıyor arkadaş..

Ortega dedi ki...

Başkanın kaleminin, Emre'yi Fener taraftarına şirin sunma çabaları diyebiliriz..

prometheus dedi ki...

ahahaha sindirin diyenler ne çabuk sindirmiş ki hemen (kendi deyimleriyle) çirkef/katil emreyi savunma pozisyonuna geçiyorlar... emre bizim için çok profesyonel bir futbolcudan başka birşey değildir ki bu 2001 den beri böyle... locayı aldıysa fenerli yakınları için almıştır, bir de sakat olduğu zaman maçları izlemek için elbette, doğuştan fenerliymiş ya...

kıyaslama için değil fikir vermesi açısından yazıyorum; C.Ronaldo sadece geçen sezon 60'a yakın maç oynarken, 7 yılda 120 ye yakın (hepsi 90 dk değil tabii ki) maç oynayabilen birinden bahsediyoruz. loca alması gayet mantıklı.

Adsız dedi ki...

ne var yani loca almasında ?loca aldı diye nasılsa oynamıcam bari rahat rahat izlerim çıkarımımı yapıyorsun?bu mu yani anladığın?

Adsız dedi ki...

emre'nin şükrü saraçoğlu stadında locası falan yok.

muhder dedi ki...

başkan bu genci çocuğu gibi seviyor şu an görünen tabloda. çıkıp 78 tane maçı çevirse, 9 takla atarak 4 gol atsa, yüzünü sarı-laciye boyasa, kendi açtığı ortaya gidip gol atsa yine sadece emre olacak başka bir adı da olmayacak. e ve i harfleri bitmişse bunu sebebi semih,deivid tir.

Blog Widget by LinkWithin