26 Kasım 2009 Perşembe

Real Madrid.1 - Zurih.0



  • Camp Nou'daki yerimiz tam korner bayraginin kenarinda iken bu sefer Bernabeu'da en tepedeki tribunden biletimizi aldik ve buralarda maca gidecek olanlara da kesinlikle en tepedeki tribunden almasini tavsiye ederim. Hem fiyat olarak ucuz oluyor, hem de tum stada hakim olup atmosferi daha guzel hissedebiliyorsunuz. Oyuncular gorunmez oradan demeyin, kesinlikle Olimpiyat stadindakinden daha net goruyorsunuz, oyuncularin numarasini zorlanmadan okuyabiliyorsunuz.

  • Bernabeu tribunleri o kadar dik yukseliyor ki her siranin onunde demir korkuluklar var. Saka maka o korkuluklarin birinde bir sakatlik olsa 70-80 metreden sahaya kadar yuvarlanmanizi kimse engelleyemez. Bu yukseklige cikmak icin kullanabileceginiz yuruyen merdivenler bile dusunulmus.


  • Her iki stadda da giriste bozuk para, cakmak aramasi yok, bileti gosterip giriyorsunuz ve herkes ama herkes biletteki koltuk numarasi neyse oraya oturuyor. Nasil duzenli bir sistemleri var ki 100.000 kisiyi sorunsuz organize edebiliyorlar.


  • Bernabeu, Camp Nou'ya gore daha modern ve daha sik. Bir kere tribunlerin ustu tamamen kapali ve catida isitma sistemi mevcut. Camp Nou 4 katliydi burasi 5 katli. Isiklandirma ve ses sistemi Camp Nou'dan daha etkileyici. Hele hoparlorlerden futbolcularin isimlerini soyleyen arkadasin telaffuz sekli insani daha da gaza getiriyor. Yani bu stad kesinlikle digerinden daha cok buyuledi beni. (belki de en ustte oturmamdandir bilemiyorum.)


  • Barcelona'da Messi ve Ibrahimovic'i yedek birakmistik, burada da Ronaldo yedek basladi. Ronaldo'nun niye bu kadar simarik oldugunu simdi cok net anladim. 60.dakika civarinda durgun olan tribunlerde birden herkes ayaga kalkip bagirmaya, etraftan flaslar patlamaya basladi. Meger hazret isinmak icin kulubeden disari cikmis. Oyuna girerken zaten yer yerinden oynadi, mac icindeki en buyuk gurultu o sirada cikti. Topu ayagina aldiginda sacma calimlara girip kaptiriyor ama yine de herkes alkisliyor. Raul ve Kaka gibiler icin uzuldum acikcasi.


  • Real Madrid taraftari maca dusundugumden daha cok ilgi gostermis, 70.000 civari bir kalabalik vardi muhtemelen. Arada icinde Barca gecen tezahuratlar duydum, sanirim haftasonunu andilar.

  • Tribun olarak Barcelona'dan cok farkli degiller. Yine kale arkasinda ufak bir davullu grup tezahurat yapiyor, diger taraflar nadiren katiliyor. Kale arkasi grubu ayakta ziplamali tezahuratlar yaptigi gibi hatta bir ara Ankaragucluler gibi tribun icinde tezahuratli yuruyuse gecti ama mac bitimine 5 dakika kala diger seyriciler gibi erkenden stadi terketmeye basladiklarinda ufak bir dumur yasadim. Tribunle saha arasina hendek kazilmasina sebep olan Franco donemi atesli Ispanyol taraftarindan bu asamaya gelmeleri arasinda gecen surecle ilgili guzel bir belgesel cekilebilir.


  • Futbol olarak Real Madrid'de herkes kendi egosunu tatmin etme pesinde. Barcelona'daki paslasma burada yok. Arda'dan da ozur diliyorum cunku Kaka ve daha sonra oyuna giren Ronaldo basta olmak uzere 3 kisi arasina calima giren bir cok futbolcu var. Barca tarafinda sistemli ve olgun bir tablo hakimken burada para bende istedigimi yaparim havasi var.


  • Zurih taraftari da dusundugumden saglam gelmisti maca. Mac boyunca cok iyi tezahurat yapip seslerini duyurdular. Isvicrelilerden bu kadar iyi tribun cikmaz aslinda araya baskalari mi karisti acaba? Ama takimlari ne yazik ki cok kotu, kaleye yaklasinca resmen ayaklari titriyordu. Mac boyu kapanarak da macin sikici gecmesine sebep oldular.

  • Zurih'deki mac 2-5 bitince burada ne guzel bol gol gorecegiz dedim dedim ama mac 1-0a kilitlendi. Cok istedim Ronaldo'nun simarik hareketlerini alkislayan tribunlerin son dakika Zurih golune ne yapacaklarini gormeyi ama olmadi.
  • Stadin o kalabaliga ragmen 10 dakika icinde bombos hale gelebildigini anlatmama gerek yok. Stadin hemen onunde metro istasyonu oldugu icin cikista bizdeki gibi trafik kesmekesligi olmuyor, herkes toplu tasimayi kullaniyor. Ama bu sefer de yeraltinda metroda muthis bir kalabalik oluyor. Biz de kalabaligin dagilmasi icin 10-15 dakika etrafta gezinelim dedik ama dondugumuzde bir baktik ki bu sefer metroyu Zurih taraftari doldurmus, bizim de hala ustumuzde Real Madrid formalari var. Meshur fanta reklami geldi bir an gozume, eloglu icin mevzuya girecegiz derdimizi anlatana kadar dedik ama sinsi guluslerle gecistik gitti.

  • Anladigimiz sudur ki burada stadyum aksam arkadaslarla bulusulup gidilen veya is cikisi ugranilan herhangi bir yer gibi. Uzerinde forma, atki gibi taraftar oldugunu gosteren bir seyler tasiyan cok az, herkes gunluk kiyafetlerle geliyor. Stres yok, itis kakis yok, bir suru aile, turist ve sadece bayanlardan olusan gruplar vardi.

  • El Classico oncesi 2 takimi da yerinde ciplak gozle izledikten sonra Barcelona kanimca hem de kendi evinde bu futbolla cok rahat yenmeli. Ama derbi bu, buyuk konusmaya gelmez.

4 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

E gitmisken El Clasico'yu da izleseydiniz.

Bu arada sistem degil medeni olmakla, baskasinin hakkina saygi duymakla alakali o oturma isi.

Unknown dedi ki...

İspanya - Türkiye maçında hayran kalmıştım bu stada.İspanya'nın en ihtişamlı stadı ...

ultras/Movement dedi ki...

Bu iki yazının ustune bır de El Clasico ne guzel gider, di mi Goksel?

Adsız dedi ki...

'Meger hazret isinmak icin kulubeden disari cikmis.' ifaden kopardı beni abi,Raymond Kopa.Harbiden keşke barce-madrid maçını da izlese idiniz ya.Hatta İspanya'ya ne için gitti iseniz,onu yapmayıp bu maçı izleseydiniz :) o derece

Blog Widget by LinkWithin