17 Nisan 2010 Cumartesi

Artık Polemik Yok



Sevgili Galatasaray’lılar,

Ben Suat Ateşdağlı.ultrAslan’ın kurucularındanım ve ilk başkanıyım.İlk defa forumumuza bir yazı yazıyorum.Çünkü 15 gündür gereğinden fazla bir şekilde, dışımızda değil içimizde maalesef ultrAslan’ı anlamamış olan arkadaşlarımızın yorumlarını okuyoruz.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, GALATASARAY bir sevdadır.
Bir hobi ve eğlence yeri değildir.ultrAslan’ı da kurma amacımız bu sevdayı bir çatı altında toplayıp, kulübümüze faydalı bir şekilde yürütmek ve ilerletmektir.

Bunu yaparken özellikle bu tribünün yıllardır kahrını çekmiş olan lider arkadaşlarımdan çok büyük destek aldık.Bu destek çığ gibi büyüdü ve büyümeye de hiç bir bölünme olmadan devam edecektir.

ultrAslan, yine çok doğru, kararlı bir protestoya imza atmıştır.ultrAslan Galatasaray ruhunu sahaya yansıtmayan, formasının hakkını vermeyen,2 çalım 1 topuk pasına kanmayan,dik ve gururlu bir taraftar grubudur.

Galatasaray taraftarı bestemizde de belirtildiği gibi 14 sene beklemesine rağmen takımını her zaman kayıtsız, şartsız desteklemiştir.

Galatasaray taraftarının her daim tek temsilcisi olan ultrAslan, taraftarlık duruşu adına yine bir ilke imza atarak formasının hakkını vermeyen tüm takıma gerekli mesajı vermiştir.

Bu öyle bir mesajdır ki, Sayın Adnan Polat ve Teknik Direktör’ümüz Frank Rijkaard da bu mesajı aldıklarını ve protestomuzda haklı olduğumuzu belirtmişlerdir.

Tekrar anlatmaya gayret ediyorum.Bir taraftar, duruşlu, ne yaptığını bilen ve başta da dediğim gibi 2 çalıma kanmayan bir birey olmalıdır.

Yıllardır dediğimiz gibi, başarılar gelir geçer, asaletin bize yeter sözünün arkasında duran taraftar, taraftardır.

Bu takım 2 senedir başarısız sonuçlar alırken bu ultrAslan niye protesto etmiyor, niye sessiz kalıyor deniliyorken şimdi de bu protesto niye var diyen bir kaç kişi ortaya çıkıyor.Bu güruh benim başkanlığım döneminde de mevcuttu.Ancak,bugüne kadar bu güruhun açıkçası neyin peşinde olduğunu anlayamıyorum.Ne yani Jo’ya şampanya verip, tüm takıma çiçek mi atsaydık iyi olacaktık?

Formasının hakkını vermeyen kim olursa olsun ultrAslan o futbolcu veya futbolcuların karşısındadır.

Takımımız maç tabii ki kaybedecektir, ama ruhunu asla kaybetmemelidir.İşte bizim hazmedeğimiz de budur!

Ayrıca, şunu da belirtmek isterim ki, her deplasmanda binlerce kilometre yol yapan ultrAslan’ların kendini bilmez, Galatasaray’ı hobi gibi gören bir kaç kişi tarafından yıpratılmasına da izin vermeyeceğiz.Onlar 18 saat yol yaparken,bazıları Bebek’te öğlen çayını yudumlayıp, maçını güzelce Tv’de seyredip, sonrasında da bilgisayar başında ahkam kesemez, bize ne yapacağımızı öğretemez.Bizde o zaman o kişilere deriz ki, sende elini taşın altına koy, seninde Galatasaray sevdanı görelim.

Tabii ki, ultrAslan olarak bizimde hatalarımız vardır.Bu hataları da bizzat tribün liderlerimiz takip edip, gerekli önlemleri almaktadır.Eleştiri illa ki olacaktır.Ancak önemli olan bu eleştirilerin maksadını aşmaması ve art niyetli olmamasıdır.Hele ki insanları tanımadan, bilmeden yorum yapmak çok büyük ayıptır.

Hiçbir şey dışarıdan gözüktüğü gibi değildir.Gerekli bütün eleştirileri ve yanlışları düzeltmek içinde tribün liderlerimizle birlikte büyük çaba sarfetmekteyiz ve düzelteceğiz de.Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Ancak şunu belirtmek isterim ki, ultrAslan’ı bölmek isteyenler bu amaçlarına hiç bir zaman ulaşamayacaktır.

Son kez şunu söylemek isterim ki, herkesin Metin Oktay’ın "Taçsız Kral" filmini seyretmesi ve Baba Gündüz’ün "Galatasaray Bir His Takımıdır" yazısını okuması gerekmektedir.

Galatasaray asla vazgeçemeyeceğimiz bir sevdadır.Vakit, bu sevdayı tek ses, tek yürek olarak, birlik içinde, tüm gücümüzle yaşama vaktidir.


Saygılarımla


Suat ATEŞDAĞLI

6 yorum:

os dedi ki...

"Ayrıca, şunu da belirtmek isterim ki, her deplasmanda binlerce kilometre yol yapan ultrAslan’ların kendini bilmez, Galatasaray’ı hobi gibi gören bir kaç kişi tarafından yıpratılmasına da izin vermeyeceğiz.Onlar 18 saat yol yaparken,bazıları Bebek’te öğlen çayını yudumlayıp, maçını güzelce Tv’de seyredip, sonrasında da bilgisayar başında ahkam kesemez, bize ne yapacağımızı öğretemez.Bizde o zaman o kişilere deriz ki, sende elini taşın altına koy, seninde Galatasaray sevdanı görelim."

Artık Polemik Yok deyince, alttan aldılar zannettim... Ama eski tas eski hamam... değişen bir şey yok.

Spooky dedi ki...

Israrla protestolarında haklı olduklarını iddia ediyorlar. İnanılır gibi değil.

İki topuk pasına kanmadıklarını iddia edenler 2 sezon "Lincoln Lincoln" diye tezahürat yaptı. Azıcık düşünerek konuşmaları lazım...

Taçsız Kral'lar geride kaldı... Bunu anlamaları lazım. UltrAslan Atkısı satarken endüstriyel futbol, sahaya gelince "nerede Taçsız Kral". Galatasaray tarihini okuyum demek yerine filmi izleyin demek de ultraslan'ın seviyesini gösteriyor.

Sabotaj dedi ki...

Bu yazısı kesinlikle kurtarmıyor. Geç kalındı maalesef.

HarisPilton dedi ki...

ağabeylerle reislerle olmaz bu iş

dt.ibo dedi ki...

iyi de her oyuncu taraftar gazıyla oynar diye bişey yokki.

bu sen şansım yaver gitti camp nou da barcelona-zaragoza maçına gittim, bağıran çağıran tezahürat yapan yok ama messi de oynuyor ibrahimoviç de.

hatta o messi maç çıkışı kendisini 2 saniye görecek taraftarı atlatmak için arabasıyla milletin beklediği taraftan değil otoparkın diğer çıkışından kaçtı.

kaçtı da ne oldu?

tamam ruhunu sahaya koyan futbolcu iyidir hoştur da hepsi aynı tarz da olamaz ki!

sonuçta bu protesto takıma zarar veriyorsa nasıl bir galatasaray sevdasıdır bu?

madem jo'ya tepki göstereceksin yaz portekizce bir pankart gitsin yaw!

felix mourinho dedi ki...

Son kez şunu söylemek isterim ki, herkesin Metin Oktay’ın "Taçsız Kral" filmini seyretmesi ve Baba Gündüz’ün "Galatasaray Bir His Takımıdır" yazısını okuması gerekmektedir.

metin oktay'ı ve galatasaray'ı anlamamızı isteyip metin oktay'ı, galatasaray logosunu sami yen'de ters çevirmekse onu anlamak biz en anlayışsız, en hissiz olalım. bizim sevdamız da böyle olsun.

Blog Widget by LinkWithin