30 Temmuz 2011 Cumartesi

Bay Ribaund: "Furkan Aldemir"


Fiba, düzenlediği 20 yaş altı Avrupa Şampiyonası süresinde Furkan Aldemir'in olağan üstü performansı üzerine kendisine "bay ribaund" ismini uygun gördü. Furkan, turnuvaya damga vurmakla kalmayıp yeteneğinin, mücadelesinin ve başarısının ödülünü en iyi beşe seçilerek almış oldu. Peki Furkan ne yaptı da bu güzel ünvanlara sahip oldu dersek:

- 2. turda oynanan Almanya maçında 15'i hücum olmak üzere 25 ribaund çekip bir maçta en fazla ribaund alan oyuncu olarak tarihe geçti. Furkan'dan önceki rekor 23 ribaund ile Romen oyuncu Titus Nicoara'ya aitti.

- Almanya maçında 25 ribaund alan Furkan'a karşılık Almanya takımının toplam ribaund sayısının 26 olması da maçın ilginç yanı olarak kayıtlara geçti.

- Furkan Aldemir bu performansıyla herhangi bir yaş kategorisinde bugüne kadar düzenlenen tüm altyapı organizasyonları içinde bir maçta en çok ribaund çeken oyuncular listesine girdi. 2006'da İngiliz Daniel Clark, ülkesi adına Lüksemburg karşısında 27 ribaund toplamıştı. Listede 26 ribaund alan beş oyuncu bulunurken, Furkan'ın dahil olduğu 25 ribaund alanlarda altı oyuncu daha bulunmakta.

- Furkan'ın performansı Almanya maçı ile sınırlı kalmadı. Çeyrek finalde oynanan Rusya maçında Rus uzunlarına rağmen aldığı 23 ribaund, 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası tarihinde, iki kez 20 ribaund barajını aşan ilk oyuncu olmasını sağladı. Ayrıca bu performansı sonrası üst üste 2 maç 20 ribaund barajını geçen ilk oyuncu olma onuruna erişmesini sağlamış oldu.

- Turnuva boyunca muazzam bir performans sergileyen Furkan, Milli takımımız 6. olmasına rağmen oyunuyla turnuvadaki seyircileri ve organizasyon komitesini adeta büyüledi. Fiba. internet sitesinde ana sayfada, yukarıda da değindiğim gibi manşet olarak "Bay ribaund" başlığı ile Furkan'ı tanıtan ve performansını süsleyen özelliklerini kaleme alan bir yazı yayınladı. Bu popülarite ve performans, kendisine turnuvanın en iyi beşine seçilme onurunu getirirken genç yıldızımız turnuvayı, 14,8 sayı 15,9 ribaund ortalamaları yakalayarak tamamladı ve Avrupa Şampiyonası'nın "ribaund kralı" oldu.

Furkan'ın bu tarz performansları dahil olduğu tüm alt yapı turnuvalarında sıkça yer alıyordu ancak böyle üst seviye bir performans belki de az oyuncuya nasip olmuştur. Furkan, Galatasaray'ın gelecek hamlesi içinde, takıma yerleştirdiği çok önemli bir parça ve adeta bir çok değerli bir maden gibi takımda yer alıyor. Furkan ile taraftar olarak ne kadar gurur duysak az. Ancak aynı turnuvada yer alan, geçtiğimiz sezon ortaya çıkan Galatasaray hikayesinin kahramanlarından Göksenin ve Sertaç'ın da performansını unutmamak lazım. Göksenin turnuvayı, 12,0 sayı 7,0 ribaund 3,2 asist gibi çok yönlü bir oyun ve ortalamayla tamamlayarak kalitesini gösterdi. Sertaç Şanlı ise 8,6 sayı 4,4 ribaund ortalamalarıyla pivot pozisyonunda önemli bir katkı yaparak turnuvayı tamamladı. Biz Galatasaraylılar için yeni sezon merakla beklenen bir sezon olarak yerini koruyor. İnşallah başarılar ve şampiyonlukla taçlanmış bir sezon olur.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin