16 Temmuz 2011 Cumartesi

"En üste oynamaya alışık olduğum için Galatasaray'ı tercih ettim."


Jaka Lakovic, İstanbul'a gelerek kendisini aslan yapan imzayı atmış oldu dün itibari ile. Lakovic, Galatasaray sistemi için çok önemli bir konumda olacak. Özellikle Fenerbahçe ile oynadığımız final serisinde sıkıntısını çektiğimiz winner oyuncu eksikliğini fazlasıyla kapatabilecek bir portföye sahip olması çok önemli. İkili oyunlardaki uzmanlığı ise tartışılmaz. Resmi siteye bir dizi açıklamalar yapmış ama benim dikkatimi en çok, yazının başlığına koyduğum sözü ile "Herhangi bir söz veremem ancak her maç ve antremanda yüzde yüzümü vereceğimi söyleyebilirim. İstatistikler çok önemli değildir, takım oyunu benim için daha ön planda çekti." açıklaması oldu. Akıl dolu bu açıklamalara, alkışlarla birlikte hayırlı olsun dileklerimizi sunuyoruz blog adına. Hoş geldin Lakovic...


Jaka Lakovic ile Sözleşme İmzalandı

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 2010-2011 sezonunda FC Barcelona Regal forması giyen Jaka Lakovic ile iki senelik sözleşme imzaladı.

Medical Park Bahçelievler Hastahanesi’nde gerçekleştirilen sağlık kontrollerinin ardından Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Ali Türsan'ın da katıldığı bir imza töreni düzenlendi.

İmza töreninden önce GSTV'ye konuşan Sloven oyun kurucu, burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, gelenekleri bulunan ve hedefleri çok büyük olan bir takıma geldiğini belirtti. Transfer sürecine de değinen oyuncu, bu evrenin çok hızlı ve kolay geçtiğini çünkü Galatasaray yönetiminin kendisine büyük bir ilgiyle yaklaştığını, ayrıca Galatasaray'ın Euroleague için mücadele edecek olmasının tercihini etkilediğini ifade etti. Yeni transferler ve antrenör Oktay Mahmuti hakkında "Daha önce pek çoğuyla karşı karşıya oynadım. Oktay Mahmuti yarışmacı bir takım kurdu" şeklinde bahsetti. İstanbul'a gelmeden önce milli takımdan arkadaşı, eski Efes Pilsen oyuncusu Bostjan Nachbar ve yine milli takımdan arkadaşı, Fenerbahçe Ülker'den Gasper Vidmar'dan şehir ve lig üzerine bilgi aldığını ve İstanbul'un çok güzel bir şehir olduğunu sözlerine ekledi. Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki rekabete de değinen Jaka Lakovic, maçlarda yaratılan atmosfere dair çok şey bilmediğini ancak hem Yunanistan'da Panathinaikos formasıyla Olympiakos'a karşı, hem de İspanya'da FC Barcelona Regal formasıyla Real Madrid'e karşı büyük maçlar oynadığını vurgulayarak, Türkiye'deki ortama çok çabuk uyum sağlayacağını ve bu tür maçların ligin gelişimi açısından önemli olduğunu söyledi.

Bu özel röportajın sonrasında Jaka Lakovic basın mensuplarının sorularını da yanıtladığı törende imzayı attı.

"Galatasaray'ı daha önceden biliyordum. Çok iyi bir yapılanma ve en üste oynamaya alışkın bir kulüp. Ben de en üste oynamaya alışık olduğum için Galatasaray'ı tercih ettim. Antrenörümüz Oktay Mahmuti'yle telefonla pek çok kez görüştüm ve iyi, yarışmacı bir takım yarattığına inandım. İlk hedefimiz elbette Euroleague'e kalmak olacak ve Galatasaray bunu başaracak güçte."

2004 - 2005 sezonunda Panathinaikos formasıyla Oktay Mahmuti'nin çalıştırdığı Efes Pilsen karşısındaki seride mükemmel performanslar sergilediği hatırlatılınca "O seriyi çok iyi hatırlıyorum ve oynadığım en heyecanlı serilerden biriydi, gerçek bir derbiydi ve Final Four'a kalmıştık. Oktay Mahmuti de takımını çok iyi yönetmiş ancak bir takımın kazanması gerekiyordu."

Euroleague tarihinin 2001 - 2010 arası 10 yıllık en iyi takıma aday gösterilen 50 oyuncudan biri olan Jaka Lakovic'e, 2001 - 2002 sezonunda 38 sayı attığı ve index değerlendirme sıralamasında Euroleague ikincisi olmasını getiren Real Madrid maçındaki gibi istatistikler vaad edip etmediği sorusuna Sloven guard "Herhangi bir söz veremem ancak her maç ve antremanda yüzde yüzümü vereceğimi söyleyebilirim. İstatistikler çok önemli değildir, takım oyunu benim için daha ön planda" şeklinde cevap verdi.

Sloven guard Türkiye'den Roko Ukic ve Luksa Andric'i beğendiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Jaka Lakovic'ten sonra söz alan Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Ali Türsan "Geçen seneki isimlerden ziyade felsefeyi devam ettirmeye çalışacağız. "Son topa kadar mücadele"den ödün vermiyoruz. Felsefede bir değişiklik olmayacak." dedi.

Yeni sporcumuza Galatasaray kariyeri boyunca başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin