22 Ağustos 2011 Pazartesi

Kaliakra:1-2:CSKA Sofya


A Grupanın üçüncü haftasında CSKA Sofya, Kaliakra Kavarna'yı kartların havada uçuştuğu maçta 2-1 ile mağlup ederken, üçte üç yaparak ligde Cherno More'nin ardından averajla ikinci sıraya yükseldi. Hafta içi Romanya'da Steaua Bükreş'e 2-0 mağlup olduktan sonra, Kavarna Şehir Stadındaki maça iyi başlayan kırmızı-beyazlılar, Bandalovski'nin sağ kanattan ortasına kaptan Yanchev'in mükemmel volesiyle öne geçerken, sekiz dakika sonra Nelson'ın seri çalımlarla ceza sahasına girip kalecini uzanamayacağı köşeye topu yuvarlaması, bu haftanın jenerikleri arasına girerken, Radukanov'un takımı da deplasmanda 2-0 öne geçiyordu. Erken gelen goller CSKA'yı rahatlatacaken, ev sahibi orta sahasından atılan ve Zakov'u M'Bolhi ile karşı karşıya bırakan topa müdahale yerine, Ademar rakibine "dalınca" kartın rengi de kırmızı oluyordu. 10 kişi kalan CSKA, yine de rakibinin üzerine giderken, devrenin sonlarına doğru Delev, karşı karşıya olduğu pozisyonu çömertçe harcıyordu.

İkinci yarıya daha istekli başlayan Kaliakra, çok geçmeden de kornerden yarattığı karambolde Dimitrov ile farkı 1e indirirken, beraberlik için daha da arzulu bir oyun sergiliyorlardı. Rakip üzerlerine gelirken, CSKA'lı topçular da kontraya kalkarken, bu ataklardan birinde top boyunu aşınca, Delev "Tanrının eli"ne özenip elle kontrol etmeye çalışınca meşin yuvarlağı, hakem Stanislav Todorov elini cebine atıp, Delev'e ikinci sarıyı çıkarıp, kırmızı ile oyun dışına yolluyordu. Son 5 dakikayı 9 kişi oynamak zorunda kalan deplasman takımı, kalesinde gol görmeyip, skoru korumayı biliyor ve üçüncü galibiyetini alıyordu.
CSKA, maçı kazandı lakin önümüzdeki haftaki Montana maçı öncesi iki önemli yıldızını da kaybetmesinin yanında, kaptan Yanchev'in sakatlanıp devre sonunda oyundan çıkması, perşembe günkü Steaua karşılaşması için Radukanov'u kara kara düşündüren başka bir gelişme...

Калиакра - ЦСКА 1:2

0:1 Янчев - 23' 0:2 Нелсън - 31' 1:2 Д. Димитров - 65'

Директен червен картон: Адемар - 36'

Втори жълт (червен) картон: Делев - 85'

Калиакра: Димитров, Петров, Д. Димитров, Яшар, Раденцов, Байчев, Райчев (А. Димитров - 52'), Ковачев, Петков, Цв. Филипов (Г. Филипов - 57'), Заков (Чавдаров - 79')

ЦСКА: Мболи, Халилович, Бандаловски, Адемар, К. Стоянов, Трифонов, Янчев (П. Стоянов - 46'), Галчев, Делев, Нелсън (Крачунов - 92'), Зику (Дечев - 83')

4 yorum:

yusufgs dedi ki...

Kaliakradan Cüneyt Yaşar macin en iyi oyuncularindan biriydi.

ultras/Movement dedi ki...

Onunla ilgili de bir yazı yazacağım yakında blogta...

roland deschain of gilead dedi ki...

kavarna şehir stadında kaliakra rock fest e katılmıştım o günden beri kalbimde kaliakra takımının ayrı bir yeri var. geçen sene ligi boykot etme dümenleri vardı yalan oldu herhalde. sinan engin in paf takımla maça çıkma geyiği gibi

muyek dedi ki...

bu delev neden buyugu gecti orta olcekli bir avrupa takimina transfer yapamiyor gercekten merak ediyorum. En kotu werder , hertha veya ne biliyim fulham ayarinda bir takima gidebilir ama cska tursusunu kurucak heralde :)

Blog Widget by LinkWithin