31 Mayıs 2012 Perşembe

En Uzun Hırvatistan

UEFA.com'da yer alan istatistiki bilgilere bu yaz Polonya ve Ukrayna'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonasında boy gösterecek futbolcular arasında en uzun boylusu 199cm ile İsveç kalecisi Andreas Isaksson olurken, takım halinde Hırvatistan ve Almanya ortalama 185 cm ile "kule takım" lakabını kazandı bile. En fazla milli olma kategorisinde ise 42 maç ortalama ile Hollanda liderliği elinde tutarken, Rafael van der Vaart 94 defa milli formayı terleten oyuncu olarak saygıyı çoktan hak etti. En "çaylak" takımlar Fransa ve Polonya olurken, 129 kez ulusal takım adına sahaya çıkan İspanyol Iker Casillas Avrupa Şampiyonasının en "kurt" oyuncusu olarak yer alacak finallerde.

Tecrübeden bahsetmişken, yaş faktörüne dikkat ettiğimizde İtalya, Rusya, İrlanda Cumhuriyeti ve İsveç ortalama 28 yaş ile EURO2012'nin en ihtiyar takımları ünvanlarını alırken, Almanya milli takımı en genç oyunculardan kurulu ekip olarak şampiyonluk mücadelesi verecek. Bu kategoride takım halinde dereceye girememelerine rağmen, Yunanlı file bekçisi Kostas Chalkias (37) en yaşlı futbolcu sıfatını alırken, 18 yaşındaki Hollandalı Jetro Willems "herkese abi diyecek" turnuva boyunca. 

Turnuvaya gelirken en fazla gol atan takım Hollanda (37) olurken, ekonomide olduğu gibi yeşil sahada da "yokları" oynayan 14 gollü Yunanistan oldu. Klaas-Jan Huntelaar rakip filelere yolladığı 12 golle eleme maçlarının gol kralığı olurken, ikinci sırada ise Alman Miroslav Klose (9) yer aldı.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin