31 Mayıs 2012 Perşembe

EURO 2012 ve Hırvatistan


F grubundaki Avrupa Şampiyonası elemelerine 3 Eylül 2010 tarihinde deplasmandaki 3-0lık Letonya galibiyetiyle başlayan Hırvatistan, 4 gün sonra Zagreb'de tek kale oynadığı, rakibin korner dahi atamadığı maçta Yunanistan ile golsüz berabere kalınca ilk puan kaybını iç sahada yaşamıştı. Kranjar'ın 2 gol attığı İsrail deplasmanında hanesine 3 puan daha yazdıran Bilic'in talebeleri, zayıf Malta'yı içerde 3 golle geçip, Gürcistan deplasmanında 90. dakikada yedikleri golle mağlubiyeti de tatmış oldular. 3 Haziran 2011'de Gürcülerden rövanşı 2-1 ile alan Hırvatlar, Malta ve İsrail'i aynı skorla (3-1) geçerek liderlik karşılaşması için Yunanistan'a gittiler ama evdeki hesap çarşıya uymayınca, başları önde Zagreb'e dönmek zorunda kaldılar. Elemelerin son maçında içerde Letonya'yı yenip, Yunanistan'ın Gürcistan deplasmanında takılmasını bekleyen Hırvatlar, rakipleri Gürcüleri 2-1 geçince F grubunda ikinci oldular ve Polonya ve Ukrayna'ya gitmek için Play-Off'a razı oldular. Bu aşamada karşılarına Türkiye çıkınca, Hırvat basını son Avrupa Şampiyonasını hatırlayıp "intikam çığlıkları" atıp, takımı motive etmeyi uygun buldu. Gergin ve çekişmeli geçmesi beklenen maçlar hiç de beklendiği gibi olmadı, Bilic'in takımı Türkiye'yi TT Arena'da 3-0 yenip, rövanşta da yenilmeyince EURO 2012 biletini almış oldu.

Avrupa Şampiyonasına katılan Hırvatlar, C grubunda kimsenin istemediği İspanya ve İtalya ile eşleşip, bir de İrlanda Cumhuriyetini alınca yanlarına, "ölüm grubunun" zayıf halkası olarak lanse edilmeye başlandılar futbol otoritelerince. "Bildiğini okumakla meşhur" Slaven Bilic, söylenilenleri kulak arkası edip, yolun sonuna kadar gitmeye karar vermişken, onun arkasından yürüyecek topçuları da aşağıda:



Kaleci: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subasic (Monaco), Ivan Kelava (Dinamo Zagreb).

Defans: Domogoj Vida (Dinamo Zagreb), Vedran Corluka (Tottenham), Josip Simunic (Dinamo Zagreb), Gordon Schildenfeld (Eintracht Frankfurt), Ivan Strinic (Dnipro), Danijel Pranjic (Bayern Munich), Jurica Buljat (Maccabi Haifa).

Orta Saha: Darijo Srna (Shakhtar Donetsk), Tomislav Dujmovic (Real Zaragoza), Ognjen Vukojevic (Dynamo Kiev), Ivan Rakitic (Sevilla), Luka Modric (Tottenham), Ivan Perisic (Borussia Dortmund), Niko Kranjcar (Tottenham), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Ivo Ilicevic (Hamburg).

Forvet: Ivica Olic (Bayern Munich), Nikica Jelavic (Everton), Mario Mandzukic (Wolfsburg), Eduardo da Silva (Shakhtar Donetsk).

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin