19 Mayıs 2012 Cumartesi

Rahibin Duası Moraes'in Golleri

Bulgaristan A Grupa'da bitime 2 hafta kala en yakın rakibi olan Ludogorets önünde 2 puan farkla lider olan CSKA Sofya için bugün lig dördüncüsü Litex'le oynayacağı maç oldukça önemliydi, zira takipçisi Ludogorets, Kaliakra deplasmanında puan kaybederse son haftaya kalmadan şampiyonluğu kutlayacaktı kırmızı-beyazlılar. Bu kritik mücadele öncesi CSKA'lı topçular kendilerini fiziksel yönden olduğu gibi, moral bakımından da hazır tutmaya gayret ederken, evinde dua ettiği ufak bir kilise bulunan ve dini yönü oldukça güçlü olan Brezilyalı golcü Moraes, Tanrının da "desteğini" almak için kiliseye giderek, CSKA taraftarı olan papazın duasını aldı. Bulgar din adamı Junior Moraes'e sağlık ve başarı dileklerinde bulunurken, kendisine uğur getirmek adına bir de haçlı kolye armağan etti.
Bulgar papazın duaları işe yaramış olacak ki, bugün CSKA Sofya'nın Litex'i 4-1 mağlup ettiği karşılaşmanın üç golü Brezilyalı golcünün ayağından geldi. Özellikle ilk iki golde, topun rakip kaleci ve defans oyuncusundan sekip Moraes'in ayağına gelmesini tesadüften ziyade "ilahi" güçlerle de açıklama çalışanlar mutlaka çıkacaktır.
Bu zorlu mücadelede hattrick yapan Moraes, yarın söz verdiği gibi Bulgar rahibe gidip teşekkürlerini iletmesi beklenirken, ligin bitiminin ardından bir süre Bulgaristan'da kalıp Ortodox kilisesi hakkında detaylı bilgi alacağı belirtiliyor Bulgar basınında...
CSKA Sofya, Litex'i mağlup ederken, Ludogorets de bugün Kaliakra deplasmanında galip geldi ve şampiyonluğu belirleyecek maç final gibi son haftaya kaldı: Ludogorets-CSKA Sofya.

1 yorum:

Reyes dedi ki...

Cskaya guvenimiz tam, galatasaray in yaptigi gibi berabere kalmak yeterli olucak :) Ludogoretse saygimiz buyuk; ciktigi ilk yilda Bulgaristan kupasini alan ve sampiyonluk sansini son maca kadar surduren bi ekip.. Litex ve Levski gibi guclu takimlari geride birakmasi cabasi. Ama bu kadar basari onlara yeter diye tahmin ediyorum..

Samo Cska !
http://www.youtube.com/watch?v=deCuIkFJZ88

Сърца червени, сърца милиони на шампиони...

Blog Widget by LinkWithin