5 Şubat 2015 Perşembe

Galatasaray:3-1:Balçova Yaşamspor


30dan fazla kaleye atılan şut, sayısız gol fırsatı, iki tane direkten dönen top, verilmeyen penaltılar, kaçan penaltı ve atılan üç gol...  Kupadaki Balçova maçının özeti tek cümleyle böyle anlatılabilir. İlk maçtaki 9 gollü galibiyetin ardından Sami Yen'de çift rakamlı galibiyet hesapları yaparken üçüncü ligin İzmir temsilcisine karşısında, deplasmanda olduğu gibi yine maça yenik başladı Galatasaray. Sinan'ın kupada yediği hatalı gollerden sonra Eray'ı rotasyona koymuştu Hamza hoca ama o da dün gece "komik" bir golle Sinan'dan pek farkı olmadığını gösterdi. Hamza Hamzaoğlu tebessüm ediyordu ama içten içe öfkelenmişti bu ciddiyetsizliğe zira geçen hafta Eskişehir'de kaybetmeleri sonrası liderliği rakibine kaptırmış ve sonraki tur maçını Ankara deplasmanında oynayacaklardı da bereket Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray'dan sonra Eskişehir'i de yenerek tekrar Galatasaray'a lider olma şansı verdi. Hamza hoca da eline geçen fırsatı tepmek istemeyip, ideale yakın bir kadroyu sürmüştü sahaya, ilk 10-15 dakikada golleri bulup, işi garantilemek ve rahatlamak istiyordu ama ancak 60. dakikada galip duruma geçebildi Galatasaray... Çok kaçırdı sarı kırmızılı topçular, iyi direndi Balçovalılar, destek de oldu hakem ve kolay gözüken maç az kalsın ızdıraba dönüşecekti...
Galatasaray kalitesiyle kazandı da Diyabakır Büyükşehir Belediyespor maçından sonra dün gece de görüldü ki hakemler zayıf olana "pozitif ayrımcılık" yapmaktalar. Hatta kantarın topuzunu kaçırıyorlar, içeri giren topa devam kararı veriyorlar, penaltılara göz yumuyorlar, sakatlamaya yönelik hareketlere seyirci kalıyorlar ama Galatasaraylıların en ufak hareketine kartı çıkarıyorlar... Sanki Galatasaray ilk maçlarda 9 attığı, 4 attığı için cezalandırılıyor izlenimi uyandırıyorlar... Böyle bir düşünce varsa, o halde seneye kupa statüsü değişsin ve karşılaşmasın üçüncü lig takımıyla süper lig takımı, olmaz mı?
Unutmadan, bu memlekette Melo olmak da zor iş be kardeşim... Üzerinden prim yapmak isteyen o kadar hakem var ki? Allah Melo'ya kat be kat sabır versin...





Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Serkan Çimen, Engin Erdem
Galatasaray: Eray İşcan, Tarık Çamdal, Koray Günter, Hakan Balta, Telles, Bruma, Yekta Kurtuluş (Dk. 67 Selçuk İnan), Melo (Dk. 82 Sinan Gümüş), Yasin Öztekin, Sneijder, Pandev (Dk. 75 Emre Çolak)
FBM Makina Balçova Yaşamspor: Ogün Çebi, İskender Sahat, Ömer Esenkaya, Bayram Çelik, Ayberk Kös, Yusuf Çataloluk (Dk. 72 Ahmet Bilecen), Altan Aksoy, Oğuzhan Yıldırım, Ali Say, Aydın Kuzu (Dk. 46 Battal Demirbilek), Oğuzhan Palaz (Dk. 58 Kadir Arı)
Goller: Dk. 13 Ali Say (FBM Makina Balçova Yaşamspor), Dk. 33 Yasin Öztekin, Dk. 60 Altan Aksoy (Kendi kalesine), Dk. 74 Pandev (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 20 Yekta Kurtuluş, Dk. 21 Bruma, Dk. 34 Melo (Galatasaray), Dk. 28 Aydın Kuzu, Dk. 90+1 Oğuzhan Yıldırım (FBM Makina Balçova Yaşamspor)




Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin