22 Şubat 2015 Pazar

Medicana Sivasspor.2-3:Galatasaray


İstanbul'a son yılların en yoğun yağan kar yağışının idman sahalarını kapaması ve Galatasaray'ın hafta içi antrenman yapamaması... Sergen Yalçın'ın takımın başına geçmesi sonrası ev sahibi Sivasspor'un yaptığı takviyelerle yükselen form grafiği... Sivas'ın -10 dereceleri gören dondurucu havası... Beşiktaş ve Fenerbahçe ile girilen şampiyonluk yarışındaki üç takımın da galibiyet serilerini otomatiğe bağlamış olup, kaybedecek olanın yarışta büyük yara alacağı gerçeği... Zaten zordur Sivas deplasmanları da dün geceki maçtan önce Hamza hoca için yazının girişinde saydıklarım bu maçı daha da meşakkatli duruma getirmişti... Boşa beyazlamaya başlamamış Hamza Hamzaoğlu'nun saçları Galatasaray'e geldiğinden beri, kolay iş değil büyük takım hocası olmak, ama o da bunu bilerek görevi kabul etti...
Burak'ı Rize maçında henüz iyileşmeden oynatmanın faturasını ağır ödeyen Hamza hoca, artık yoğurdu üfleyerek yemeye başladı ki,sakatlıkları iyileşip oynayabilecek durumda olan Melo ve Semih'e "Siz biraz daha bekleyin" demesini bildi. Adaletli de davrandı hoca aslında, son maçlarda formayı başarıyla terleten Koray'a "terbiyesizce" "Senin görevin bitti, hadi kulübeye" demek yerine, hak ettiğini verdi. Olcan'ı da daha önce belirttiğimiz gibi sol beke monte edip, yaptıklarından memnun kalınca, Sabri-Chedjou-Koray-Olcan duvarını örüverdi Muslera'nın önüne. Tabii, sıkıntı Melo'suzluktu da onu da Hamit'in tecrübesiyle doldurmuştu teknik ekip. Ve kanatlar... Hamza Hamzaoğlu'nun Sergen Yalçın'ı mat ettiği hamleydi Yasin ve Bruma tercihleri dün geceki maçta. Kendi yarı sahasından çok rakip ceza sahası etrafında bulunmayı daha çok seven Cicinho'ya hem tehdit hem de çıktığında kontra ile pozisyon bulmak için görevlendirilen Bruma bu vazifesini çok da iyi yaptı, ilk gol de rakibin sol kanadından yapılan ortadan sağ kanat oyuncusu Yasin'le geldi. İki defa daha sağdan Bruma golle burun buruna getirdi Burak'ı ama birinde kaleci, diğerinde direk farkın açılmasına müsaade etmedi.


Skor tabelasını değiştirmeye çok arzuluydu Burak Sivas'ta, çok çabaladı, çok istedi ve bunu da yine kanattan gelen bir atakta gerçekleşti ve öne geçirdi Galatasaray'ı ikinci defa. Sadece gol değil, bir de asist istatistiğinde de adını yazdırmak amacındaydı golcü ki, Telles'e "Bana böyle toplar atsalar, her maç en az üç gol atarım" dercesine bir pas atıverdi. Hiç beklemediği kadar "yumuşak" bir Sivasspor karşısında iki farklı da öne geçince, bu soğuk havada Balıkesirspor maçında olduğu gibi yine işi "rölantiye" aldı Galatasaray ve rakipten pazartesi gecesi yediğine benzer bir tokat yeyip son 5 dakikada taraftarına el tırnak kemirtti durdu maç bitene kadar.


Hamza Hamzaoğlu:
Maç sonu Galatasaray'ın galibiyetinden çok Hamza hocanın maçın hakemine yönelik itirazları daha fazla yer kapladı medyada. Oysa ki bir çok hocanın her maç yaptığı, hatta kat be kat fazla yaptığı itirazlardan sadece birini yapmıştı Eskişehirspor'un ilk golü attığı pozisyon öncesi verilen serbest vuruşta. Haksız mıydı? Sonuna kadar haklıydı hoca, 5 hakemin olduğu maçta, hem de önünde pozisyonun gerçekleştiği çizgi hakemin "devam" dediği pozisyonda yan hakemin bayrağına göre karar veren Hüseyin Göçek'e itiraz etmekte "yerden göğe kadar" haklıydı hoca. Kibarsa, efendiyse, centilmense, "vur sırtına al lokmasını" olmayacaktır Galatasaray teknik direktörü. Oyuncusunun emeğini, alın terini de savunacaktır, yeri geldiğinde dişini de gösterecektir hoca.


Alex Telles:
Bursaspor maçında Alex Telles'i sol açığa koymuştu Hamza hoca ve bu seçiminde de herkesi şaşırtmıştı. İyi de başlamıştı o gece maça Telles ama Sabri'nin sakatlığı ve oyunu terk etmesi sonrası eski bölgesine gerisigeri görevlendirilmişti. Dün gece maçın 63. dakikasında Yasin'in yerine oyuna dahil olduğunda Brezilyalı, Hamza Hamzaoğlu ona "Yarım kalan işi tamamla" demişti ve Telles de sol açığa geçip, bir forvet misali Burak'ın asistinde rakibinin önüne geçerek galibiyet golünü attı.


Hamit Altıntop:
Melo'nun savaşçılığı, Melo'nun enerjisi Galatasaray'ın olmazsa olmazlarındandır da sakatlığının tam olarak iyileşmemesi sonrası Sivas'ta yerinin kim tarafından doldurulacağı hesap edilirken, Hamit'i Selçuk'un yanına monte etti Hamza hoca. Hocasının yüzünü de kara çıkarmadı tecrübeli oyuncu, rakibi kesmede olsun, topu oyuna sokmada olsun, hiç de sırıtmadı, hatta Melo'yu akıllara bile getirmedi Hamit... Belki maç kazandırmaz, 90 dakika harikalar yaratmaz ama profesyonellik abidesidir Hamit, genç topçulara örnektir, özellikle "Almancı" topçunun bol olduğu Galatasaray'da saha içi-saha dışı takımın bel kemiklerindendir...


Stat: Sivas 4 Eylül
Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz
Medicana Sivasspor:  Korcan Çelikay, Cicinho, İbrahim Öztürk, Da Costa, Ziya Erdal, Adem Koçak, Kadir Bekmezci (Dk. 37 Batuhan Karadeniz), Taouil, İbrahim Akın, Chahechouhe, Utaka (Dk. 69 Musa Sinan Yılmazer)
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Koray Günter, Olcan Adın, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Dk. 63 Telles), Bruma, Sneijder (Dk. 81 Umut Bulut), Burak Yılmaz (Dk. 78 Emre Çolak)
Goller: Dk. 9 Yasin Öztekin, Dk. 56 Burak Yılmaz, Dk. 67 Telles (Galatasaray), Dk. 39 Chahechouhe, Dk. 85 İbrahim Akın (Medicana Sivasspor)
Sarı kartlar: Dk. 27 Taouil, Dk. 60 Da Costa (Medicana Sivasspor), Dk. 31 Olcan Adın, Dk. 45 Muslera (Galatasaray)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin