5 Ağustos 2008 Salı

Ali Sami Yen



Günün bomba haberi galatasaray.org'tan:

Galatasaray Spor Kulübü ve iştirakleri, Türk sporunda dev bir birlikteliği gerçekleştirdi ve Türk Telekom ile pazarlama, reklam ve tanıtım anlaşması imzaladı! Buna göre mevcut Ana Sponsorumuz Avea ile olan sözleşmemizin sona ereceği 2009/10 sezonundan itibaren, beş sezon boyunca Ana Sponsorumuz Türk Telekom olacak.

Türk Telekom ayrıca, Ali Sami Yen Spor Kompleksi icinde inşaatı süren yeni Stat Proje’mize de ismini veriyor. Böylece Avrupa’nın en iyileri arasında gösterilen yeni stadımız, açılışından itibaren 10 yıl süreyle Türk Telekom Stadı adıyla anılacak.


Kulüp, Türk Telekom ile sponsorluk anlaşmasına varmış ve önümüzdeki seneden itibaren avea'nın yerine formanın önünde Türk Telekom reklamı görecekmişiz, belki de şortlarda da yazar, onu da kabul etti federasyon. Zaten amatör ruhun bütün kaleleri tek tek elden gidiyor, biz romantikler geçmiş özlemiyle her gün eski resimlere, videolara bakarken, herşeyi paramparaça eden haber geldi: stadın ismi de satılmış. 10 yıl boyunca stadın ismi Türk Telekom olacakmış. Ali Sami Yen'in kemikleri şu günlerde oldukça sızlıyor, formasının renkleri değişiyor, stadın ismi satılıyor. Bunun karşılığında telekom 40 milyon dolar bir para verecekmiş galiba, ki yıllığı 4 milyona geliyor, böyle bir anlaşmayı yapan yöneticiyi tarih affetmez. İşin komik yanı da, "Kompleksin adı hala Ali Sami Yen, biz sadece stadın adını satıyoruz" diye de göz boyama laflar etmişler, yani matematikten alt küme-kapsar küme hesabı, ama bizim millet anlamaz matematikten, edebiyatla göz boyamaya kimse kalkışmasın. Şimdi, çıkıp Arsenal'in Bayern Munchen'in stadının adı da sponsorlara satıldı diye örnekler verilecektir ama bunları örnek almamız gerektiğini kim söyledi. Biz milletçe maneviyata önem veren toplumuz, manevi değerler için can verir, can alırız, benzemeyiz Avrupalılara. Bir de taraftar grubunun isminde ultras kelimesi geçen bir takımın stadının endstriyel futbola yataklık yapmasına, taraftarlar nasıl cevap verecek acaba? İşin bu boyutu da var. Yoğun şekilde protestolar mı olacak yoksa buradan gelen parayla yapılacak sansasyonel bir transfer herşeyi unutturacak mı? u/M olarak bu satışının karşısındayız, istemeyiz bol sıfırlı maliyetle yapılacak transferler, bizim Mehmedimiz, Ardamız, Aydınımız, İrfanımız bize yeter, yeter ki hala "Burası Sami Yen, burdan çıkış yok " diye bağırabilelim...

5 yorum:

Yasemin Yıldırım dedi ki...

bundan sonra olacak şudur; Türk Telekom Stadı'ndaki her yenilgiden sonra "Alooooo sesim geliyor mu?" tarzı başlıklar atılması kaçınılmaz olacaktır. Ya da Jembey esprilerine uygun başlıklar türetilebilir.

Panda dedi ki...

bence başına türk telekom koyulur ama işi içinde a.s.y. de olur.."türk telekom ali sami yen stadı" olur bana göre..(tabi o zaman stadın ismini yazmak bayağı zorlar bizi ama neyse:D..

scapula dedi ki...

40 milyon değil. Tam olarak bilmemiz mümkün olmasa da, çok ama çok daha yüksek bir miktar, öncelikle onu söyleyeyim. Çok yüksek. Emin olabilirsiniz bundan.

Diğer yandan...

Tabii ki üzücü bir durum. Üzüntünüze iştirak ediyorum ancak iyi tarafından da bakalım ki, abartmayalım durumu. Stadın adı, biz Türk Telekom Stadı demedikçe Ali Sami Yen'dir. Biz Olimpiyat'a bile Sami Yen demişiz yeri geldiğinde, buraya mı Türk Telekom diyeceğiz? Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin içindeki stadyuma? (Zor gözükse de, Ali Sami Yen Park da olabilir tesisin adı, mükemmel olur.)

Ben de romantiklerdenim. Ancak bugüne kadar hep ne duyduk? "Endüstriyel futbolun gelişimine ayak uyduramayan Galatasaray...", "UEFA Kupası'nı pazarlayamayan Galatasaray..." vesaire, vesaire. Ali Sami Yen'in adı yaşatılacaktır. Galatasaray'ın stadının adı her zaman Ali Sami Yen kalacaktır. Bu ismi sahiplenecek olan da bizleriz. Varsın resmi belgelerde stadın adı Türk Telekom olarak geçsin, biz de oradan gelecek olan çok büyük paralarla Galatasaray'ın adını layık olduğu yerlerde görelim. Eminim, Ali Sami Yen Bey de bunu isterdi.

Son olarak tekrar üstüne basarak söyleyeyim, Türk Telekom Stadyumu, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin içinde yer alacak. Avrupa'nın sayılı spor tesislerinden biri olacak olan Ali Sami Yen Spor Kompleksi (veya Ali Sami Yen Park), içinde Galattasaray Futbol Takımı'nın stadını, Galatasaray Basketbol Takımı'nın salonunu, Galatasaray'la ilgili birçok aktivitenin gerçekleşeceği çok seveceğimiz mekânları içinde barındıracak.

Bu durumda, içimize düşen hüznün yanında, biraz da sevinmemiz gerekmiyor mu?

Kurt dedi ki...

Sanmıyorum bir Galatasaray taraftarının maça giderken maç nerde sorusuna "türk telekom da" diye cevap vereceğini. yine her zamanki gibi "burası sami yen burdan çıkış yok" tezahüratı tekrarlanacaktır. resmi belgelerde istediği kadar türk telekom yazsın. bir galatasaray lının stadı her zaman mabedi o mabedin adı da her zaman için ali sami yen dir...

scapula dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Blog Widget by LinkWithin