12 Haziran 2009 Cuma

Ziya Doğan, Mami ve Kadir Akbulut



Liglerin sona ermesiyle beraber transfer mevsimi de hareketlendi doğal olarak ve giden gelen topçuların çetelesini tutmakta zorlanır olduk her geçen gün. Sadece futbol değil tabii medyanın gündemini meşkül eden, bir de teknik direktör transferleri bu sıcak Haziran günlerinde transfer ateşini yükselten başka bir unsur olarak göze çarpmaktadır. Daum'un tekrar Fenerbahçe'ye gelecek olması, futbolculuk dönemi sonrası sarı-lacivertli kulüpten yaka paça kovulan Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'ye sportif direktör olması, Rijkaard'ın bir çok teklif arasında Galatasaray'ı seçmesi, Trabzonspor'un Sven Goran Eriksson'u ikna turları atması Süper lig ekiplerinin yeni sezonda kariyerli hocalara yöneldiklerinin ispatı. Sadece liglerin en tepesindeki takımlar değil "şanlı" hocaların peşinde olan, en dipte amatör seviyesinde futbol oynayan kulüpler de "bir zamanın şöhretlerini" takımlarının başına getirip, ufuklarını daha da genişletmişler gözüküyor. Alt liglerin en büyük bombası bu sene ikinci lige yükselen Tepecik Belediyespor'un Ziya Doğan ile anlaştı-anlaşacak olması... Büyükçekmece'den Çatalca istikametine giderken küçük bir belde olan Tepecik, Eyüboğlu şirketlerinin sponsorluğunu alarak son 3-4 yıldır alt liglerdeki basamakları koşar adım tırmanmakta ve bu yıl de hedefini Bank Asya Birinci Ligi olarak belirlemiş durumda... Makedonya Milli Takımı ve Ankaraspor'un tekliflerini geri çeviren Ziya Doğan ise bu yıl zaten bir çok kez maçlarını ve idmanlarını takip ettiği Tepecikspor ile anlaşıp, hem semte bir heyecan getirme hem de alt liglerden bir takım alıp Bank Asya'ya, hatta Süper Lige çıkarma gibi bir çok kişinin yapmaya cesaret edemediği bir maceranın peşine düşmüş gözüküyor.

Büyükçekmece'nin beldesi Tepecik böyle büyük hedeflere sahipken, ilçenin esas takımı Büyükçekmecespor da artık Amatör liglerden kurtulmanın peşinde ve onlar da başka bir "şöhret" topçuyu getirmişler takımlarının hocalığına: Muhammed Altuntaş... Yeni nesil kendisini bilmez, bizim gibi yaşları 30lara gelenlerin de Mami olarak tanıdığı "Birinci" Feldkamp döneminin dinamosu olan Muhammed, geçirdiği kaza sonrası futbol sahalarına veda etmişti. Bir aşağıdaki yazıda "vefa"dan bahsetmiştik, o dönemin Galatasaraylı yöneticileri Mami'ye "Gel altyapıda çalış, yeni Muhammedleri yetiştir" dediklerinde "Çoluk çocukla işim olmaz" diye bu teklifi elinin tersiyle iten Muhammed Gaziosmanpaşa kahvehanelerinin aranan ismi olmuştu. Guradiola'nın alt yapı hocalığından dünyanın en başarılı takımının başına geçme serüveni, bizim Mami'yi etkilemiş olmalı ki, Büyükçekmecespor'un teklifini kabul etmiş ve futbol bilgisini ve özellikle de tecrübesini bu gençlere adamaya karar vermiş.

Galatasaray'ın Muhammet'i "Çekmece"yi çalıştırıken, bir zamanlar İnönü'de kendisine rakip olan Kadir Akbulut'ta komşu Silivrispor ile anlaşmış son gelen bilgilere göre... "Kadir-Ulvi-Gökhan-Recep" geri dörtlüsünün siyah oğlanı Kadir, Trabzonspor ile yapılan jubile maçından sonra takım elbisesini giyip saha kenarına geçmedi hemen bir çok meslektaşı gibi fakat spordan da kopamadı ve spor yazarı olarak futbol bilgisini aktarmaya uğraştı biz spor severlere. Uzun yıllar bu işin peşinden koştuktan sonra, "çim kokusu" ağır basmış olacak ki süper amatör ligte mücadele veren Silivrispor ile tekrar yeşil sahalara dönmeye karar vermiş Kadir Akbulut... Bu yıl süper Lig ne kadar hareketli geçecekse, amatör liglerde o kadar çekişmeli geçecek gibi gözüküyor...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin