30 Kasım 2009 Pazartesi

Barcelona.1 - Real Madrid.0


  • El Classico biletleri ta Eylul ayinda bittiginden, son bir umut karaborsa dedik ama stada gittigimizde yanimizda 300-400 euroya bilet arayan insanlar gorunce hic kendimizi uzmeden sehrin merkezinde maci izleyecek guzel bir bar aramaya koyulduk.
  • Barcelona'nin ana caddesi olan La Ramblaya yarim saat once gitmemize ragmen zar zor maci izleyecek bir yer bulabildik. Maca 15 dakika kala giden taraftarin maci TVden izlemek icin 1 saat kala barlari doldurmasi ilginc bir durum.

  • Daha da ilgincini mac baslarken gorduk. Macin baslamasina yakin, oturacak yer olmamasina ragmen iceri giren insan ayakta dikilmeye basladi. Ayakta dikilenler artti, artti, tum bari tika basa doldurdu ve televizyonun onunu kapattigi icin herkes ayaga kalkmak zorunda kaldi. Tum maci stadda oturarak izleyen ayni insan grubu, garip bir celiskiyle barda 90 dakikayi ayakta izledi.

  • Burada bizdeki gibi ayri mac ucreti olmadigi gibi o kadar karambolde hicbirsey icmeden de mac izlemek zor degil, lakin bara yanasip icki almak icin oldukca caba sarfetmek gerekiyordu.

  • Genel olarak mac ici tepkileri staddakinden farkli degil. Mesela Barca ilk yari habire ofsayta dusuyordu, bizde olsa yan hakemin bayragina inciler dizilirdi, burada olmadi. 2.yarida Messi`ye idi sanirim bir ofsayt kalkti en sonunda ona bir grup homurdandi. Messi ilk yarida eksik biraktigi calimlari ve paslari 2.yarida sergiledikce biz dahil herkes oley cekmeye basladi.

  • Maca gelirsek, Inter macina kiyasla sahada daha bir cekisme ve stres hakimdi. Barcelona macin hakimi gibi gozukse de ilk yarida bariz golleri kaciran Ronaldo ve Real Madrid oldu. 2.yarida isler biraz duzelip gol de gelince insanlarin yuzu gulmeye basladi.
  • Macin adami tam bir Bulent Korkmaz cengaverligi gosteren kaptan Puyol'dur. 80.dakika civarinda kamera yakin cekim yaptiginda yuzundeki ifade ve formasindaki islaklik herseyi ifade ediyordu.
  • Mac cikisi bir heyecan sehrin merkezi olan Catalunya meydaninin oraya gittik bir zafer coskusu gorebiliriz diye. Ufak bir grup elinde megafonla artik benim de ezberledigim 3-4 tezahurati donusumlu olarak yapmaya calisiyordu. Yapmaya calisiyordu diyorum cunku direkteki megafonlunun tezahuratina 10-15 kisi eslik ediyordu. Bir ara grubun icine bizim Turk tayfa girdi, (asagidaki videoda ziplayan grup) Barca niyetine uclu cekti de ortam biraz senlendi.

4 yorum:

GialloRosso dedi ki...

100 tane blogda yazılmış bir maçı, en güzel ortamı koklayan birisinden okumaktı. Teşekkür ederim.

hlmzcn dedi ki...

direk katalanyadan canlı yayın hea?
Barca- İnter
Real - Zurich
tadından yenmez maç yazıları oldu.
bu ise daha başkaydı.
gün gelecek bu çocuk da orda yani katalanya da Nou Camp'ın 3. katında maç izleyecek.
(saha kenarına param yetmez diye düşünüyorum?) :o)

Sabri nerde bu arada?

ultraslan dedi ki...

Messimi Ronaldumu tezide silinmiş oldu..

Pardaillan dedi ki...

Ben maça gidebilen şanslı azınlıktandım galiba ama bunda en büyük pay Barcelona klübüne üye olmamdan kaynaklandı, maç günü biletimi resmi siteden bence şans eseri alabildim... Benimle gelen arkadaşlarım üye olamadıklarından bileti alamadılar ama Hostelde bizimle aynı odada İsrailli metro çıkışında ticket ticket diye sorarken elinde fazla bilet olan bir çiftten 200 €ya almış...

Hakeme itiraz toplu olarak küfür yoktu stadda ama özellikle ilk yarıda benim olduğum yerden yan hakeme (ki 5 metre uzağımızdaydı) ana-bacı dümdüz gittiler, duymamasına imkan yok...

Catalunya meydanındaki Türkleri ben de canlı izledim ve gülmekten ölüyordum, 3lüden biraz önce Fenere Opera'nın Madrid'e Opera versiyonunu söylüyorlardı...

Blog Widget by LinkWithin