3 Temmuz 2010 Cumartesi

Uruguay.1(4) - Gana.1(2)

  • Dünya Kupasında 24 takım evine gidip, 2 gün de ara verilince, 8 takımlı yeni bir mini Dünya Kupasına başlamış gibi olduk.
  • Çeyrek finallerde hergün iki yerine bir maç yapılsa da yine çeyrek finallerden sonra 2 günlük ara verilmeden tempo düşürülmese daha güzel olmaz mı? Hele çalışan kesim için saat 17:00'deki maçlar, kazaya giden oruç gibi. Bir de şans mıdır nedir Hollanda'yı Kamerun maçı hariç hep böyle öğlen oynattılar, doğru dürüst izleyemeden bitecek turnuva.
  • Gana'nın grup maçlarından sonra giymeye başladığı sarı-kırmızı çubuklu forma gerçekten şık. Bence bu formayı ana formaları yapsınlar, İtalyanların mavisi, Hollandalıların turuncusu gibi farklı çizgileri ile klasik haline gelebilirler.
  • Hakemler özellikle ofsayt pozisyonlarında ne kadar hata yapıyor değil mi? Bu turnuvadaki bariz hatalar gerçekten bizim hakemlere bakışımı değiştirdi.
  • Benim için bu turnuvada en çok iz bırakan isim Asamoah Gyan oldu. Turnuva öncesi hemen hemen hiç tanımadığım Rennes'li forvetin gerçekten yüreği ile oynadığını hissedebiliyorsunuz. 3 numaralı formasıyla forvet oynaması da ayrı bir hava katmıyor değil. 120.dakikada penaltıyı kaçırsa da temdit penaltılarının birincisini atma cüretini göstererek yüreğini yine ortaya koydu.
  • Her ne kadar spiker Gana'nın önceki maçının da uzatmaya kalmasından dolayı, uzatmalarda yorulacağını düşünse de; Gana asıl futbolunu o sırada oynadı. 118.dakikada bile Kingson kontrol ettiği bir yan topta yatıp zaman geçirmek yerine, hemen boştaki bir arkadaşını gördü ve o pozisyonun sonu faul ve penaltı oldu. Futbolu bu kadar pozitif oynayıp da kaybetmeleri ayrı bir yara bıraktı içimizde.
  • Gana'nın 120.dakikada kaçırdığı penaltıdan sonra acaba kaçımızın aklına 2008'de Türkiye-Hırvatistan maçında 120.dakika şokuyla çöken Hırvatlar gelmiştir?
  • Penaltılar Ganalıların bulunduğu kaleye atılırken Ganalı taraftarların Uruguaylıların penaltılarını ıslıklaması bu turnuvadaki ender tribün hareketlerindendi. Bir de maçtan sonra takımlarını tribüne çağırsalardı tam olacaktı.
  • Böyle canlı bir takımın kalesi Türkiye'deki son lisansı Ankaraspor'da mı Elazığspor'da mı kaldığı belli olmayan birine neden emanet edilir ki? Kingson (aslında ismi Kingston değil miydi, bizi mi yedi buradayken?) öyle garip yan top hataları yaptı ki bir çuval inciri berbat edecekti. Penaltılarda da Uruguay'ın kaleyi tutturması yeterli oldu. Yalnız hakkını verelim topu oyuna hep hızlı ve yerinde soktu.
  • Son dakikada kırmızı kart gören Suarez'in üzüntüsünün sevince dönüş anı, ağlama ile gülmenin aslında ne kadar birbirine yakın olduğunun kanıtı olsa gerek.
  • Bu turnuva Gana teknik direktörü Milovan Rajevac için de güzel bir fırsat olacaktır. Sırbistan dışındaki ilk denemesinde başarılı olan Rajevac'ın ismini bence bundan sonra da duyacağız.
  • Maçı izlerken kafama bir soru takıldı. Dünya Kupasında şampiyon olanlar göğsüne yıldız takarken, 2 kere kupayı alan Uruguay'ın niye yıldızı yok?

"Kadere inananlar bunu başka türlü açıklayabilir. Ama benim bugün olanlarla ilgili bir açıklamam yok. Gerçekten zor bir maçtı, iyi oynamadık. İlk yarı sonunda gol yedik ve son saniyede penaltıyı atlattık. Belki bu kadar iyi oynamadık ama yine de başaracak gücümüz vardı"
-Oscar Tabarez, Uruguay Teknik Direktörü-

"Tek diyebileceğim futbol bu. Bizim için çok zor bir maçtı çünkü önceki ABD maçını da 120 dakika oynadık ve sonunda penaltıyla yarı finale ulaşabilecek tarihi bir fırsat elde ettik. Başarımızla gurur duymalıyız. Adalet ve spor bu. Bugün Uruguay şanslı taraftı. "
-Milovan Rajevac, Gana Teknik Direktörü-

3 yorum:

benjcev dedi ki...

bir yerden okumuştum, kaynağı unuttum şimdi, kingston ingiltereye gidince çekil olsun diye soyadını kingson olarak değiştirmiş.

ama bana kalırsa faruk gürsoy.

maRco dedi ki...

2 tane yıldızı bırak 4 tane yıldızları var logolarında dikkatli bak bence :)

Hüseyin A. dedi ki...

eline sağlık hocam harika olmuş :)

Blog Widget by LinkWithin