18 Ağustos 2010 Çarşamba

Giorgi Jovanovski CSKA Sofya'da

Pavel Dochev'in Bulgar A Grupa'ya CSKA'nın başında çıktığı 3 maçta galibiyet sevinci yaşayamaması sebebiyle görevden alınması sonrası etrafta dolaşan "Yine Dimitar Penev gelecek kırmızılıların başına" söylentisine takımın sportif direktörü Kostadinov son noktayı koydu ve takımın yeni teknik direktörünü açıkladı: "Dimitar Penev, 20.yüzyılın en başarılı Bulgar teknik direktörüdür ve CSKA'nın her kriz anında kurtarıcı olarak takımın başına gelecek söylentisi onu oldukça rahatsız etmektedir. Takımın yeni hocası Giorgi "Gjore" Jovanovski olacaktır. "
Daha önce ülkemizde Samsunspor'da forma giyen ve futbolu bıraktıktan sonra da Karadeniz ekibini çalıştıran Makedon teknik direktör Jovanovski, yaz aylarında da CSKA'nın hoca adayları arasında yer almış ama takımın sahipleri Dochev'de karar kılmışlardı.
Vardar ve Kızılyıdız formaları giydikten sonra 1986 yılında Samsunspor'a transfer olan Jovanovski, iki numaralı kırmızı-beyaz formayla sağ bekte Samsunluların sevdalısı olup, üç yıl ülkemizde top oynadıktan sonra kulüp yönetiminin kendisiyle devam etmek istememesi üzerine ülkesine döndü. Futbolu bıraktıktan sonra Makedon Ümit Milli takım ile teknik direktörlüğe başlayan Gjore Jovanovski, 2001-2002 sezonunda Samsunspor'a hoca olarak geri dönmüş ve takımı küme düşmekten kurtarmasına rağmen, ertesi sezon görevine son verilmişti. Futbola bir süre ara veren makedon hoca daha sonra Sloga Jugomagnat ve Rabotnicki Kometal'ı çalıştırdıktan sonra ikinci ligden aldığı Milano Kumanova'yı Makedonya Birinci Liginde ikinciliğe çıkarıp UEFA kupasında mücadele şansı yakalamasını sağlayan Jovanovski, aynı zamanda Milano Kumanovo ile de Makedonya kupasında final oynadı. Bu başarılı yetersiz gören Kumanovo başkanı Jovanovski'nin görevine son verince, hoca da Metalurg Skopje ile anlaştı bir sonraki sezon. 54 yaşındaki Giorgi Jovanovski, üç kez Makedonya'da yılın teknik direktörü seçilmişti...
Vize problemleri nedeniyle Bulgaristan'a geç gelen ve CSKA Sofya'nın bu perşembe The New Saints takımıyla oynayacağı UEFA Avrupa Liginde takımın başında yer alamayacak olan Jovanovski, CSKA'yı yaz ayından beri takip ettiğini ve takımdaki oyuncuları iyi tanıdığını belirtirken, kırmızı-beyazlıalrın temel probleminin psikolojik olduğunu belirtip, alınacak bir kaç galibiyet ile işlerin yoluna gireceğini söyledi ilk yaptığı basın açıklamasında..

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin