6 Temmuz 2011 Çarşamba

12 Dev Adam İçin Aday Kadro Belli Oldu


Basketbol adına çok yoğun geçen 2 aydan sonra artık yeni bir heyecan başlamış durumda. Her ne kadar Avrupa Şampiyonası 31 Ağustos'ta başlayacak olsa da hazırlıklar 10 Temmuz'da itibaren başlamış olacak. Gündem'de büyük ihtimal bu döneme kadar şike iddiaları ile yoğun olacak. Kadro açıklandı. Kişisel olarak kadroyu beğensem de bir kaç itirazım da olacak. Öncelikle aday kadroda kimler var dersek:

Sertaç Şanlı - Galatasaray
Ender Arslan - Galatasaray
Furkan Aldemir - Galatasaray
Barış Ermiş - Banvit
İzzet Türkyılmaz - Banvit
Cenk Akyol - Andolu Efes
Kerem Gönlüm - Anadolu Efes
Kerem Tunceri - Anadolu Efes
Doğuş Balbay - Anadolu Efes
Sinan Güler - Anadolu Efes
Emir Preldzic - Fenerbahçe Ülker
Oğuz Savaş - Fenerbahçe Ülker
Ömer Onan - Fenerbahçe Ülker
Ömer Aşık - Chicago Bulls
Semih Erden - Cleveland Caveliers
Ersan İlyasova - Milwaukee Bucks
Hidayet Türkoğlu - Orlando Magic
Enes Kanter - Utah Jazz

18 kişilik kadro bu şekilde oluştu. Aday kadro için tek itirazım ve serzenişim Cenk Akyol adına. Bütün bir sezon boyunca yatan, Ufuk Sarıca'nın Efes'in başına gelmesi üzerine çok büyük şans yakalmasına rağmen onu da kullanamayıp az süre alarak sezonu kapatan bir oyuncunun kadroda yer almasına şaşıyorum. Evet bu durum 12 kişilik kadroda yer alacak olması demek değil. Ancak 18 kişilik kadroda yer almasının bile sezon içinde çok iyi performans sergileyen Türk oyunculara haksızlık olduğunu düşünüyorum. Özellikle bu sezona oyunlarıyla damga vuran Nedim Yücel ve Tutku Açık'ın aday kadroya çağırılmayı fazlasıyla hakettikleri aşikar. Bir başka gariplik ise ligde final oynayan Galatasaray'dan sadece Sertaç'ın çağrılması. Final oynayana tabiki kayırma durumu olmayacak ama Galatasaray'lı Türk oyuncuların performansı da yabana atılmış oluyor. Ender ve Furkan'a sevinsek de onlar yeni transfer ve eski kulüplerindeki performanslarının bunu sağladığını düşünmekteyim.
Bunların dışında kadroya genelden bakarsak, dengeli ve çok başarılı olabilecek bir harç olduğu görülüyor. 50 günlük kamp maratonunda özellikle Furkan, İzzet, Sertaç, Doğuş, Cenk gibi oyuncuların hem sonraki yıllar için hazırlık olduğunu görmeleri, hem de antrenmanlarda opsiyon olarak kullanılmaları sağlanacaktır. Geriye kalan kadroda 12 kişinin belirlenmesinde sakatlıklar ve performans etkili olacak. Zaten dünya ikincisi olmuş kadro tamamiyle bu aday kadroda yer alıyor. Yeni oyuncularımız ise abilerinden tecrübe ve farklılık konusunda önemli dersler alacaklardır. Son iki şampiyonada çok iyi grafik sergiledik. Başarımızın "Ev sahibi" olma ile sınırlı olmadığını göstermemiz gerekiyor. Hem gurup maçlarında hem de sonraki turlarda yolumuz çok zorlu. Ancak tüm bunların üstesinden gelebilecek bir kadroya sahibiz.

3 yorum:

Toz dedi ki...

Milli takım kadrosu için ben eksik olarak sadece Birkan Batuk'u görüyorum.Bunun sebebi de yaşı.Tutku konusuna gelirsek,bu kadrodan sonuçta elemeler olacak,genç oyuncular milli takımda birliktelik,alışma dönemi olarak kadroya alınıyor.Tutku'yu bu kadroya alıp sonradan elemek oyuncu için büyük haksızlık olur.İyi oyuncu olabilir ama takım yapısına ne kadar uyduğu önemli.

bora dedi ki...

Mehmet Okur niye her yaz sakatlanıyor?

gürkonas dedi ki...

@Toz
haklısın. Ancak oyuncuların performansının ödüllendirildiği noktalardır milli takımlar. Oyuncular kendilerini göstermek içn var gücü ile çalışırlar bunu sen de biliyorsun. her ne kadar kadro belli aşağı yukarı, hatta kesin gibi belli olmuş olsa da Birkan'dan Tutku'ya, Nedim'e varana kadar o şansı vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Asıl sorun bence Cenk'i seçip bu ismleri dışarıda bırakmak. Adaletsizlik burada ortaya çıkıyor.

@bora
Memo malesef 2 yazdır kötü bir sakatlıkla uğraşıyor. Aşil tendonu sakatlığı çok ciddi çalışılıp sabırla tam randıman verene kadar beklenmesi gereken bir sakatlık. Memo bu sezon erken döndü üstüne belini sakatladı. Hatta Nba stüdyo'da kendisine ders olduğunu ve hem ayağını hem de belini kurban verdiğini söyledi. Son iki turnuva dışındaki durumlar ise kendi tercihi ve koçla aralarındaki durumdan kaynaklıydı...

Blog Widget by LinkWithin