13 Temmuz 2011 Çarşamba

Bire Karşı On Yedi Ama Haklı


Galatasaray başkanı Ünal Aysal'ın Galatasaray.org vasıtasıyla kamuoyuna yaptığı ve bizim de aşağıda yer verdiğimiz açıklamasını dünden beri medya, Türkiye Futbol Federasyonu ve Super Ligte yer alan takımlar kendilerine "dokunan" yönleriyle ele alıp, çeşitli açıklamalar yaptılar. Galatasaray taraftarı açısından ise başkanın demeci taraftarının fikirlerini önemsediğinin bir göstergesidir. Federasyon başkanının yaptığı açıklamada Süper Lig takımlarının hepsinin aynı fikirde olduğunu belirtmesi sonrası Galatasaray taraftarının büyük bir tepkisi ortaya çıkmış ve "Galatasaray kulübünü de söz konusu teşvik ve şike iddialarına göz yummakla" suçlamıştı. Hatta, bu "pasifliğin" Digitürk'ün havuz ihalesinin devamı için (kasaya giren para) olma ihtimali biz dahil bir çok Galatasaray'lıyı üzmüş, endüstriyel futbolun saf duygularımızla sevdiğimiz kulübümüzü de pençesine almış olduğu gerçeğini görmek üzüntüyü öfkeye dönüştürmüştü. Kombine almama, GS Bonus, GS Store ürünü almama gibi taraftarın "güçleri yettiğince" düşündükleri protesto gösterileri sonrası Başkanın, hem de ikinci başkanını ezerek, yaptığı açıklama ile her ne kadar Süper Lig takımları ve Federasyonu karşısına almış olsa da, "Büyük Galatasaray Taraftarını" arkasına almıştır. Uzun yıllar "müşteri" yerine konan bir taraftar kitlesi, kendi duygu ve düşüncelerini dikkate alan yöneticiler görmeyi özlemişti...

Bu arada başkanın açıklamasına "Galatasaray-Fenerbahçe" rekabeti "gözlüğünü" çıkarıp bakılınca, ne kadar da isabetli tespitlerin yer aldığı açıkça ortada. Emniyetin elinde kanıtların olduğu ve bu belgelere dayanarak tutuklamaların yapıldığı bir dönemde "hiç bir şey olmamış" gibi davranıp, liglerin başlatılması gelecek adına tamamen bir kaosa neden olacaktır, zira emniyet birimlerinin paylaşacağı bir şike ya da teşvik kanıtı sonrası bazı kulüplerin küme düşürülmesi söz konusu olacak ve kaos başlayacaktır: O takımların oynadığı maçlar ne olacak; ligte o sene küme düşme kalkacak mı, kalkmayacak mı; bu sene Bank Asya'ya düşen Bucaspor, Konyaspor ve Kasımpaşa'nın üst lige tekrar çıkma durumları olacak mı, eğer çıkarsa Bank Asya maçları ne olacak, vs vs... Fenerbahçe özelinde baktığımızda ise yolun ortasına gelinmişken "Haydi bakalım. Her şey bitti" denmesi sarı-lacivertli camiada ne denli büyük bir travma yaratacağını tahmin etmek zor olmasa gerek...

Kısaca Türk futbolu tamamen bir kaosa girecek ve bu işten suçlu suçsuz herkes etkilenecektir. İşte buna benzer sıkıntıların ortaya çıkmaması adına Başkanın da belirttiği gibi, tüm kurumlar üzerlerine düşen vazifeleri ivedilikle yerine getirip, kamuoyunda ortaya çıkan güvensiz ortam bir an önce çözümlenip, herkesin "güven" içinde izleyeceği bir ligin başlaması gereklidir. Başkan ve yöneticilerinin ceza evinde olduğu bir kulübe, bugünkü şartlar içinde hangi taraftarın "iyi" gözle bakacağını düşünebiliriz ki? Bundan sonra özellikle Fenerbahçe gittiği her deplasmanda "para-şike-teşvik" sözleri içeren hakaretlere maruz kalmayacak mı? Başkanın talepleri aslında bir nevi Fenerbahçe'nin de menfaatine değil midir? Bekleyelim ve "ak koyun kara koyun çıksın ortaya" anlayışı neden bazılarını rahatsız etmekte?

Bu Ateş Üfleyerek Sönmez, Çözüm Zamana Yayılamaz

Türk futbolu çok ağır bir şaibe altında. Toplumumuzu sadece sportif açıdan değil sosyal açıdan da alt üst edecek kadar derin ve yaygın olduğu anlaşılan büyük bir sorunla karşı karşıyayız.

Göreve yeni başlamış olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun ne denli ağır bir sorumluluk altında olduğunun bilincindeyiz. Kararların geciktirildiği her gün Türk sporuna zarar vermektedir. Bilelim ki dünyanın saygın bir gücü olmaya soyunmuş bir ülkesi olarak asıl verdiğimiz sınav etik değerlere sahip çıkma konusundaki kararlılığımızdır.

Galatasaray olarak biz, Türk futbolunun içine düştüğü bu karanlıktan bir an önce çıkarılması için tüm mercilerin, gerekirse liglerin bir süre ertelenmesi kararı dahil, üzerlerine düşen tüm görevleri zaman kaybetmeden yerine getireceklerine ve kararın verilmesi için gerekli bilgi ve delillerin Federasyon’umuza ivedilikle iletilerek sürecin hızlandırılacağına inanıyoruz.

Galatasaray camiası olarak alınacak her karar ve uygulamanın en yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Ünal Aysal
Başkan
Galatasaray Spor Kulübü

4 yorum:

Adsız dedi ki...

''elimizde kanıt yok dava sürecini bekleyeceğiz'' diyor...durduk yerde ceza vermiyor kendince

iyi,güzel... ceza vermiyorsunda, dava sürecini beklemeden ligleri tescil edip aynı şekilde başlatıp uefa yada listeleri yolladığında bu sefer ödül vermiş olmuyor musun be adam!!!

juvenal dedi ki...

aynı açıklamayı hiçbir şey değiştirmeden aziz yıldırım yapsa şurada tek söyleyeceğiniz işte bu yüzden fenerbahçe sevilmiyor,sürekli kendini yalnızlaştırıyor olurdu. ama ünal aysal yapınca direk adam haklı beyler moduna geçtiniz.

evet herkes bir an önce karar neyse verilmesini istiyor. hiçbir fenerbahçe taraftarı olası bir lig devam ederken küme düşürülmeyle karşılaşıp 2 sezon kaybetmek istemez. en fanatik galatasaraylı bile 2 sezon fenerbahçe-galatasaray rekabeti olmadan lig olsun istemez.ama herkesin merak ettiği şey şu. neden bu açıklama klüpler birliği toplantısında yapılmadı? neden ünal aysal hiçbir engel yokken sürekli olarak başkanlarla bir araya gelmek yerine 2. başkanını gönderiyor. kendisini sanırım onlarla aynı klasmanda görmüyor. kusura bakmayın ama klüpler birliği toplantısında ilhan cavcav efendi 18 takım tek ses tek yürek derken arkada sırıtıp 1 gün sonra taraftar yalakalığı için ötmekle haklı olunmuyor. ünal aysal şu süreçte yaptığı tüm olumlu işleri tek hareketle batırmıştır. şu açıklamanın artık aziz yıldırım yok onun yerine ben olacağım sizde bana itaat edeceksiniz demekten hiçbir farkı yok. daha türk futbolu hatta galatasaray için bile hiçbir şey yapmamışken zor oturur o patron koltuğuna sizde kendinizi kandırmaya devam edersiniz.

Unknown dedi ki...

http://babaogulparcalidirkutsalforma.blogspot.com/2011/07/birden-fazlasi.html

roland deschain of gilead dedi ki...

ünal aysal ve onun kafadakiler şunu istiyor
"dava bitip suçlular belirleninceye kadar ligler başlamasın"

sebep
"2-3 yıl boyunca davanın bitmesini beklersek geçen sene oynadığımız kötü futbolu anca unuttururuz"

yoksa türkiyeyi yıllarca futboldan mahkum bırakmak istemenin ve üstüne alkışlanmanın başka açıklaması olamaz.

bırakın futbol oynansın, kim nasıl biliyorsa öyle oynasın. şike yapılıyorsa mahkemeler tamamlanınca o takımlara cezaları kesilir. kupaları puanları vs ellerinden alınır. şikeye bulaşmamış tek klüp olarak GS son 6 yılın şampiyonu ilan edilir falan filan.

Blog Widget by LinkWithin