14 Ocak 2012 Cumartesi

Galatasaray:5-1:Kardemir Karabükspor

İstanbul'daki elektrik kesintisi sebebiyle bu akşamki maçı takip etmek için pilli radyo aramaya koyulduğum sırada "ceryanların" geri gelmesiyle kendimi şanslı hissedebilirim zira Ali Sami Yen Arena'ya gitmek adına metroya binenler o kadar talihli değillermiş aldığımız bilgilere göre. 2012 Avrupa Kültür Başkenti olan bir şehir halkının bir sportif mücadeleyi izlemek yolunda toplu taşıma araçlarında sefil olması ancak bizim memlekete özgü bir durum ve bunu kanıksadık mı, alıştık mı, adını siz koyun. Metroda kalanların "çöldeki bedevi" misali, maça geç kalmak bir yana, bir de karşılaşmanın ilk golünü de kaçırdılar, bereket ki daha sonra 5 golle onları teselli etti sahadaki topçular. 


İki hafta evvel eski öğrencisi Arif'i konuk eden ve 4 golle uğurlayan Fatih Terim, bu gece de "büyük kaptanı" Bülent Korkmaz'ı ağırladı ve onu da  5 golle yolladı Karabük'e. Galatasaray'ın son haftalardaki performansını ve maçın skorunu göz önüne alanlar, ev sahibin oldukça rahat bir karşılaşma çıkardığını düşünebilirler ama bu "gevşeklik" oyunun ikinci yarısı için geçerli olacaktır, 10 kişilik rakip ve 3-0lık skor avantajı sonrası. Peki, ilk devre neler oldu?
Muslera yıldızlaştı... 5 gol atan takımın kalecisi yıldızlaştı...


Hakemin kolundaki saat daha 1. dakikayı göstermezken, Selçuk'un hatalı pasında topu alan Cernat bir çok defa yaptığı gibi topu ağlara yollayamıyorsa, Muslera olduğundandır karşısında. Yine 26. dakikada aynı iki topçunun buluşmasında Uruguaylı galip çıkınca, Karabükspor'un gücü "moral" olarak bitiyordu. Ve oyunun "kırılma anlarına" imza atan Muslera için yarın övgü dolu sözler yazılacakken, acaba ilk günler neler yazılmıştı, hatırlatalım mı? Bilgisayar oyunlarında bile gerçeğe yaklaşmak adına futbolcuları "robotlaştırmaktan" uzaklaştırma çalışmalarına kafa yorarken mühendis gençler, biz sahadaki topçuların nedense "makine" olduğunu zannediyoruz.  Yabancı bir ülkeden dilini bilmediği başka bir yere gelen her insan gibi Muslera da ilk günlerde alışma sıkıntısı çekti, hatalar yaptı, kusurlu goller de yedi ama haftaların geçmesiyle takım arkadaşlarına alıştı, çevreyi tanıdı, düzenini kurdu ve doğal olarak da eski formuna da kavuştu. "Eboue topçu mu?" eleştirisi yaparken de, "Elmander ne ayak, Hakan Şükür'ün tırnağı olmaz" derken de "uyum sorunu" tamlamasını aklımızdan çıkarıyoruz. Bir yandan Muslera kurtarırken, öbür yandan Baros ve Elmander de "golcü" golleri atıyor ve takımın galibiyet serisini devam ettiriyor, istatistikçilere yeni yeni malzeme çıkarıyordu. "Bilmem kaç maç galibiyet, kaç gol ortalaması, 2012de hep dört ve üzeri gollü galibiyet serisi, vs vs..." de bana A4 kağıda çıktı alınan rakamlar karmaşasından...


Forvetteki ikili sadece fileleri havalandırmıyor, aynı zamanda birbirlerine asist yaparak da futbolun güzelliğine güzellik katıyordu. Yüzleri güldüren sadece atılan goller değil, Melo'nun Fatih Terim'i kucaklaması, Elmander'in golde tercüman Mert Çetin'e koşması, Engin'in golünde topun Barcelona misali tek pas dolaştırılması, maç sonu Ujfalusi ile Semih'in "kırk yıllık dost" misali sarılmaları ilk akla gelenlerdir. Takımlar kazanır, goller atılır, puanlar alınır ama taraftarın yüzü gülmez, gülse de yalancı tebessümdür o, kalp yarına umutla bakmaz. Oysa kar soğuğu altında tribünleri dolduran Galatasaray'lıların dillerinde şampiyonluk türküsü büyük bir inaçla söyleniyor, ısıtıyor Ali Sami Yen tribünlerini...


Büyük Kaptan Bülent gibi, "deli" Orhun gibi, alt yapıdan Anıl gibi eski dostları izlediğimiz gecede Mustafa Sarp'ın aynı sezon içinde iki farklı formayla Galatasaray'a gol atmasına ne demeli? Hoşluklar ve tesadüfleriyle seviyoruz bu ayak topunu değil mi?
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu , Volkan Narinç , Asım Yusuf Öz
Galatasaray: Muslera , Ujfalusi , Semih Kaya , Servet Çetin  (Dk. 61 Sabri Sarıoğlu), Hakan Balta , Kazım Kazım  (Dk. 61 Engin Baytar), Selçuk İnan , Melo , Emre Çolak  (Dk. 73 Sercan Yıldırım), Elmander , Baros
Kardemir Karabükspor: Orkun Usak , Erdem Özgenç , Hamza Çakır , Mabiala , Seric , Mustafa Sarp , Erkan Taşkıran  (Dk. 85 Bilal Kısa), Birol Hikmet , Kağan Söylemezgiller  (Dk. 55 Mehmet Çakır), Shelton , Cernat  (Dk. 55 Anıl Karaer)
Goller: Dk. 2 Baros, Dk. 42 ve 68 Elmander, Dk. 48 Melo (Penaltıdan), Dk. 87 Engin Baytar (Galatasaray), Dk. 66 Mustafa Sarp (Kardemir Karabükspor)
Kırmızı kart: Dk. 45+1 Mabiala (Kardemir Karabükspor)
Sarı kart: Dk. 55 Kazım Kazım (Galatasaray)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin