22 Mayıs 2012 Salı

Ayıp

"Beşiktaş camiasını ve Ergin'i kutluyorum. Finalde de onlara başarılar diliyorum. Ama bu akşam burada Türk basketbolu adına ayıp yaşandı. Bu hakemler ya basketboldan anlamıyorlar ya da pozisyonları görmüyorlar. Emeğimize ve gayretimize saygısızlık yaptılar. Bu salonda kurbanlık koyun gibiydik. Sanki maçı kaybetmek zorundayız."
Oktay Mahmuti
Galatasaray Baketbol Takımı Antrenörü

Oktay hoca bu gece yaşanılan hakem rezaletini yine kendine has uslübü ile kibarca dile getirmiş, kendisi çizgisini bozmuyor, galibiyet ve mağlubiyette aynı beyefendilikte söylemlerde bulunuyor ama bu topraklara senin gibi adamlar "5 gömlek fazla" be hocam...
Evet hocam...
Bu memlekette lafa gelince efendilik, ahlak, centilmenlik en değerli erdemler olarak söyleniyor ama gerçekte beş para etmiyor bu değerler. Bu gece bunu sen de bir kez daha yaşadın, bağıran, çağıran, tahrik eden bir hoca olsaydın, senin takımın "kurbanlık koyun gibi" katledilmezdi sahada...
Bir senenin emeği bu kadar kolay harcanmazdı...
Yazık oldu...
Ama maalesef burada böyle...
Bünye kabul etmiyor da zaman duygusuzlaştırıyor ya da alışmamıza yardım ediyor...
Yine de emek çalanlar unutulmuyor, unutulmayacak da...
Sen ve topçuların alnınız ak, gönül rahatlığı ile koca sezonun yorgunluğunu atabilirsiniz
ve
yaşattıklarınız için binlerce kez teşekkürler...

Ne diyordu meşhur bestede:
"Zaten aşklar hep yalan dolan
Sonu hep acı hüsran
Bize her sevdadan geriye kalan
sadece Galatasaray"

Boş vermişim kupasını, madalyasını...
Aslolan Galatasaray'dır...





10 yorum:

Köfteci dedi ki...

Oktay Mahmuti maçın heyecanıyla konuşmuş. Maçı izleyen herkes hakemlerin iki taraf aleyhine de hatalar yaptıklarını, ama bu kararların daha çok Beşiktaş aleyhine verildiğini gördü. Sadece Andriç'in bile her pozisyonda açtığı dirsekler, perdede çıkardığı kalçalar sürekli es geçildi. Teknik faulün de nesine itiraz ediliyor anlayabilmiş değilim. Kritik bir anda çalınmış olması doğru olduğu gerçeğini değiştirmez.Galatasaraylıların haklı olabilecekleri tek yer Furkan(yanılıyor olabilirim)ın Arroyo ile pota altı mücadelesindeki steps kararıdır.

Sizin gibi değerli Galatasaraylıları tenzih ederim ancak bazı kesimin rakibi tebrik etmeyi ve ne olduğunun farkında olmayı öğrenmeleri lazım. Bu geleneksel fatih terim kafasından çıkmaları ve doğru bir şekilde olayları yorumlamaları kendileri için en iyisi olacaktır.

Adsız dedi ki...

bi an oktay mahmudiden bahsettiğini sandım ama yok yok bu kibar hoca o olamaz:) her maç hakemle didişen sahaya dalan sürekli bağırıp çağırıp itirazlarda bulunan kaybettiği maç sonunda da istisnasız aynı şekilde ağlayan hoca oktay mahmudi olamaz:) ayrıca ultras demişin de hangi ultras tan bahsediyoruz? ULTRA$LAN hadi lan ordan:))

Tunç Bozacılar dedi ki...

Oktay Mahmudi gibi sen de maçın ardından maçın heyecanıyla yazmışsın sanırım. Şu yazında Oktay Mahmudi'yi mi övüyorsun, Galatasaray'a mı sevdalanıyorsun, hakemlere mi çatıyorsun, ülkenin erdem-ahlak kavramlarını mı eleştiriyorsun anlayamadım!!! Yani koca sezonun emekleri çalınıyor dediğin 3 maçta seni çatır çatır yenmiş bir Beşiktaş var, hakemlere rağmen ya da hakemlerle birlikte. Hakemin verdiği bir kararla 3 maç mağlup mu oldun? Ya da öyle iddia eden Mahmudi'yi ne niye savundun? 3 maç üst üste 1 hafta da yeniyorlar seni, yeniyorlar. Kim mi? Beşiktaş; senin kadro kalitenin 5 kat aşağısında, senin bütçenin 3'de 1'ine kurulmuş, sen 10 adamla rahat rahat oynarken 6-7 adamla mücadele etmeye çalışıyor, 36-37 dakika süre alan oyuncularına bir bak. Türkiye kupasını almış, Avrupa kupasını almış.... Eeeeeeeeeeeee; rezil hakem yönetimi...??? Aslolan Galatasaray he evet Galatasaray!!!

Adsız dedi ki...

Dün akşamki maçı ben evden seyrettim ama yorumuna bakılırsa (ki üçüncü çeyrekd n sonra o da evde gibiydi) hoca hiç izlememis. FB liyim, ama dün ben bile mahmutinin tercihlerine sastım kaldım. Hakemler kötüydü ama özellikle bjk ya karşı
Barış öz

emireri dedi ki...

gerçekten de biz başka maç izlemişiz!! maçın ilk anından itibaren tüm takdir haklarının sarıkırmızılı formadan yana kullanılması, her gözün gördüğü faullü perdelerin görülmemesi ve faullü rollerin sonunda bulunan sayılar, basket fauller ve andriç'e çalınmayan fauller.. göksenin'in ömer abisini aratmayan tekme tokat savunmasına değinmiyorum bile...

andriç'in teknik faul aldığı pozisyonu tekrar izleyin, andriç'in hawkins'e faulü vardır yoktur tartışılır ancak aynı poziyonun içerisinde andriçin ersin'e çok açık bir faulü var zaten.. sonrasında aldığı teknik faulün spor toto süper ligdeki karşılığı dahi sarı karttır...

hakem trio'sunun iki hatalı kararı vardı bizim lehimize çıkan, 24 saniyenin sonunda barış'ın kullandığı atışın ardından ribaunt mücadelesi esnasında bonsunun elinden çıktığını düşündüğüm tartışmalı top, diğeri ise furkan aldemir'e çalınan hatalı yürüme kararı.. bunlara itirazınız olsa eyvallah derim, bunlar yüzünden kaybettik zaten derseniz gülerim.. hatırlamadığım başka kararlar vardır!!!, tartışırız ama teknik faul kesinlikle doğrudur.. hatta beyefendi kimlik kişilik sahibi ama yenildiğinde mızıkçı çocuklar gibi ağlayan oktay mahmuti'ye seri boyunca defalarca teknik faul çalınmalıydı.. her hareketi ayrı bir tahrik unsurudur kendisinin.. size sempatik gelen fatihterimvari hareketleri bizi kendisinden tiksindirmektedir.. sürekli tribüne oynaması sabır zorluyor başka birşey değil..

bu sene oyun olarak 5 gömlek üstündük galatasaraydan, içerde, dışarda, hatta konya da dahi yendik.. 6 derbiden 5 galibiyet çıkarmışız playoff'ta.. uzun lafın kısası, hakemlere bahane bulmamak oturup düşünmek lazım, beşiktaş nasıl oldu da 7 - 8 kişilik rotasyonla bizi perişan etti diye.. formalite maçında cska'yı yenmek, olympiakos maçıyla avunmak sizi ancak ve ancak geriletir.. sezon sonu gelmiş elinizde kalan bu ikisi dışında nedir ?? elle tutulur tek bir başarı var mı?? kupa??

Adsız dedi ki...

bu blogu rakiplerimizin bizden daha çok takip etmesi-yorum bırakması beni ayrıca mutlu ediyor. :) maça gelirsek, beşiktaş hak ederek kazandı. maçtaki taraftara gelirsek, benim gözümde beşiktaşlı değil anti galatasaraylıdır

MaSSaRo dedi ki...

AYIP olan bu sözlere kanarak hakemleri hedef göstermek AYIP !!!

gürkonas dedi ki...

Burada Oktay Mahmuti'ye sallayanlar geçen sene Ergin Ataman'a sallıyordu "şike yapsana" diye. Futbolda istediklerini alamayanlar basketbolda kendine meydan bulmuş oldu. OKtay Mahmuti'nin olduğu yerde hakemler aleyhine çalışır bu da bilinmedik şeyler değil. Sonuçta Galatsaray camiasının Mahmuti'nin takımın büyüklüğü, hedefler, bir şampiyonlukla dile getilemez. Önce bu yollardan geçmek gerekir. Balon gibi şişinme sezonlarla, ekiplere bir yere kadar gidersiniz. Ama takım olamazsınız. Galatasray her şeyden büyüktür!

Adsız dedi ki...

hakem rezaleti mi ?????? oturun geçen 4 maçı seyredin hakem rezaleti mi yoksa hakem kıyağımı daha iyi anlarsınız.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Oktay Mahmudi'ye saygı duyarım, başarılı bulduğum bir antrenördür.

Ancak kendi başarısızlığını, hatalı tercihlerini hakemlere yüklemek hiç olmamış. Herhangi bir antrenörden ne farkı kaldı? İlk sıkıştığında hakeme sallamak en kolayı.

Bu sezon Gs ile 7 maç yaptık. Sadece 2 maçı Gs kazanabildi. Bu maçların birinde %60'ın üzerinde üçlük isabetiyle oynadı Gs, diğeri de malum Arroyo'nun potanın içinden çıkan üçlükle 1 sayı farkla kaybettiğimiz maç.

Şimdi yarıştığı bütün kulvarlarda inanılmaz bir başarı gösteren Beşiktaş'ı tebrik etmek yerine ucuz hakem konuşması yapmak hiç olmadı bence.

Gs taraftarının yerinde olsam 4 maçta Beşiktaş'ın hücumlarını durduramayan, Beşiktaş savunmasını en çok zorlayan Tutku'yu son maçta hiç kullanmayan Oktay Mahmudi'ye önce bakarım. Sonra kendi sahalarındaki maçlarda hiç deplasman ortamı yaratamayışlarına bakarım. Sonra sıra hakeme belki gelir.

Blog Widget by LinkWithin