9 Haziran 2009 Salı

Gitmeyecektin, Daha Neler Neler...


Manchester City'li zengin Arapların teklifini gözü kapalı reddederken "Milan beni kovana kadar İtalya'dayım, Maldini ve Abrosini'den sonra takım kaptanı olmak istiyorum" diyordu Brezilyalı Kaka, yüreğimize bir bayrak saplıyor ve "hala paraya tapmayan topçu kalmış" diyorduk sevinçle. Aradan 3-5 ay geçti ve şimdi öğreniyoruz ki Brezilya milli takımı kampına kadar Real Madrid doktorları gelmiş ve Kaka'yı sağlık kontrolünden geçirmişler, bu da demek oluyor ki ortada dolaşan Real Madrid'e gideceği yönündeki haberlerin aslı astarı var, yok olmasını isterdik ya... Hatta İspanyol kulübü de resmi sitesinden Kaka ile 6 yıllık anlaşma yaptıklarını dünyayay duyurmuş... 94 milyon dolarlık transfer ücreti ile Real Madrid kulüp tarihinde bir futbolcuya verilecek ücret sıralamasında en tepelere çıkacak olan Kaka da bu rakama hayır diyememiş olacak ki, basın toplantısında ağzından şu cümleler dökülüvermiş: "Şu andan itibaren resmi olarak Real Madrid'in oyuncusuyum. Milan ile sözleşmem sona erdi ama duygusal bağım asla bitmeyecek." Ne kadar fedakar olduğunu da "Milan ekonomik krizde ve ben de takımıma yardım için bu transferi kabul ettim" diyerek belirtmiş Kaka... Bu tür laflara karnı tok Curva Sud'un... City'de iyi para veriyordu ama kabul etmemiştin teklifi, sezon ortasıydı, amaçları yoktu, vizyonları Real kadar geniş değildi, seni çok yukarlara taşıyamayacaklardı, kaldın takımda, "Aslansın dedik" ama sen başka planlar peşindeymişsin... Bayrak adam olmak kolay değil be Kaka, sahada mücadele etmek, takımı sevmek, taraftarı sevmek, renklere aşık olmak hepsi birer etken ama karşına çıkan para ve kariyer gibi sınavlardan da geçmek lazım "bayrak adam" rozetini göğsüne yapıştırmak için... Sen gittin, bir gol daha yedik paranın hakim olduğu futbol anlayışından, ben susarım burada, Haluk Levent devam etsin:

2 yorum:

dolab dedi ki...

unutmamak gereken bişey var, oda milan başkanının kaka ne kadar istemese de yenilenen bir milan takımı kurmak için ugrasacagız bu krizde bize para lazım minvalinde bir laf etmiş hatta gitmek istemeyen kaka'ya tam da milanı sevdigin icin gitmelisin gibisinden duygu sömürüleri ile ikna edebilmiştir. bildigimiz gibi kaka zaten brezilyanın sayılı zenginlerinden geliyor ve defalarca tekrarladığı gibi hayatta paranın ne kadar önemsiz oldugunu biliyor. o bizim gönlümüzün efendi bayrak adamı.

Lupo Mannaro dedi ki...

Galliani baştan beri gönderilmesini dile getiriyordu.Berlusconide pek istemesede bi yemek yicez demişti kakayla.Zorladılar aslanımı yoksa gitmezdi..

Blog Widget by LinkWithin