23 Haziran 2009 Salı

Gökhan Zan ve Servet Çetin


Transfer sezonu açıldıktan sonra Rijkaard'ın transfer edilmesiyle büyük sükse yapan Galatasaray, durgun bir döneme girmiş, herkes bu sessliğin ardından gelecek fırtınayı düşünürken, bugün takımın ilk idman için sahaya inmesiyle Mustafa Sarp'tan sonra ikinci transfer de gerçekleşmiş oldu: Gökhan Zan... "Beşiktaş, Fenerbahçe'nin atıklarını topluyordu, şimdi de biz kartalın bıraktıklarını mı alıyoruz?" sorusunu sormadan Gökhan'ın futbolculuk kariyerine bakıp Galatasaray'a verebileceklerini düşünmek lazım... Hatay'da futbola başlayan Gökhan, genç yetenek avcılığı ile ünlü Çanakkale Dardanel tarafından 18 yaşında keşfedilip ülkenin batısına getirilir. Savunmada "Çanakkale geçilmezi" başarıyla oynayan uzun boylu ve yapılı stoper göze batmakta zorlanmaz ve Beşiktaş yolunu tutar ama İstanbul'a her gelen gibi o da uyum sürecini iyi atlatamaz ve Gaziantepspor'a kiralık yollanır. Memlekete yakın Antep diyarlarında "kulakları çekilir" genç topçunun ve ertesi sezon Beşiktaş'ta kaptığı formayı da bugüne kadar bırakmaz. Stoper eksikliğinin en yoğun yaşandığı bir sezonun ardından hem de bedelsiz olarak yapılan Gökhan Zan transferi Galatasaray adına büyük bir kazançtır. Beşiktaş cephesinden gelen Gökhan ile ilgili "kazma, futbol cahili" gibi eleştirilere ise kulak asmamak gerekir çünkü aynı lafları bundan iki sene evvel sadece Fenerbahçeliler değil, Galatasaraylı taraftarlar da Servet için ediyorlardı ki haksız da sayılmazlardı. Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligi macerası sırasında Avrupalı forvetlerin "şamar oğlanı" yaptıkları Servet Çetin, Galatasaray'da ne yapabilirdi ki? Ama,"türkülerin adamı" bu işe gönül verdi, canla başla çabaladı, didindi durdu ve teknik olarak eksik yanını sahaya yüreğini koyarak kapadı, 2007-2008 sezonunun hem kulüp bazında hem de milli takım bazında en tepedeki futbolcusuydu... Şimdi aynı şeyleri yapma sırası Gökhan'da... Florya yollarında "kösteklenmesini" bekleyenlere en iyi cevabı Rijkaard'ın ilk onbirinde kendisine yer bularak gösterecektir Hataylı...

1 yorum:

sampi dedi ki...

Servet'i Sheva paramparca ederken dunyanin en formda forvetiydi, ayriyeten orta saha cizgisinde kendisinden 15 kg daha agir adami cabuklukla gecmesi gayet normaldi. Ayni sartlarda Gokhan Zan da Jaap Stam da yamulurdu.

Gokhan yerlesik defansta, kontra olmayan toplarda bile yerini kaybediyor. Daha sakar, Servet kadar guclu ve devamli degil. Ama Servet - 8 m Euro = Gokhan dersen evet denklem dogru derim. Gittigine sevindigim gercegini degistirmiyor bu.

Blog Widget by LinkWithin