25 Haziran 2009 Perşembe

Güle Güle Ümit


Galatasaray başkanı Adnan Polat "Arda Galatasaray'ın ruhudur, bir takım ruhunu satar mı?" dediği saatlerde sarı-kırmızılı takımın web sitesinde şöyle bir haber okuyordu renklere gönül verenler: "Galatasaray Futbol AŞ ile oyuncumuz Ümit Karan arasındaki sözleşme karşılıklı olarak feshedilmiştir. Ümit Karan, Eskişehirspor Kulübü ile anlaşmaya varmıştır. Kendisine futbol yaşantısında başarılar dileriz. Galatasaray Spor Kulübü" Golsüz geçen bir sezonun ardından zamanın gol makinesi Ümit Karan, futbolda dün olmadığını en yakın bir şekilde yaşıyor ve Galatasaray ile sözleşmesi olduğu halde son bir şans verilmeyerek Eskişehirspor'a yollanıyordu... Gençlerbirliğinden Galatasaray'a gelmeden evvel uA t-shirtü ile çekilen resmini ve aynı t-shürtü Galatasaray forması ile oynadığı ilk Fenerbahçe maçında giymesini asla unutmadım Karan'ın... Hagi'ye belki de tek kızgınlığım Ümit'i Ankaraspor'a yollaması sebebiyle olmuştur... Golleri için değil, Galatasaraylılığı için sevdik Ümit Karan'ı... "Diskocu, pavyoncu" diye bağıranlara inat "ultrAslan kAran" diye bağırdık tribünlerde... Sergen'in 89. dakikada attığı gol sonrası Beşiktaş'a kaptırılan şampiyonluk maçının 90. dakikasında kırmızı kart görmesi bizim öfkemizin sahaya yansımasıydı Ümit Karan'ın vücüdunda... Kısaca, O da bir zamanlar "Galatasaray'ın ruhuydu" ama vakit çabuk geçti, acımasızdı her zaman olduğu gibi, çabuk sildi geçmişte yaşanılanları ve ayırdı Galatasaray ile Ümit'in yollarını... Benim gibi romantikler, bu forma için bir damla ter dahi akıtanların ardından hep "ağıt" yakarken, bir çok rasyonel düşünceli için hem Galatasaray hem de Ümit Karan için pek "hayırlara" vesile olacak bir gelişme gözüyle bakmaktadırlar bu ayrılığa... Kim nasıl bakarsa baksın, ben ara ara yukardaki resme bakacağım ve pek çok gidenin tersine kalbindeki Galatasaray sevgisi eksik olmasın Ümit diyeceğim...

4 yorum:

gokmenoz dedi ki...

geçip giden hu-hu zamanları hu-hu-hu-hu bir yerlerde bulsam!

Hani bir yanın dur gitme der ama bir yanın da böyle daha iyi olucak sanki havası taşır ya, o hallerde birçok insan ümit karan için.

ama içindeki galatasaraylılık pek çok kişiden farklı olduğu kesindir.

neye yarar hatıralar!

mischa dedi ki...

@mad,
benim düşüncelerimi çok güzel açıklamışssın. çok severim Ümit'i. İçindeki Galatasaraylılık da buna en büyük etken, ama Ümit uzun süredir farklı haller içinde. kimseyi, hiçbirşeyi umursamayan bir halde. Hiçbir zaman bu tavırları ona yakıştırmadım. ama gitmesine üzülüyorum.

Adsız dedi ki...

Ümit Galatasaraylı olsa da kusura bakmayın son iki senedir performansı yerlerdedir. Attığı gollerin çoğu görüntü olarak nefis olsa da o golleri varyeteyle atmak için kaç akını mahfettiğini de görmek lazım. Artı bu sene gece klübü ortaklığı yüzünden takımla zerre alakası kalmamış bir adam oldu karan, ki onca uyarıya vs ye rağmen kendi ticarethanesiyle ilgilenmeyi seçti. Eh gece klübü olan bir sporcunun da kendisine bakmayacağı da aşikardı. Bakmadı da zaten. Velhasıl formsuz bir sezon değil(atamadığı goller, yetersiz form düzeyi vs değil)tercihi dolayısıyla böyle bir sezon geçti. Kusura bakmasın ama ben tüm gece klüpte alem yapayım, sabah idmanına ordan geleyim. Fizikman bitik olayım ama klüp bana sahip çıksın. E tamam klüp görevini yapsın da sen karşılığında hangi taahhütünü yerine getirdin?

Bu veda klüp tarafından değil karan tarafından gerçekleştirilmiş bir vedadır velhasıl. Gittiği için üzülmekle beraber yönetimi bu konuda suçlamıyorum.

kutay dedi ki...

bence hagı onu gondereek dogrusunu yapmıstır, 2006da ve 2008de o gidişin payı vardır bence.

Blog Widget by LinkWithin