20 Haziran 2009 Cumartesi

Sen Sarıyla Kırmızı...



Gece uyku tutmadı, millet bu saatlerde kimbilir ne düşünürken, benim aklıma gelecek sezonun formaları geldi, ne zaman çıkacaklar, nasıl olacaklar derken, mor forma çıkacak diye ortaya atılan söylenti kabüs gibi sarıverdi bedenimi. Ne alaka mor renk? Galatasaray'ın rengiyle ne bağlantısı var ki? Kim çıkarmış bunu? Uyutmayacak bu sorular beni çünkü cevaplarını bulup rahatlamam lazım ama yok ki açıklaması... Bir de turuncu vardı bu sezon... Olmaz dedik, olmasın dedik, yapıldı, satıldı kapış kapış, hala da satılıyor... Kewell'a yakıştı deniyor, parçalı yakışmamış gibi... Mora dönersek turuncudan, bu formalar da satılacak bize inat, belki de turuncudan daha çok tutulacak ama neden? Kriter nedir forma alırken? Farklı olmak mıdır, yeniye sahip olmak mıdır, şekil yapmak mıdır dosta düşmana? Peki rengi de kaybedersek ne kalır ki takım tutmak için elimizde? Zaten bizden dediğimiz futbolcular üç kuruş fazla alınca rakipte alıyorlar soluğu, bayrak adam dediklerimiz flama dahi olamıyor, arma sevdalıları da uzaklaştırılıyor takımdan 3 günlük başarı sevdasına, stadımıza şirket isimleri veriliyor milyon dolarlar uğruna kurucumuzun adının üzerine tül perde çekiyoruz, Galatasaray isminin yanına Cafe Crown getiriyoruz, bazen de A.Ş. ile sonlanıyor Ali Sami Bey'in kurduğu takımın adı. Armamızla oynanıyor, yıldızlar ekleniyor, etrafı bazen yuvarlak, bazen de üçgen içine alınıyor G ve S harfleri... Her şey değişirken hep sarı kırmızı kalacağız derken, eldeki son kaleye de göz dikmişler birileri... Değiştirelim demişler renkleri, moru giysin demişler Galatasaray'ın aslanları, mor mor... Uymamış zevkleri Ali Sami Bey'le, oysa ne güzel beğenmişti o iki rengi Şişman Yanko'nun dükkanında: "Sarı-Kırmızı alevinin takımımız üstünde parıldamasını tasavvur ediyor ve bizi derhal galibiyetten galibiyete götüreceğini tahayyül ediyorduk. Nitekim de öyle oldu" Adama sormazlar mı, mor rengin takım üstünde parıldamasını kim tasavvur ediyor ve bizi hangi galibiyeten galibiyete götüreceğine inanıyor...

19 yorum:

Adsız dedi ki...

bu konunun bu kadar eleştirilmesini anlayamıyorum ben de. bu sene turuncu giydik diye renklerimiz mi değişti yani?

sarı-kırmızı armanın olduğu her forma kabulümdür.

firat selcuk dedi ki...

ben de "istiyoruz" diyenlerdenim.. mukemmel olacak mor forma, eminim buna..

Volvox dedi ki...

Bir forum sitesinin Bu senenin forma tasarımları başlığı altında yer alan formalardan bir tanesi de buydu,daha sonra facebook'ta bu fotoğraflar 2009-2010 formaları olarak tanıtan bir eleman vardı oradan da öyle dağıldı.

Ögeday Karabulut dedi ki...

@franchi

abi senin için bulunmaz nimet tabii bu forma, hem Fiorentina'yı çağrıştırıyor hem Galatasaray forması :)

Ben formada biraz daha sarı kırmızı renkler, şeritler falan olursa katlanabilirim belki ama bu kadar düz bir mor formayı da beleşe verseler giymem.

Adsız dedi ki...

mor formaya ve takım renklerinde oynanmasına kesinlikle karşıyım!
ama tabiki bunda bi ironi ve zeka belirtisi varsa buna ses çıkarma turuncu renginin sarı ile kırmızının biaraya gelmesi sonucu ortaya çıkması turuncu formayı birazda olsa kabullenmeme yardımcı oldu ancak mor olmaz hikayesi olması lazım en azından diyenlerdenim

aayla dedi ki...

Turuncu'ya eyvallah çektik. Yok sarı-kırmızı karışımı renkmiş,zart-zurt tamam dedik. Ama mor veya eflatun rengi formanın Galatasaray ile ne alakası vardır yahu?
Parçalı,beyaz alternatif olarakta eskisi gibi düz sarı forma çıkar olsun bitsin..

Adsız dedi ki...

Kendiniz gaza gelip, bloglardan, forumlardan da insalari gaza getirip Kulup'le karsi karsiya biraktiriyorsunuz. Ustelik koydugunuz forma olacak mor forma da degil. Kimse bilmiyor ki suan nerde mor forma? Nasil olacak? Ne kadar mor? Bosuna yaygara. Franchi'nin dedigine katiliyorum, uzerinde GS armasi olduktan sonra her forma GS formasidir. Abartmaya luzum yok.

AbSurDMaN dedi ki...

Böyle bir forma yapılmayacaktır diye düşünüyorum. Yapılsa bile çok satılmayacaktır ve bunun sayesinde daha da üretilmeyecektir. Umarım :)

Adsız dedi ki...

bence gayet normal bi şey bu, ve devam etmeli.. Ali Sami Bey çok güzel seçmiş her şeyimizi, doğru ama bugünün futbolu o yılların futboluna hiç mi hiç benzemiyor.. başarı istiyorsanız, dünyanın en iyilerinden olmak istiyorsanız stadınızı da pazarlarsınız sponsora, formanızı da, takım isminizi de.. bkz: Arsenal, Emirates. Bence her şey çok güzel gidiyor, sarımız da burada, kırmızımız da.. eski açık sarı dediğinde gene kırmızı diye karşılık alacak, bunun yanında kulübün kasasına ekstra para da girecek, gayet güzel bi şey bence..

Özgür Şeker dedi ki...

abi bir blog falan mı açsak morformaistemiyoruz blogspot nokta kom :)

L dedi ki...

"rengi de kaybedersek ne kalır ki"

hocam sen meseleyi sanki yanlış anlamışsın biraz. ortada "birinci forma mor olacak" değil, "mor gs forması çıkacak" söylentisi var. moru istemiyor olabilirsin, eyvallah, ama endişen biraz abartıya kaçmış sanki.
biz daha önce saçma şekilde açık mavi de giydik. rengimizden mi olduk?

vt dedi ki...

turuncunun arkasında sarı+kırmızı birleşimi mantığı vardı (ya da onun arkasına sığınıyorlardı), güzel de oldu ve çok tutuldu. Ama mor/eflatun gibi bir renge nasıl bir kılıf bulacaklar çok merak ediyorum. Ayrıca her yıl forma değiştirilmesini de anlamıyorum. Büyük kulüplerin -özellikle iç saha formaları- genelde değişmez, sadece bikaç detay eklenir-çıkarılır. Esas değişimler alternatif formalarda yapılır. Ama biz nedense her yıl komple değiştiriyoruz. Sadece parçalı devam edebiliyor yola(sözde), ki onu da ilk kez bu yıl bu kadar başarılı yapmışlardı.

ben formaların daha sabit kalması taraftarıyım, madem dünya takımı ve marka olmaktan bahsediliyor, sabit bif forman olmalı ki yerli yabancı herkes ilk görüşte anlayabilmeli gs olduğunu.

vt dedi ki...

Ayrıca ttnet in rezil logosu da formanın içine edecek forma ne kadar güzel olursa olsun. GS yönetiminde olsam ttnet ten aldıkları parayla bi logo yapırırım ttnet e, formanın asaleti adına.

Al lee dedi ki...

sonuna kadar ultras, formaların önünden reklamların arkasından isimlerin kaldırılacağı ve 1'den 11'e sıralanacağı güne kaldırıyorum bu gece şarabımı..

Adsız dedi ki...

böğürtlen kendi dediğini kendin yalanlamışsın zaten. dediğin gibi ana forma değişmiyor alternatif formamız değişiyor. bu sene de parçalı formamız olacak.

vt dedi ki...

benim bahsettiğim parçalıyı "sözde" sabit tutmaları, her yıl parçalımız oluyor ama forma neredeyse komple değişiyor satılsın diye.

arnawut dedi ki...

İstemiyorum mor felan. Alternatif forma felan istemiyoruz. Oda sarı yada kırmızı olsun. olmadı beyaz olsun. mor neymiş arkadaş.Biri futbol eski futbol değil demiş. Mor formayla mı ulaşacağız çağın gerektirdiklerine.
böyle pazarlama anlayşımı olurmuş. Tam tersi elde kalacaktır. Ha 802 90a forma satmışsın ha mor forma çıkarmışsın. her türlü zarar bir kulübüz ayrıca.

Tamam biçok şey değişiyor. Değişiklik yapılır felan ama değerlere de sahip çıkılmalı. parçalı yapıyorum zaten birde mor forma yapayım anlayışı çok saçma.

@Al lee
"sonuna kadar ultras, formaların önünden reklamların arkasından isimlerin kaldırılacağı ve 1'den 11'e sıralanacağı güne kaldırıyorum bu gece şarabımı.."

biramla eşlik ediyorum sana...

Özgür Şeker dedi ki...

mor formaya karşı grup tasarımları çalmış :D

300 dolar para önlerinde olduğu halde almayan grup tasarımların bulunduğu pcleri çalmış :D


http://www.samanyoluhaber.com/sondakika-155606.html

orkuns dedi ki...

Şimdide somon rengi çıkacakmış. Parçalı formadan başka alan.Stada turuncu,mor forma ile gelen bana göre Galatasaraylı değildir.

Blog Widget by LinkWithin