29 Temmuz 2010 Perşembe

Bursaspor 2010-2011 Formaları





Basında takımların yeni formalarının haberlerinin olduğu bu günlerde, bir arkadaşın laf arasında bahsetmesiyle şans eseri 2010 Türkiye şampiyonunun yeni sezon formalarının çıktığı öğrendim. Bu habere spor bültenlerinde rastlayamadım, bugün de Fanatik dışında elime geçen 5-6 gazetede göremedim. Tamam, İstanbul medyasıdır falan filan ama Türkiye şampiyonun forma tanıtımı eğer basında yer bulamıyorsa burada şampiyonun ve formayı tasarlayan firmanın ajansların da hatası oldukça büyüktür çünkü bu haberin geçmediği gazetelerde Timsah heykelinin ve diğer Bursaspor ile ilgili haberler mevcuttu. Demek ki, internet olmasaydı formaların nasıl birşey olduğunu ancak 15 Ağustostaki maçta görebilecektik.

Konuyu formalara getirirsek; Vederson'u görmesem yukarıdaki fotoğrafların eski sezonlardan birine ait olacağını düşüneceğim. Düz mavi veya düz kırmızı renkte formalar en ucuz maliyetle yaptırabildiği için, eskiden mahalle maçlarında takımlar birbirine karışmasın diye bu tip düz formalar yapardık. Bursaspor da aynı bu şekilde bir adet dümdüz beyaz, bir adet dümdüz yeşil forma ile 2 forma hakkını harcamış gitmiş. Dümdüz beyaz formanın bir tanesinin ortasından dikine yeşil bant indirilmiş, olmuş 3.forma. İyi ki geçen senenin gözdesi Celtic formasını korumuşlar da -ki bana sorarsanız geçen seneninkinin ayrıntıları daha şıktı- giyecek birşeyleri olmuş.

Velhasıl, formalar hem tasarlanırken hem de tanıtılırken ne yazık ki bu takımın Şampiyonlar Liginde en az 6 karşılaşma yapacağı pek hesaplanmamış.

3 yorum:

brk dedi ki...

bursa sampiyon takım etiketi ile bu formalara nasıl izin vermiş anlamadım. düz beyaz ve düz yeşil nedir ? en azından birini alternatif bi renk ile piyasaya sürseydin.

Volvox dedi ki...

Geçen yılki Caltic tarzı formayı korumaları iyi olmuş diğerleri çok sade zaten.

Adsız dedi ki...

biraz özenilseymiş keşke

Blog Widget by LinkWithin