20 Ağustos 2010 Cuma

İsveç'i Nasıl Bilirdiniz?


Yukarıdaki fotoğraf Levski Sofya takımını taşıyan ötobüse ait. Sofya'nın mavilileri İsveç'te AIK Stokholm ile oynadıkları ve golsüz beraber kaldıkları maçtan sonra ev sahibi takım taraftarlarınca taşlanmışlar ve bir süre stadyumda beklemek zorunda kalmışlar. Ben İsveç taraftarını böyle bilmezdim ne yalan söyleyeyim, Bulgaristan'da maç oynanıp, AIK otobüsü taşlansa hiç de garipsemezdim ve artık siz de garipsemeyin zira bu fotolar Bulgar sitelerinde boy boy yayılmış ve Levski taraftarına da bu kadarı yetmekte...

4 yorum:

unknown dedi ki...

Bu olaylar AİK kaynaklı değil. Kalmar-Levski maçından kalma diyelim. İsveçte olması şaşırtıcı ama gerçekten.

Metonet dedi ki...

Yazın futbolsevmez bir aile ile tanıştım İsveçli, maç falan muhabbet derken, AIK (OYK) diye okunuyormuş bu arada, taraftarları pisliktir biz o yüzden maça gitmeyiz falan demişti. Şaşırmıştım. Demek ki doğruymuş.

gillerprensi dedi ki...

vaay:D yaa adamlar dünyanın rfah ülkesi ya da ülkelerinden biri. adrenalin yok ülkede. insanlar dilediklerini elde ediyorlar. bildiğim kadarı ile isveç ve diğer iskandinav ülkelerinde intihar oranları oldukça yüksekmiş. insanoğluna rahat da batıyor. belli ki AIK taraftarı heyecansız hayatlarına heyecan katmayı dilemiş:)). sofya'ya da giderlerse heyecanın büyüğünü yaşarlar. orada orman kanunları geçiyor diye biliyorum halihazırda:D babam öyle diyordu geçen sene gittiğinde.

Adsız dedi ki...

Ben Stockholm'de yaşıyorum (ultrAslan- İSVEÇ)..
Burası tam dediğiniz gibi heyecansız, adrenalinsiz ve olaysız bir ülke.

İsveç'lilerin yaşam tarzını ve AİK Taraftarını çok iyi bilirim..

AİK Taraftarın bir kısmı burdaki heyecansız hayata sıkılmış olanlar ve yaşamlarına tribün ve kavgalardan heyecan katmak istiyorlar. Kendilerine " Black Army" derler, yani "Kara Ordu".

Tabi bütün AİK'lular böyle düşünmüyor ve artık maçlardaki kavgalardan dolayı tribünden çekilmiş olanların sayısı da bir hayli fazla..

İsveç'te fanatik taraftar sahibi olanlar takımlar şunlar,

1.AİK
2.İFK Göteborg
3.Djurgården
4.Hammarby (2.ci Ligde)
5.Malmö

Blog Widget by LinkWithin