18 Ağustos 2010 Çarşamba

Önü Boş Formalar

Süper Ligin ilk hafta maçlarıyla takımların değişik tasarımlara sahip formalarını izlerken, göğüs reklamı olmayan formaların çokluğu dikkatimi çekti. Son şampiyon Bursaspor'un yanında Bucaspor, Ankaragücü, Kasımpaşa, Gaziantepspor, Kayserispor, Antalyaspor, Sivasspor ve Gençlerbirliği ile beraber ligin %50sinin formasının önü boş kalmış. Geçen sene, bu takımların çoğunun önünde "Turkcell" yazdığını düşünürsek, anlaşılan, bu firma süper ligin isim hakkıyla birlikte formalardan da logolarını toplayıp gitmiş. Öte yandan, bu formaların sırtlarının genelde dolu olması ayrıca bir gariplikti. Ekonomik krizin etkisiyle firmalar reklam vereceksem ucuzundan sırtına, koluna vereyim gitsin mi dedi; yoksa kulüplerimiz yayın gelirindeki artışı göğüs reklamına da yansıtmak için fiyatları yüksek mi tuttu araştırmak gerekir. Taraftar olarak bize sorarlarsa böylesi gayet hoş, hiç bozmasınlar...

2 yorum:

mbelge dedi ki...

Dediğiniz gibi turkcell, ligin isim hakkından sonra formalardan da çekildi. O yüzden 10'a yakın takımın forması reklamsız kaldı. Dört büyükler, Eskişehir, Karabük ve Manisa'nın sponsorları farklı olduğu için etkilenmediler. Konyaspor ve İstanbul bşb de kısa sürede yeni sponsorla anlaştılar. Diğer takımlar ise basındaki haberlere göre 500 bin dolara talipli arıyor. Tabii Bursaspor, şampiyonluğun sonrasında çok daha yüksek bir ücret talep ediyor. Hal bu olunca turkcell'in yeri dolabilecek mi sorusuna yanıt arıyor çoğu kesim. Ama benim konuya bakış açım sizin son cümlenizde gizli.

Zaten Bursaspor'un Süper Kupa maçına reklamsız formayla çıkmasından bu yana da konuyla ilgileniyorum...

http://muharrembelge.blogspot.com/2010/08/onum-arkam-sagm-solum-reklam.html
http://muharrembelge.blogspot.com/2010/08/turkcell-super-ligden-sonra-formalarda.html

Adsız dedi ki...

Antalyaspor'un sponsoru Sun Express.Resmi sözleşme imzalanmadığı için ilk hafta boş kaldı forma.Zaten formaların baskısı hazır.Dikkat ederseniz beyaz şerit çekilmiş göğüs bölgesine.

Blog Widget by LinkWithin