19 Kasım 2011 Cumartesi

Deplasmana Gitmek Hakkımız

Şike soruşturmasına "kıyısından köşesinden" bulaştırılmak istense de hiç bir şekilde adı lekelenmeyen Galatasaray'ın, Kulüpler Birliğinin aldığı "Şike soruşturması sebebiyle doğan olağan üstü durum sebebiyle Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor takımlarının kendi aralarında yapacakları maçlara deplasmana taraftar götürmeme" kararına nasıl imza attığını ultras/Movement Blog olarak soruyor ve kararın altına imza atanları kınıyoruz ve diyoruz ki: iç sahada ya da deplasmanda maç izlemek her taraftarın hakkıdır...
Bu yasağın bir önce kalkmasını umarken, ultrAslan'ın da konuyla ilgili basın açıklamasını yayınlıyoruz:


Bu sene şike soruşturmasından doğan olağanüstü durum sebebiyle Kulüpler Birliği Vakfı'nın almış olduğu karara istinaden Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklama; Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinin, 2011-2012 sezonunda birbirleriyle yapacakları tüm müsabakalarda, deplasman takım taraftarları alınmayacak şeklindedir.

Dün kamuoyuna açıklanan bu haber taraftarların en doğal hakkı olan deplasmana gitme hakkının elinden alınması yönündedir. Temel hak ve özgürlükler açısından ve hukuki açıdan bu karar göz göre göre bizlerin deplasmana gidebilme hakkının çiğnenmesinden başka bir şey değildir.

Türk futbolunun sancılı bir zaman diliminden geçtiği bu günlerde yasakların ve cezaların taraftarlara verilmesi özellikle "4 Büyük Kulüp olarak adlandırılan" Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor yönetimlerinin ortaklaşa aldıkları bu karar kulüpleri ayakta tutan büyük taraftar kitlelerine haksız yere verilmiş bir cezadan öte bir şey değildir.

Bizler kendi kulübümüzün yönetimsel anlamda aldığı kararlara her zaman saygı duyarken, kulübümüzün de kendi taraftarlarının en doğal ve en temel hakkı olan deplasmana gitme hakkını bizlere danışmadan elimizden almasını yanlış buluyor ve kararı kınıyoruz.

Unutulmaması gereken en önemli husus; bir kulübün en önemli dinamizmi ona gönül vermiş taraftarlarıdır. Nasıl ki bir taraftar lisanslı ürünleri, sezonluk kombinesini alarak kulübüne destek olup takımını destekliyorsa bunu deplasmana giderek göstermesi de en az bunun kadar doğaldır.

Bu sebeplerden dolayı mantık dışı bir şekilde konulan bu yasağın kaldırılmasını ve en kısa zamanda bu yanlıştan dönülmesini Galatasaray Spor Kulübünden talep ediyoruz.

DEPLASMAN HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ !

ultrAslan

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin