10 Şubat 2012 Cuma

Aslan Yürekliler


Memlekette futbol kitabı az çıkıyor, futbolun edebiyatı da pek yapılmıyor, maalesef. Aslında kitap çıksa ne olur, tribünleri dolduran binler eline kitap alıp okumuyorlar ne yazık ki, spor gazetelerindeki "pembe yalanlarla" bezenmiş günlük transfer haberleri daha cazip geliyor bizim sözümona "futbolseverlere." Bu kadar olumsuzluğa rağmen, pek sık olmamakla beraber yine de bazı "Don Kişot"lar çıkıp, futbol edebiyatı külliyatına bir eser daha ekleyebiliyor. İşte onlardan biri de Galatasaray tribününe senelerini vermiş ve "Bestekar" namıyla anılan Orhan Ölçen. Bestekar Orhan, "Aslan Yürekliler" adını verdiği kitabında tribünlerde yaşadıklarından, yaptığı deplasman yolculuklarından, maç öncesi ve sonrası başına gelen olaylardan yola çıkıp, gözlemlerini de ekleyerek Galatasaray'ın Tribün Tarihini yazmış. Doğan Kitap'tan çıkacak olan yayın, 15 Şubattan itibaren D&R Mağazaları ve Galatasaray Storelarda 33 TL'ye satışa çıkacakmış.
Kütüphanemize bir kitabın daha ekleneceği ümidiyle Aslan Yürekliler'in raflarda yerini almasını dört gözle beklerken, fiyatının pahalı olması satış rakamları hakkında kafamda soru işaretleri uyandırdı. Başta belirttiğim gibi, zaten okumayan bir toplumuz, bir de 33 TL olunca fiyat, kitap raflarda tozlanacak gibime geliyor, zira futbol kitapları 8 ile 15 lira arasında satış fiyatlarıyla yer buluyor kendine kitapçılarda ama yüzlerine bakan bile olmuyor...
Yine de Orhan Ölçen'e yazmış olduğu kitabı için teşekkür ederken, tek dileğimiz kitabın Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Trabzonsporlu demeden, hayatını tribünlere adamış bütün futbolseverler tarafından edinilip, okunmasıdır...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

neden gs storlarda satılmıyor,satılırsa eminim daha bir hedefine ulaşır kanaatindeyim sevgilerimle .....başka bir aslan yürekli..

ultras/Movement dedi ki...

"Doğan Kitap'tan çıkacak olan yayın, 15 Şubattan itibaren D&R Mağazaları ve Galatasaray Storelarda 33 TL'ye satışa çıkacakmış."

Dikkatinden kaçtı galiba:)

Blog Widget by LinkWithin