31 Mart 2012 Cumartesi

Galatasaray:2-0:Orduspor

"Schmeichel değil bütün Michael'lar gelse bu golü kurtaramaz" diyordu ya bundan seneler evvel Ümit Aktan, Orduspor'un bu oyununu görünce, kulüp başkanı Nedim Türkmen'e söylemek lazım, Culio değil Culiolar gelse, sizi bu gece kimse kurtaramazdı...
Culio'nu geçen pazar yersiz açıklaması sonrası medyanın "ateşi körüklemesi" ile bir hafta boyunca gereksiz gerilen ortamda başlayan karşılaşmada, deplasman takımı daha sahanın zeminine alışamadan Necati'nin uzun yıllar jeneriklerde kullanılacak golüyle Galatasaray, öne geçiyordu. Erken gol sonrası, bilinçsizce rakibin üzerine gitmek yerine oyunun hakimiyetini iyice eline almak için kontrollü oyunu seçen sarı-kırmızılılar, dakikaların ilerlemesiyle bütün oyunu Orduspor yarı sahasına yıktılar. Fark belki de ilk yarı açılacaktı ama Galatasaray'ın ileri ikilisindeki Baros fiziksel yönden güçsüz kalırken, Necati ile arasında uyumsuzluk gollerin gelmesini engelledi.

Çek golcünün zayıflığını gören Fatih Terim devre dönüşü, belki de bu hafta basına malzeme verecek şekilde Baroş-Sabri değişikliği yapınca, Necati'nin partneri Sabri oldu. İkinci yarı da ilk devrenin bir benzeri yaşanırken, gecenin güzelliği ne yapsa eleştirilen Sabri'nin attığı akıl dolu gol oluyordu. Engin'in sol kanattan yapılan ortasında, Sabri'nin 50 metre bir koşu sonrası topu sağ ayağıyla kontrol edip, yine sağ dışla köşeye vurması maçın ikinci klas golü oluyordu. Sonrası da belki de oğlunun maça ilk gelişi ve babanın evladıyla gol sevinci paylaşması...


Yoğun geçen maratonda sona yaklaşılırken, Galatasaray 3 puan daha yazdırıp hanesine, yarın oynanacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe maçını bekleme başladı. Şimdilik fark 10, bakalım yarın akşam sonrası puantajda ne yazacak?


Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakemler: Tolga Özkalfa, Serkan Gençerler, Ekrem Kan
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar (Dk. 84 Riera), Selçuk İnan (Dk. 89 Yiğit Gökoğlan), Melo, Emre Çolak, Necati Ateş, Baros (Dk. 46 Sabri Sarıoğlu)
Orduspor: Fornezzi, Garcia, Yalçın Ayhan, Ömer Alp Kulga, Selçuk Şahin, Hakan Özmert, Ali Çamdalı, Gosso (Dk. 32 Onur Tuncer), Dalmat (Dk. 64 Hasan Kabze), Javito, Bruno (Dk. 75 Müslüm Yelken)
Goller: Dk. 8 Necati Ateş, Dk. 66 Sabri Sarıoğlu (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 6 Dalmat, Dk. 71 Hakan Özmert (Orduspor)


2 yorum:

Adsız dedi ki...

hocam sabrinin golünde orta enginden geldi..

ultras/Movement dedi ki...

Emre o kadar koştu ki sahada, biz de Engin yerine Emre yazmışız...

Blog Widget by LinkWithin