30 Mart 2008 Pazar

United Hedefe Doğru



Manchester kaçıyor, Arsenal kovalıyor aslında daha doğru başlık olacaktı bu yazıya ama şampiyonluğa 6 maç kalmışken, nihai amacı vurgulamak geçti içimden... Aston Villa maçını zaten kazanması gerekiyordu Kırmızı Şeytanların ama esas gözler Ronaldo'da idi, gol serisini sürdürebilecek miydi diye, o da maçın 16. dakikasında "fantastik" bir gol atatark, hayranlarını üzmedi...2008 senesinin sonunda anketler yapılacak yılın topçusukim diye, 2007de ortaya konan bütün ödülleri Kaka silip süpürmüştü, 2008 senesi için aynı şeyi Ronaldo yapacak... Diğer goller Tevez ve Rooney(2)'den geldi... Alex Ferguson mutluluktan uçuyor: "Arsenal kazanmışken bizim de kazanmamız iyi oldu, sezonun en iyi maçını oynadık, 6 maç kaldı mutlu sona" diye demeçler vermiş...

Man Utd: Kuszczak, Brown, Ferdinand (Hargreaves 62), Vidic, Evra (O’Shea 62), Ronaldo, Carrick (Anderson 61), Scholes, Giggs, Tevez, Rooney. Yedekler: Foster, Park. Kart: Vidic. Gol: Ronaldo 17, Tevez 33, Rooney 53, 70.

Aston Villa: Carson, Reo-Coker, Mellberg, Laursen, Bouma (Osbourne 80), Agbonlahor, Petrov, Barry, Young, Harewood (Salifou 69), Carew (Maloney 41). Yedekler: Taylor, Knight. Kart: Bouma.


Arsenal ise deplasmana gitmişti ve Chelsea'ye yenildikleri haftadan sonra mutlaka kazanmaları gerekiyordu, kazandılar ama zor oldu, güç oldu, mucizevi oldu... İlk yarıda bir anda yenik duruma düşeceksin, sonra oyuncun atılacak, tam devre oldu nefeslenelım derken bir tane daha gol göreceksin kalende, sonra da ikinci devre çıkıp dış sahada 3 gol atıp maçı alacaksın, Arsene Wenger neden büyük hoca, Arsenal neden büyük takım, cevaplar burada... Bu geriye dönüş, "topçuları" önümüzdeki haftalar için iyice "gaza" getirebilir, Manchester'ı yalnız bırakmazlar şampiyonluk yolculuğunda...

Bolton: Al Habsi, Steinsson, Cahill, Andrew O’Brien, Samuel, McCann, Campo, Taylor (Hunt 78), Guthrie, Davies, Diouf (Giannakopoulos 78), Hunt (Rasiak 81). Yedek: Walker, Cohen. Kart: Davies, Diouf. Gol: Taylor 14, 43.

Arsenal: Almunia, Toure, Senderos (Walcott 59), Gallas, Clichy, Hleb, Flamini, Fabregas, Diaby, Bendtner (Adebayor 60), Van Persie (Justin Hoyte 90). Yedek: Lehmann, Eboue. Kırmızı kart: Diaby (31). Kart: Fabregas, Toure. Gol: Gallas 62, Van Persie 68 pen, Samuel 90 K.K.


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin