23 Şubat 2009 Pazartesi

Skibbe'nin Vedası


"Burada bugün buluşmamızın sebebini zaten duydunuz. Galatasaray Spor Kulübü teknik direktörlük görevini bundan itibaren başka bir sorumluya verme kararı aldı. Bunun sebebi de kıştan sonra başladığımız ikinci devre maçlarında sportif açından istediğimiz sonuçları alamamamızdır”

“Biz bu sene zorlu bir lig yaşadık bu güne kadar. Ağır darbeler de aldık sezon içerisinde. Sportif açıdan başarısızlıklar da var bunda, birçok sakatlıklar da var. Bizim maddi olanaklarımız da bu konuları telafi edecek konuda olmadığı için bunu da bu şekilde halledemedik.”

“Son iki lig maçımızda Antalya ve Koceli’de oynadığımız futboldan dolayı oldu tabii bu durum. Benim için şahsi olarak G.Saray çok önemli noktadaydı. Ben bu maceraya, ‘büyük G.Saray macerasına’ girdikten sonra daha iyi bir sonla bitirmeyi yeğlerdim tabii ki. Ben takımımın, perşembe günü Bordeaux maçında sportif açıdan iyi ve büyük başarılar elde etmesini dilerim. Ve G.Saray’da benimle birlikte çalışan herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Bu tabii ki en yakından bizi takip eden medya mensupları için de geçerli.”

Özelikle şunu bildirmek istiyorum, en çok hoşuma giden takımla birlikte olan çalışmamdır. Ama buna rağmen bizim en büyük eksiğimiz takım olarak defansif anlamda sahada istediğimiz performansı gösteremedik. Bu durum, hem uluslararası hem de yurt içinde gelmemiz gereken yerlere ulaşmamızı engelledi. Bir takımın başarı anahtarı çok güzel top oynayıp agresif ileri oynaması değil, özellikle defansif anlamda sağlam olmasıdır. Bunu özellikle ligde devamlı olarak gösteremedik. Ama bunun aksine UEFA’da bütün maçlarda Lizbon, Berlin Olimpiakos maçlarında takımımız çok iyi uyguladı. Bana bundan sonra kalan, herkese tüm kulüp çalışanlarına sağlıklı ve mutlu günler dilemektir. Bundan başka bir şey söyleyemem.

Michael Skibbe

Galatasaray Eski Teknik Direktörü

Galatasaray'dan ayrılış konuşmasını yaparken

2 yorum:

aayla dedi ki...

Gelişi gibi gidişi de efendi gibi oldu.
Duruşunla,efendiliğinle seni sevmiştik aslında be Skibbe.
Olmadı..
Yolun açık olsun.

Adsız dedi ki...

Boşuna gönderdiler seni. Duruşunla konuşmanla kulübe yakışan biriydin. Adnan Sezgin yaktı başını

Blog Widget by LinkWithin