6 Şubat 2009 Cuma

Yeşil İnciler


Bursaspor taraftarının büyüklüğünü dün gece Fortis Türkiye Kupası Bursaspor-Fenerbahçe maçını seyredenler bir kez daha görmüş oldular. 3-0 mağlup olan takımın seyircisi yaptığı tribün gösterileri ile bir kez daha alkış almayı becerebildi ki Ertuğrul Sağlam maç sonrası verdiği demecinde "Gecenin tek güzelliği taraftarımızdı" diye bunu açıkça beyan etti. Bursa'nın büyüklüğünü anlamayan topçulara dünkü tribün şov belki birşeyler anlatabilmiştir, yoksa Ziya Paşa'nın bendini hatırlatmakta fayda var: "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" Fakat bu yazıda değinmek istediğimiz tribün güzellikleri: Yeşil İnciler Taraftar Grubu... İstanbul tribünlerinde artık alışılagelen erkekli kızlı grupların stadın her yerinde maç izleyebilmesi Bursa'da pek mümkün değildi, özellikle Teksas tribününe gelen bir kız rahatsız olmadan çıkamazdı maçtan. İşte bu sebeple Bursaspor'u seven ama maçlara gelmekten sakınan kızlar Yeşil İnciler grubunu kurmuş ve maratonun köşesinde kendilerine yer edinmişler... Gittikçe artan sayıları ile Bursalı bayanları da aralarına davet eden Yeşil İnciler kuruluş amaçlarını da şu şekilde açıklıyorlar:

* Bursamız'a ve Bursasporumuz'a sahip çıkmak.
* Bursa'lı olma bilincini gençlere benimsetmek.

* Bursasporumuz'un iç saha - dış saha her zaman yanında olmak.

* Tribün kültürüne katkıda bulunmak.
* Gelişen tribünümüzde küfüre son vermek.
* Bayanların sadece İstanbul takımlarını (gs,fb,bjk) tutmadığını kanıtlamak.


Yeşil İnciler taraftar grubu hala etraftan kendilerine gelen ıslıklara, laf atmalarına alıştıklarını belirtirken, tek rahatsız oldukları konunun Bursaspor taraftarlarının maç başında geleneksel olarak yaptığı üçlüde kendi isimlerinin küfürlü bir şekilde geçmesi:
"Yemyeşil İncilerrrrrrr, Ananızı s...............rrrr"

2 yorum:

Adsız dedi ki...

aslında "yemyeşil inciler sizi yenecekler olabilir":P
bi de kapalı kale arkasında maç izleyen pek çok bayan taraftar var tabi teksas ın içinde değil :)

Adsız dedi ki...

wallah ben teksasın göbeğindeyim ve bir çok bayan var hatta yerleri bile sabit her maç aynı yerdeler deişmez artı o yemyeşil inciler muhabbeti yeşil inciler grubu suya buuu derken vardı onlarda dişi timsahlar yapsalardı grubun adını küfür gecen bir tezavrattan esinlenip grup adı koymasalardı ;)

Blog Widget by LinkWithin