31 Aralık 2009 Perşembe

Yanlış Birşey Var

- 2006 Dünya Kupası şehirleri (Almanya) -
.
- 2008 Avrupa Şampiyonası şehirleri (Avusturya-İsviçre) -
.
- 2010 Dünya Kupası şehirleri (G.Afrika) -
.
- 2012 Avrupa Şampiyonası şehirleri (Polonya-Ukrayna) -
.
- 2014 Dünya Kupası şehirleri (Brezilya) -
.
- 2016 Avrupa Şampiyonası adayı Türkiye'nin şehirleri -

"Bir resim bin kelimeye bedeldir" diye yazardı üniversitedeki bir hocamız sınav kağıtlarının başına. Sebebi, açıklaması her ne olursa olsun bu haritaların sonuncusunda kesinlikle bir tuhaflık bir olmamışlık var Mehmet Demirkol'un şu yazısında belirttiği gibi. Fifa da aslında bizim gibi haritayı önüne alıyor; o yüzden bir Japonya'ya bir Güney Afrika'ya bir Brezilya'ya dağıtıyor turnuvaları, o da bilmiyor mu oralardaki eksiklikleri, razı oluyor neler getireceğini görerek.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın da en doğu şehri Kayseri olduğuna göre, durum çok farklı değil aşağıdaki haritaya da bakarsak.
- 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası şehirleri (Japonya) -

7 yorum:

Kerem Akbaş dedi ki...

Çok vahim bir durum. Konu hakkında yazmak istiyorum ama Demirkol'un kötü bir kopyası olur ancak. Bize bir gömlek bol bu organizasyonlar.

mondo trasho dedi ki...

yanlış bir şey yok.
eğer coğrafya kitaplarını açarsan türkiye'nin yüzölçüm olarak bu örnek verdiğin ülkelerden kat be kat büyük olduğunu görebilirsin. karayoluyla bir şehirden bir şehire 2 saatte gidiyorsun mesela isviçre'de. diyarbakır ya da trabzon'u dikkate alırsan istanbul'dan isviçre'ye giderken geçen zamanı harcarsın.

Adsız dedi ki...

Güvenlik sorunu olur, otel sorunu olur diyorlar, Güney Afrika'da şu anda Cape Town dışındaki şehirlerde iç savaş sebebiyle can güvenliği yok onlardan daha mı vahim durumumuz?

bora dedi ki...

mondo trasho,

japonya haritasındaki sapporoya karayoluyla kaç saatte gidiyorsun?

Türkiye yaklaşık 800.000 km2 iken Güney Afrika 1.200.000 km2, Brezilya 8.500.000 km2, yani içine 10 tane Türkiye sığar.

Ortega dedi ki...

Eleştirenler laf olsun diye eleştirmiyor. Önce savunan arkadaşlar bunu görmeli bence. Hele bir ön yargıları yıkalım, ondan sonra tartışırız.

EDDIE dedi ki...

Ben katılmıyorm ne mehmet demirkola ne de sizlere, sonuçta ülkemizi hangi şehirler daha iyi temsil edecekse onlara verilmelidir ve verilmiştir de. ayrıca brezilyanın fotosuyla bizimkisininde arasında bir fark yok.. hadi brezilyayı eleştirelim önce!!

Sefa Hasanoglu dedi ki...

@bora

Fifa kriterleri ile Uefa kriterleri bir değil.

Japonya dan Afrika'dan bahsediyorsun yani Dünya kupası orada Fifa kriterleri geçerli bambaşka bir olay.

Blog Widget by LinkWithin