22 Aralık 2011 Perşembe

Ismarlama Habercilik

Dün Sporx sitesi üzerinde Galatasaray taraftarını "çileden çıkaran" bir haber yer alıyordu: "Sabri yok, huzur var" başlığı altında. Haberin içeriğinde Sabri Sarıoğlu'nun sakatlık sonrası oynamadığı maçlar ve Galatasaray'ın kazanma serisi yan yana getirilmiş ve okuyanı "tahrik" eden bir yorum yapılmıştı. Bu siteyle pek işim olmaz, hiç de alışkanlığım yoktur Sporx üzerinden haber takip etmeye, bir tek geçen günlerde bir okurumuzun yönlendirmesiyle ultras/Movement blogtan aldıkları "Balkan Ligi Toplantısı Sonrası" haberini okumak için girdim  ve yorum yapmak için üye oldum. Bugün şike ile ilgili ek klasörler ve iddianameye göz atma merakı uyanıp, "google" amcaya danışınca, karşıma yine Sporx çıkıverdi. Yukarıda fotoğrafın üzerine tıklayınca daha detaylı okuyacağınız üzere, şimdi cezaevinde olan Şekip Mosturoğlu, Sporx sitesi Genel Yayın Yönetmeni Tahir Kum'a ısmarlama haber yaptırmak için ricada bulunuyor ve söz konusu konuşmanın sonucu aşağıda ve bu linkte göreceğiniz üzere meyvelerini veriyor.

Bizler amatör olarak spor haberciliğine merak salan blog yazarları bile bir haber yazmadan önce kendi imkanlarımızla bir kaç kez doğrulatıp, mümkün olduğunca en doğru şekilde bilgi vermeye çalışırken takipçilerimize, bu işi profesyonel seviyede yapan ve "gazeteci" sıfatı taşıyanlar neler neler yapıyorlarmış. Bir Galatasaray'lı olarak zaten pek "tıklamadığım" Sporx sitesine bundan sonra da girmeyerek kendimce bu "ısmarlama" haberleri protesto edeceğim ama esas tepki göstermesi gereken bu meslekten ekmek yiyen, ailesini geçindirenler değil mi? Ben henüz onların sesini duymadım... İlginç...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Muhteşem bir yazı olmuş. İzninle fotoğrafları blogumda kullanıp bir kaç kelam etmek istiyorum yazına dair, baskionizleme.blogspot.com, çok teşekkür ediyorum yazı için.

Sean dedi ki...

Ayni adam Denizlispor'a tesvik primi verildigini duydugunu yazip,ayni gun savcilarin Galatasaray'a baskin yapmasini saglamistir.Buyuk gazetecidir (!)ismini Aladdin II yaptiracagi soylenmektedir:))

Blog Widget by LinkWithin