26 Nisan 2008 Cumartesi

Zaman'lama Müthiş!



Zaman gazetesi durdu durdu, ligin kaderini etkileyecek Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi çıktı ortaya... İlk olarak Hakan Şükür ile yaptıkları röportaj sonrası, Hakan'ın "Öyle güzel bir haftanın içinde bulunuyoruz ki, bunun kıymetini bilmek durumundayız. ’Kutlu Doğum Haftası’ içindeyiz ve ona layık olmalıyız. Peygamberimiz’e layık olmalıyız. Çocuklarımızı, gençlerimizi de Peygamberimiz’in hoşgörüsü etrafında hayata hazırlamalı, yaşantılarımızı ona göre şekillendirmeliyiz. Hafta sonunda F.Bahçe ile önemli bir derbi müsabakası oynayacağız. Herkesin bu maçta içinde bulunulan haftanın atmosferi içinde hareket etmesini temenni ediyorum. Dostça ve centilmence mücadele etmeliyiz. Herkes dürüstçe elinden geleni yapmalı. Allah kime nasip ederse o kazansın. Taraftarlar stada kesici, delici aletlerle değil, güllerle gelsin."
sözlerine yer veren gazete, pazar günkü maçın öncesi ve sonrası gelişmelerden çok "dini" polemikleri ön plana çıkardı, gündem değiştirdi, hem Kutlu Doğum Haftasından haberi olmayan milyonlara haftayı tanıttı, hem de Galatasaray'ı karıştırdı, şimdi de ikinci bombasıyla ortaya çıkıverdi... Genelde Fotomaç'tan okumaya alışık olduğumuz bir komplo teorisini ortaya atmış Zaman gazetesi: "
G.Saray'ı yarın oynanacak derbide çok daha büyük bir tehlike bekliyor. Sarı-Kırmızılı yönetim geçen yılki ortamın tekrarlanmaması için önlemlerini artıracak; ama taraftarların yeni bulduğu yöntem ev sahibi takımı yine sıkıntıya sokabilir. Şöyle ki; sadece maç günleri tribünlerin belli noktalarına yerleştirilen büfelerde satılan su, kola veya meyve suyu gibi içecekleri pet bardaklardan açık olarak temin eden taraftarlar içine parça parça buz koyduruyor. İçeceklerini hemen tükettikten sonra da bardağın dibindeki erimemiş buzları sahada kimi görürse fırlatıyor. F.Bahçe'nin G.Saray'a 2-1 yenilerek Türkiye Kupası'na veda ettiği son derbide Sarı-Lacivertlilerin İdari Menajeri Volkan Ballı ve tercüman Fatih Sönmez'in başına buz parçaları isabet etmişti. Su veya ayran paketlerinin sahaya atıldığını ispatlamak çok kolayken buz parçaları hedefi bulduktan sonra haliyle kısa sürede eriyor ve hiçbir iz kalmıyor.
Yarın Ali Sami Yen Stadında buz savaşı yapılacakmış... Dünya görüşü ve verdiği mesajlarla, iyi ahlak ve kardeşlik peşinde gittiğini belirten gazetenin, tamamen uydurma ve hayal ürünü bir haberi yapıp, taraftarların aklına gelmeyen sportmenlik dışı komplolar getirmesi kime ve neye hizmet etmektedir. Bu haberden sonra, "Lan harbiden, biz neden pozuk para atıyoruz, buz atsak ya, hem de kanıt kalmıyormuş" diyerek sahaya buz parçası atabilecek taraftarlar olabileceği gerçeğini hiç mi düşünmediler...Ya da düşünmüş olup, "bak biz uyarmıştık" demek için bu haberi çıkardılar...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin