3 Kasım 2008 Pazartesi

Al Ahly.2 - Coton Sport.0

Afrika Şampiyonlar Ligi finalinin ilk maçında kupanın favorisi Mısır temsilcisi Al Ahly Kamerun'un sürpriz takımı Coton Sport'u rahat yendi. Al Ahly 2si son 2 senede olmak üzere bu kupayı 5 kez müzesine götürürken, 1986 yılında kurulan üstüste 6 senedir Kamerun şampiyonu olan Coton Sport, Al Ahly bu kupada ter dökerken daha ortalarda yoktu. Kupanın en son 28 sene önce Kamerun'a gelmiş olmasından dolayı, maç Kamerun basınında bayağı yankı buldu. Kamerun'nun efsanevi oyuncusu 42 yaşında ABD 94'te oynayarak Dünya Kupasında oynayan en yaşlı oyuncu olan Roger Milla, Kahire'deki maça gitti. Açıkçası maçtan önce Mısır'da halkın takımı olan Al Ahly'nin derdi Coton Sport'tan çok bu kupayı 5 kez kazanan üst sınıfa hitap eden ezeli rakibi Zamalek'in rekorunu geçmekti.Kahire'nin Uluslararası Stadyumunun tribünlerini tıka basa doldurmuş 65.000 taraftarın önünde başladı karşılaşma. Eski Beşiktaşlı Ahmed Hassan'ın kaptanlığında Al Ahly, taraftarının baskısıyla maçın ilk dakikalarında rakibini resmen boğdu. Daha 2.dakikada Mohamed Aboutrika kaleciyle karşı karşıya kalırken, 3.dakikada aynı oyuncunun kullandığı serbest vuruşunda defans oyuncusu Wael Gomaa'nın attığı kafa golu tribünleri coşturdu. 13.dakikada ilk golun bir nevi kopyası yaşandı. Ahmed Hassan'ın kullandığı serbest vuruşta bu kez kafayı çakan Angolalı milli oyuncu Flavio oldu. Maç gol yağmuruna dönecek diye ekrana kurulanlar maçın devamında biraz hayal kırıklığı yaşamış olmalı. Coton Sport maçı orta sahada tutmaya çalışırken Al Ahly de fazla riske girmeden yakaladığı birkaç pozisyonla farkı açmaya çalıştı. Hatta ilk yarının sonlarında Ahmed Hassan'ın ortasına yine Flavio kafayı vurdu ama top az farkla dışarı çıktı.Maçın ikinci yarısında da iki rakip arasındaki kalite farkı rahatlıkla görülüyordu. Coton Sport ah-vah dedirtecek pozisyon bile yakalayamadı diyebiliriz. Al Ahly aslında rakibi böyle yakalamışken bir 3.golu de atıp işi daha da garantiye almalıydı. Özellikle 75.dakikada Aboutrika'nın altıpastan kaçırdığı pozisyonu ve 83.dakikada Aboutrika'nın pasında yarı boş kaleye golu atamayan Flavio'nun pozisyonlarını rövanşta arayabilirler. Maçın rövanşı 16 Kasım'da Garoua'da Omnisport Stadyumunda. Coton Sport'un uluslararası karşılaşmalarda 6 senedir evinde kaybetmemesi acaba bir sürpriz olur mu sorularını akıllara getiriyor. Ya Al Alhy kupayı 6.kez kazanıp bu kupayı en fazla müzesine götüren takım ünvanını kazanacak ya da Coton Sport ilk kez kazanarak bir nevi tarih yazacak.
.
"Kendi sahamızda gol yemememizden memnunum, yoksa kupayı kazanmamız zora girebilirdi. bir sürü pozisyondan yararlanamamıza rağmen oyuncularımla gurur duyuyorum."
Manuel Jose, Al Ahly Teknik Direktörü
.
"Sonuç kabul edilir cinsten değil ama yine de evimizde durumu değiştirebiliriz. Al Ahly'nin duran toplardaki üstünlüğünü biliyorduk, pozisyonlarda yeterli dikkati gösteremedik."
Alain Guedou, Coton Sport Teknik Direktörü

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin