26 Eylül 2010 Pazar

Galatasaray:3-1:İstanbul Büyükşehir Belediyespor



27 Eylül 2008... Yaklaşan bayramın hazırlıklarını yaparken, MSN'de bir arkadaştan gelen "Alpaslan abi vefat etmiş" iletisiyle dona kalmıştım. "Şaka gibiydi", olamaz dedik, ona yakıştıramadık bizden uzak kalmayı, bir kaç yerden daha doğrulattık gelen haberi ama hepsi de ağız birliği etmişçesine duymak istemediğimiz cevabı veriyorlardı... Galatasaray tribünlerinde artık Alpaslan Dikmen olmayacaktı, her zaman orada olan "abimiz" bundan sonra sarı-kırmızının peşinden gidemeyecekti, onsuzluğa alışmak zor ama zor olacaktı.

Yarın o kara eylülün Alpaslan Abiyi bizden almasının ardından iki sene geçmiş olacak ama hala dolmayacak Alpaslan Abinin boşluğu bizim tribünlerde. Bugün de Galatasaray-İstanbul B.Belediyespor maçı bir anlamda Alpaslan Dikmen'i anma günü anlamı taşıyordu ve Alpaslan Abinin en fazla önem verdiği tribünlerden olan Eski Açık "gelin" gibi süslenmişti pankartlarla, tabii kapalı tribünde de asılan pankartlar o değerli insanın asla unutulmayacağı mesajları veriyordu. Bir de uzun zamandır arzuladığımız "Alpaslan Dikmen Tribünü" için yönetime de gerekli göndermede bulunulmuş oluyordu...

İlk iki haftayı puansız geçip, devamında da göz doldurmayan oyunlar sonrası puanları üçer üçer toplayan Galatasaray, galibiyet serisini devam etmek üzere Sami Yen'deydi. İzmir Atatürk Stadının bozuk zemininden dolayı geçen haftaki Bucaspor maçını oyun yönünden değerlendirme dışı bıraktıktan sonra Abdullah Avcı'nın takımına karşı Galatasaray'ın vereceğe sinyaller takımın gelişimi hakkında aydınlatıcı olacaktı.

Kaleyi artık Ufuk'a iyice emanet eden Rijkaard, Lucas Neill ve Servet'i de stopere sabitlemişken, son haftaların başarılı bekleri Serkan ile Insua da kanatları kollamakla görevliydiler Belediyespor'un ataklarına karşı.. Arjantinli şimdilik uyum sürecinde ve kendisi hakkında uzun uzadıya yazmak yanlış olur lakin defansif görevindeki doyurucu oyunun yanında sürekli ileriye yüklenme arzusu sol kanadın değişmezi olacağı sinyallerini veriyor. Ters kanattaki takım arkadaşı Serkan ise yükselen formu ile hocasının yüzünü güldürürken, bugüne kadar neden Ali Turan'da o bölgede ısrar edildiği sorusuyla karşı karşıya bırakıyor hocasını. Mücadeleci ve hırslı yapısıyla beğendiğimiz Sabri'nin, ortalardaki isabet oranı Neskens'i çıldırtırken, Serkan'ın bugün asistleri ve yaptığı isabetletli ortalar ilerisi için forma şansını da arttıracaktır genç oyuncunun.

CV'sine rağbet edilerek Galatasaray'a geldiği günlerde büyük sansasyon yaratan Cana, sakatlık ve formsuzluk sebebiyle kadroda yer bulamazken, bu gece ilk onbirde Ayhan ve Misimoviç'in yanında şans buldu ve taraftarların kendisinden bekledikleri oyununun sinyallerini verdi lakin 19. dakikada gördüğü sarı kart sonrası mücadelenin dozundaki "sertliği" azaltınca, verimi de düştü. Yeniler her geçen gün takıma ısınırken, Misimovic hala istenilen oyunu sergilemekten oldukça uzak bir mücadele sergiledi. Onun oynadığı mevkideki topçuların arkadaşlarını tanıması ve onlarla birlikte oynama süresinin uzunluğu futbolcunun verimini arttıracağından dolayı, haftalar ilerledikçe Misimovic'ten Galatasaray'ın oyununa gereken katkı gelecektir ama yine milli maç arasının yaklaşacak olmasından dolayı Misimovic'in takımdan ayrı kalacağa göz önüne alınırsa, Boşnak topçunun takıma ısınma süresinin uzayacağı da bir gerçek...

Ve ileri uca geldiğimizde Kewell bu gece kenarda beklerken, hızlı kanat ataklarla rakibi bozguna uğratmayı amaçlayan Rijkaard, Aydın ve Pino'yu sağlı sollu sürmüştü Baros'un arkasına ve onlardan gelecek katkı ile Baros gol atmakla görevliydi ve Çek oyuncu da hattrick yaparak bu işini de başarıyla tamamlamış oldu.

Maçın başında iç sahada oynamanın avantajıyla kanatları kullanarak hızlı başlayan Galatasaray, ilk 15 dakikada 2-0 öne geçince zor geçmesi beklenilen maçı da kolaylaştırmış oldu. Geriye düşen Belediye takımı geçen dakikalarla beraber yavaştan oyuna ortak olmaya başlarken, Baros'un "jeneriklik" golüyle soyunma odasına 3-0 mağlup gitmek durumunda kaldı.İkinci yarı Galatasaray hem skorun getirdiği avantaj hem de sene başından beri göstermiş olduğu temponun düşmesi "alışkanlığını" hatırlayınca deplasman takımı sazı eline aldı, oyun Galatasaray yarı alanında oynanmaya başladı ve bu dakikalarda Tum ile de aradıkları golü kaydettiler. Golden sonraki tehlikeli dakikalarda Belediyespor'lu topçular daha dikkatli olmuş olsalar belki de maçı Galatasaray adına sıkıntıya sokacak golü de bulabilirlerdi lakin bu konuda başarılı olamadılar.
Maçtan Anlar

*Sakatlığı nedeniyle takımını yalnız bırakan Arda Turan, tribünde Tugay Kerimoğlu ile beraber otururken, Guardiola'ya benzer bir imaja bürünmüştü. İlerde hocalık yaparsa, acaba Guardiola gibi de olur mu?

*Adnan Polat'ın, maçın devre arasında ayak üstü Güvenç Kurtar ile görüşmesini "taraflı" basın bakalım ne zaman "yeni arayışlar" olarak nitelendirecek?

*Elano, iyice kulübeye mahküm oldu ve bu durumdan da oldukça rahatsız. Baros'un sakatlığı sonrası hocanın Barış'ı oyuna alması ile oldukça mutsuz ve sinirli bir şekilde daha maç oynanırken, kramponlarının bağcıklarını çözüyordu. "Satsan satılmaz, atsan atılmaz" durumuna bir an evvel bir çözüm bulunmalı yoksa Elano'daki mutsuzluk takıma sıkıntı yaratabilir.

*İlk yarı 3 gol yiyen Hasagic, ikinci yarı formasını değiştirdi, yeni forma uğurlu geldi ve gol görmedi kalesinde...



Stat: Ali Sami Yen


Hakemler: Bülent Yıldırım, Serkan Ok, İsmail Şencan


Galatasaray: Ufuk, Serkan, Neill, Servet, Insua, Ayhan, Cana (Dk. 60
Kewel), Pino, Misimovic, Aydın (Dk. 60 Mustafa), Baros (Dk. 73 Barış)


Büyükşehir Belediyespor: Hasagic, Rızvan (Dk. 61 Kus), Can, Metin, Ekrem, Holmen (Dk. 61 Tevfik), Mahmut, Gökhan Süzen, İbrahim Akın, İskender (Dk. 74 Efe), Tum


Goller: Dk. 5, 13 (Penaltıdan) ve 41 Baros (Galatasaray), Dk. 66 Tum (Büyükşehir
Belediyespor)


Sarı kartlar: Dk. 12 Rızvan, Dk. 58 Ekrem, Dk. 58 Metin, Dk. 82
İbrahim Akın (Büyükşehir Belediyespor), Dk. 19 Cana, Dk. 58 Pino, Dk. 65 Ayhan,
Dk. 81 Barış, Dk. 90 Serkan (Galatasaray)

1 yorum:

R-J dedi ki...

Important news for Galatasaray´s fans, Baros is back!
Regards,
transfersaqueneutral.blogspot.com
(a blog about sport transfers)

Blog Widget by LinkWithin